گزیده عناوین روزنامه‌های صبح شنبه

احتمال افزایش قیمت نان از سال93

گزیده عناوین روزنامه های صبح دوشنبه

تحلیل سیاسی رسانه‌های خارجی از ماجرای کراوات مشاور روحانی

روزنامه های صبح امروز در مهمترین عناوین خود مطالبی همچون؛ «خطر جاماندن تفکر احمدی نژادی در وزارت علوم»،«کنترل مجلس بر شنود مکالمات»،«سبد کالای دوم تا پایان سال امسال توزیع می شود»،«مجلس اختیار هدفمندی یارانه ها را به دولت سپرد» و «تحلیل سیاسی رسانه‌های خارجی از ماجرای کراوات مشاور روحانی» را منتشر کردند.
کد خبر: ۶۴۶۹۰۹
تحلیل سیاسی رسانه‌های خارجی از ماجرای کراوات مشاور روحانی
قانون:تحلیل سیاسی رسانه‌های خارجی از ماجرای کراوات مشاور روحانی

حسن روحانی روزهای دشواری را می‌گذراند. رئیس‌جمهور ایران در آستانه آغاز دور جدید مذاکرات هسته‌ای علاوه بر کشمکش با طرف‌ خارجی باید مراقب مخالفانی باشد که ذره بین در دست منتظر هستند تا از هر چه که امکان دارد به عنوان ابزار فشار استفاده کنند؛ از انگلیسی صحبت کردن محمد جواد ظریف در دیدارهای خارجی که به گفته منتقدان، نشانه بحران هویت اوست تا کراوات زدن محمود سریع القلم، یکی از اعضای تیم دولت در نشست یک ماه پیش داووس. فایننشال تایمز می‌نویسد، اصولگرایان تندرو از شوک شکست انتخاباتی خارج شده‌اند و تلاش دارند تا به ماه عسل دولت روحانی پایان بدهند. گروگانگیری پنج مرزبان ایرانی توسط گروهک تروریستی جیش العدل،‌ فشارهای داخلی بر دولت روحانی و انعکاس آنچه روز جهانی عشق نامیده شده در ایران از جمله موضوعاتی است که رسانه‌های خارجی به آن پرداخته‌اند. نگاهی داریم به برخی مطالب رسانه‌های جهان درباره ایران در هفته گذشته.
خارج شدن تندرو‌ها از شوک
روزنامه فایننشال تایمز دهم فوریه با اشاره به بالا گرفتن چالش‌های دولت حسن روحانی با اصولگرایان محافظه کار می‌نویسد، شش ماه پس از شکست سنگین انتخاباتی، به نظر می‌رسد که محافظه کاران تندرو از شوک و بی‌حسی خارج شده و اکنون تلاش دارند تا به ماه عسل دولت روحانی پایان دهند. تاکنون اغلب حملات خام و ناپخته بوده و روحانی نیز تلاش کرده آنان را نادیده بگیرد. اما پس از یک دوره تظاهر به بی‌توجهی، رئیس جمهور ایران در واکنشی پرخاشگرانه ـ که در تضاد با رویه همیشگی‌اش از زمان نشستن بر کرسی ریاست جمهوری بودـ افکارعمومی ایران را به یاری طلبید... مشکل اصولگرایان محافظه کار اما در اینجاست که رهبر جمهوری اسلامی ایران از روند مذاکرات هسته‌ای حمایت می‌کند. بنا بر این آنان برای تاختن به دولت باید اهداف (بهانه‎های) دیگری را پیدا کنند. به همین دلیل است که هر واقعه ناخوشایندی ـ ولو بسیار کوچک ـ (مثل کراوات مشاور روحانی در اجلاس داووس) کشف و ضبط می‌شود تا رئیس جمهور به چالش کشیده شود. نمونه آن طرح توزیع سبد کالا بود. فایننشال تایمز در ادامه می‌نویسد، اصولگرایان تندرو در ایران نهادهای قدرتمندی را در اختیار دارند از جمله
صدا و سیمای دولتی و این می‌تواند چالشی جدی برای روحانی در انتخابات مجلس در سال ۲۰۱۶ باشد.
جنگ فرسایشی دولت و تندرو‌ها
یورگ بیشُوف ۱۵ فوریه در نشریه آلمانی نویه تسورشر تسایتونگ می‌نویسد، اصولگرایان در ایران جلوی تحقق بسیاری از وعده‌های انتخاباتی روحانی را گرفته‌اند. با این حال او به اقتصاد دل بسته تا نفوذ تندرو‌ها را محدود کند.... کلنجار رفتن ضرغامی، رئیس سازمان صدا و سیما، با روحانی برای یک گفت‌و‌گوی خبری، جنگ سیاسی فرسایشی را نشان می‌دهد که روحانی و اصولگرایان درگیر آن هستند... حساب روحانی این است که موفقیت در مذاکرات هسته‌ای و لغو تحریم‌های اقتصادی، موقعیت سیاسی او را تقویت خواهد کرد و این موفقیت او را قادر خواهد کرد خواسته‌هایش را برای گشایش فرهنگی و سیاسی پیش ببرد... روحانی می‌داند که در افکارعمومی به متحدانی نیاز دارد که سیاست‌اش را توضیح دهند و از آن حمایت کنند. به همین دلیل بود که در سخنرانی‌اش در گردهمایی روسای دانشگاه‌ها از روشنفکران خواست حرف بزنند. رئیس جمهور ایران هشدار داد علم نباید محدودیت‌های سیاسی را بپذیرد. وی گفت: «نباید منتظر دولت بمانید. شما خودتان مسئولیت دارید. شما باید برای مشکلات سیاسی و اقتصادی به ما راه‌حل ارائه کنید.»
روز عشق در ایران
روزنامه فرانسوی لوموند پانزدهم فوریه می‌نویسد، در ایران، به رغم وجود و تداوم یک جامعه نسبتاً سنتی و مذهبی، بزرگداشت جشن عاشقان به تدریج می‌رود تا جنبه کاملاً عادی به خود بگیرد. پس از شش ماه که از آغاز ریاست جمهوری حسن روحانی در ایران می‌گذرد، این طور به نظر می‌رسد که حال و هوای تازه‌ای در تهران آغاز شده است. در سال‌های گذشته واردات تمامی اشیایی که به نحوی به این جشن مربوط می‌شد ممنوع بود اما امسال وضع به گونه دیگری است. فرستاده روزنامه لوموند از تهران گزارش داده است: «در خیابان میرزای شیرازی ویترین فروشگاه‌ها، مملو از دسته گل‌های رز سرخ مصنوعی، شمع‌های معطر، جا کلیدی‌ها و دیگر اشیای با نقش قلب است.
اتهام همکاری ایران با القاعده
نشریه الحیات دهم فوریه نوشت، آمریکا یکی از اعضای برجسته‌ القاعده ملقب به جعفر ازبکی را به اتهام حضور در ایران برای اعزام جنگجویان پاکستانی و افغانی به سوریه در فهرست تعقیب قرار داده است. به ادعای این نشریه، القاعده از ایران به عنوان معبری برای انتقال کمک‌های مالی و نیرو، از طریق مرزهای ترکیه، برای جنگجویان خود در سوریه، علاوه بر جبهه النصرت که علیه رژیم بشار اسد می‌جنگند، استفاده می‌کند. با این حال روزنامه‌ وال‌استریت‌ ژورنال با اشاره به سخنان محمدجواد ظریف، وزیر خارجه‌ ایران، در اجلاس اقتصادی در داووس نوشت که ایران بار‌ها هرگونه حمایت از القاعده، طالبان و دیگر گروه‌های رادیکال سنی را رد کرده است. ظریف در داووس گفته بود که حمایت از گروه‌هایی که ایران را هدف قرار داده‌اند، معقول نیست.روزنامه واشنگتن پست نیز شنبه به نقل از یکی از مقام‏های مبارزه با تروریسم آمریکا مدعی شده بود، ثروت شحاطه، یکی از اعضای القاعده که رابطه نزدیکی با ایمن الظواهری، رهبر فعلی این گروه دارد، پس از چند سال حضور در ایران از کشورمان خارج شده است. به گفته مقام‏های آمریکایی، شحاطه که ۵۳ سال دارد پیش از پیوستن الظواهری به القاعده و زمانی که وی جنبش جهاد اسلامی مصر را رهبری می‌کرد معاون او بوده است.
تغییر سیاست ریاض
گودرون هارِر در نشریه آلمانی اشتاندارد می‌نویسد، رئیس جمهور آمریکا، باراک اوباما می‌خواهد در ماه مارس از عربستان دیدار کند. شایعه شده آمریکا برای انجام این سفر از ریاض خواسته از جهادی‌های سوریه فاصله بگیرد... برای عربستان موضوع خیلی حساس است چرا که مشکل جهادی‌ها آشکارا سهمی نیز در تغییر سیاست واشنگتن در قبال ایران دارد. از طرفی اعاده‌ حیثیت ایران، در صورتی که توافق دائمی هسته‎ای حاصل شود، موضع عربستان سعودی را به عنوان مهم‌ترین متحد آمریکا تضعیف می‌کند. بر همین اساس، ریاض تلاش دارد تا در سیاست‌های خود نسبت به ایران بازنگری کند چرا که متوجه شده خواسته بی‌قید وشرطش برای سقوط اسد و در نتیجه تضعیف ایران، تبعات جدی برای حکومت سعودی به همراه دارد. احتمالا به همین دلیل است که ریاض بر جناح سنی در لبنان اِعمال نفوذ کرد تا با حزب ا... برای حفظ ثبات در دولت مشارکت کنند.
تنوع طلبی در استراتژی فلسطین
سایت خبری ـ تحلیلی المانیتور چهاردهم فوریه با اشاره به روابط دولت ایران و گروه‌های فلسطینی می‌نویسد، ایران استراتژی جدیدی را در فلسطین آغاز کرده که تا حدودی مشابه استراتژی قبلی است اما از برخی نظر‌ها با آن تفاوت دارد. ایران پیش از این دو یا سه متحد در میان فلسطینی‌ها داشت اما امروز ایران می‌خواهد همه جنبش‌های فلسطینی متحدش باشند، باوجود اینکه برخی از آن‌ها سکولار یا اسلامگرا هستند. به گزارش دیپلماسی ایرانی، المانیتور به نقل از منابع آگاه می‌نویسد، گروه فلسطینی فتح اهمیتی نمی‌دهد که همراه با دیگر جنبش‌های فلسطینی مانند حماس و جهاد اسلامی به عنوان یک شریک واقعی در طرف ایران باشد. دیگر اخباری که از پشت پرده به گوش می‌رسد این است که فتح پیام مثبتی از حماس دریافت کرده اما اینکه این پیام توسط ایرانیان انتقال یافته باشد، هنوز تایید نشده است. به گفته وی، ایران روند مذاکره با اسرائیل را اتلاف وقت می‌داند، چرا که خصومت اسرائیل ادامه دارد و آمریکا و کشورهای عربی نیز نقش منفی ایفا می‌کنند... تنها راه حل فلسطین مقاومت است و ایران آماده است به حمایت بیشتر از فلسطین ادامه دهد.

26 بهمن 1392؛
ساعت 10:03 صبح

یعنی این شانس لامصب ما از لپ لپ درآمده! این همه دیپلماسی فعال اعمال کردیم، رایزنی‌های همه جانبه انجام دادیم. بابا! این همه غذا و خوراکی به خیک این ایتالیایی‌ها بستیم، آخر درست موقعی که وقت همکاری‌های دوجانبه رسیده بود، رفیقمان رفت قاطی باقالی‌ها! این همه ظریف طفلکی با آنا بونینو کلنجار رفت که طبق پروتکل‌های ایران برخورد کند، این همه پول روسری و شال‌های خوشگل برای آنا خانم خرج کردیم، آخر سر دولتشان ساقط شد. یعنی جواد کم مانده بود گریه کند. اصلا دست روزگار هم برای دولت ما شده دست پشت پرده! نمی‌گذارد دو تا قدم درست و حسابی برداریم. اوضاع همینطور پیش برود مجبوریم دوباره با همان گامبیا و نامیبیا و زامبیا رفاقت کنیم، تازه اگر ما را تحویل بگیرند!
ساعت 13:05 بعدازظهر
حسام آشنا آمد دفتر و با عصبانیت گفت: «این صداوسیما دیگه گندش رو درآورده! دکتر یه نامه زدم بهشون گفتم بیخود شایعه درست نکنن. سریع‌القلم مشاور شما نیست.» با تعجب پرسیدم: «چرا گفتی مشاور من نیست؟!» گفت: «خب چی کار می‌کردم؟ مقوله کراوات، مقوله مهمی‌ست.» با عصبانیت گفتم: «مثلا چی کار می‌خواستن بکنن؟» گفت: «به راحتی رأی به عدم کفایت سیاسیتون می‌دادن.» خندیدم و گفتم: «مرد حسابی احمدی‌نژاد هشت سال کشور رو تا لبه پرتگاه برد، رأی به عدم کفایت سیاسی‌اش ندادن، واسه کراوات می‌خوان من رو عزل کنن؟!» گفت: «دکتر شما واقعا خودتون رو با احمدی‌نژاد قیاس می‌کنید؟ اون بنده خدا معشوق ضرغامی و نماینده‌های مجلس و خیلی آقایون دیگه بود. از اون معشوق‌ها که هی ناز می‌کنه و نازش رو می‌کشن. اصلا با شما قابل مقایسه‌ست؟ ماها رو به جرم اینکه می‌خندیم، یا حتی ممکنه پاپیون ببندیم بلافاصله ساقط می‌کنن.» گفتم: «مملکت رو که با عشق و عاشقی نمی‌شه گردوند آقای عزیز!» گفت: «منم ‌می‌دونم نمی‌شه. ولی عشق که این چیزها حالیش نیست. اصولگراها عاشق خونگرمی و نجابت و شجاعتش شده بودن. دست خودشون که نبود.» بعد به دوردست‌ها خیره شد، آهی کشید و گفت: «آی عشق... چهره آبی‌ات پیدا نیست...» بعد ناگهان به خودش آمد و گفت: «اصلا ببینم کدوم دهن‌لقی اولین بار لو داد که سریع‌القلم مشاور شماست؟!» گفتم: «به نام خدا، ایرنا!» قیافه‌اش دونقطه خط شد و گفت: «بابا یه ندا به من می‌دادید تکذیب نمی‌کردم! اینطوری خیلی ضایع شد که!» گفتم: «حالا عیب نداره. همینطوری هم یه پله از احمدی‌نژاد جلوتریم. اون بنده خدا سال‌های اول دولتش کلا وجود انسانی با نام "عباس پالیزدار" رو تکذیب کرد. شما باز سمت مشاوره سریع‌القلم رو تکذیب کردی.»‌
ساعت 16:53 عصر
این چند وقت هرچه می‌زنیم به در بسته می‌خورد. یک جشنواره را نشد بدون مشکل برگزار کنیم. کم کم خستگی دارد بر من مستولی می‌شود. از دفتر راه افتادم بروم منزل که هادی غفاری را در خیابان دیدم. با خوشحالی با من روبوسی کرد و گفت: «آقای دکتر خیلی ممنونیم. شما نشاط رو به ما برگردوندید. رگه‌های امید رو داریم در مردم می‌بینیم.» حوصله نداشتم، با کلافگی گفتم: «ولمون کن برادر من... فعلا که هم امید ما و هم مال مردم رگ به رگ شده، از درد تکون نمی‌تونیم بخوریم.» جا خورد و پرسید: «دکتر نشناختین؟ هادی‌ام. از خودتونم.» جواب دادم: «خودی یا ناخودی یا نخودی؛ فعلا بذار چند روز استراحت کنیم، بعد بیایم بذر امید جدید بکاریم. شما دیگه از ما هم خوشبین‌تری! امید کجا بوده توی این بلبشو؟»
وقایع‌نگار 26 بهمن 1392:
1. نخست‌وزیر ایتالیا استعفا داد.
2. حسام آشنا مشاوری به نام «سریع‌القلم» را از بیخ تکذیب کرد!
3. هادی غفاری: «رگه‌های امید را در مردم می‌بینیم.»

قانون

-تحلیل سیاسی رسانه های خارجی از ماجرای کراوات مشاور روحانی
-خطر جاماندن تفکر احمدی نژادی در وزارت علوم
-96 کارگروه عجیب و غریب را منحل کرده ایم
-کنترل مجلس بر شنود مکالمات

خراسان

-اجرای مرحله دوم هدفمندی از ابتدای سال ۹۳ در انتظار تصمیم امروز مجلس
-شام اول مذاکرات جامع هسته‌ای امشب در وین
-ابطال بخشنامه دولت سابق درباره پاسخگویی به سازمان بازرسی
-نقشه مرموز «هوش سیاه» برای آزادی از زندان

کیهان

-مجوز کمیسیون تلفیق به دولت برای اجرای فاز دوم هدفمندی در سال ۹۳
-ظریف: اظهارات بی‌معنی مقامات آمریکایی را در مذاکرات وین پیگیری می‌کنیم
-سبد کالای دوم تا پایان سال امسال توزیع می شود
-جای خالی اقتصاد مقاومتی !

جمهوری اسلامی

-وزیرخارجه بر اهمیت توسعه روابط ایران با کشورهای مسلمان بویژه عربستان تأکید کرد
-انتقاد وزیر بهداشت از توسعه بی رویه دانشکده ای پزشکی در کشور
-موج حملات غرب به سوریه پس از شکست مذاکرات ژنو 2
-سربازی در سال 93 افزایش نمی یابد

ایران

-مجلس اختیار هدفمندی یارانه ها را به دولت سپرد
-تفکیری ها در سیستان و بلوچستان پایگاه مردمی ندارند
-واقع نگری در توسعه علمی و حمایت از نخبگان
-رئیس سازمان سینمایی به نگرانی علما پاسخ داد

جام جم

-مدارس دینی:حرکتی به سیاست های فرهنگی پهلوی
-مرتضی نبوی:حمایت از سران فتنه همسویی با آمریکاست
-سردار سلیمانی :عامل موفقیت ایران در سوریه منطق ماست
-اجرای مرحله دوم هدفمندی از فروردین 93

آفرینش

-انصراف 30 درصد یارانه‌بگیران امکان خوبی برای 70 درصد بقیه فراهم می‌کند
-فرصت مجدد برای ثبت‌نام جاماندگان کنکور 93
-گفت‌وگو با گروگان‌گیر‌ها از طریق واسطه؛ پنج مرزبان ایرانی سالم هستند
-پیش شرط محمود عباس برای سفر به ایران

آرمان

-داوود احمدی نژاد:محمود یک دفعه زیر و رو شد
-ضرر آلودگی هوا؛ سالانه 16 میلیارد دلار
- شام هسته‌ای اشتون وظریف
-چرا سوال از ظریف؟

تهران امروز

-ختم پرونده هسته‌‌ای؛ مطالبه اصلی ایران
-رشد منفی 36 درصدی اشتغال صنعتی
-خروج فاز دوم یارانه‌ها از بایگانی
-پایان خواب زمستانی خرس سفید

وطن امروز

-هم آهنگی اصلاح طلبان با آمریکا
-آشتی ملی یا دولت تنها ؟!
-ماجرای ولاسکو
-مسأله سبد

شرق

-رمان دولت آبادی مجوز گرفت؛ کلنل در آستانه
-گزارش پارازیت سری نخواهد بود
-خدمت سربازی اضافه نمی شود
-دختران شیشه ای

سیاست روز

-سبد کالای سال ۹۳ منوط به مصوبه جدید دولت
-پنهان شدن پشت پروژه اتهام‌زنی به سوریه
-در قبال تهدیدات آمریکا سکوت کنیم؟
-با اقتدار گفت‌وگو کنید

دنیای اقتصاد

-حباب زدایی از قیمت زمین چگونه؟
-پسرفت در رشد و اشتغال صنعتی
-اجماع برای فاز دوم یارانه
-احیای بورس با اخبار خوب

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۳
م
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
۰
۰
چه ذره بینی؟!چه فشاری؟!خوب مثل یه مسلمون پوشش داشته باش تا كسی بهت ایراد نگیره.چنین رفتاری داری بعد بهت گوشزد بهت میكنن این میشه فشار؟اقای روحانی هم انشاءالله در جریان هستند كه باید مراقب شبكه های بیگانه باشند
شهروند عادی
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
۰
۰
برادر محترم ، شخصی كه مدتی رئیس سازمان تربیت بدنی و در مقطعی سرپرست وزرات نفت و دست آخر سر از كمیته ملی المپیك در آورد ، از نظر شما ایده آله كه در سخنرانی وزرای نفت اوپك به عنوان نماینده 75 میلیون ایرانی به اندازه interchange 2 زبان بلد نبود !!!!!
بهزاد
Switzerland
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۹
۰
۰
بحث كراوات بنظرم مهم نیست .بهانه ها روبگذاریم كنار؛ از چندتا متخصص عالم استفاده كنیم تا آبادانی و شادمانی رو در مملكت تقویت كنیم

نیازمندی ها