«احمد داوود اوغلو»، وزیر امور خارجه ترکیه در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: این نهاد بینالمللی در پایان دادن به درگیریهای سوریه همانند بوسنی و روآندا ناکام ماند و شکست خورد.
وی به این نکته اشاره کرد که سازمان ملل چندین بار به خاطر شکستش در مساله بوسنی عذرخواهی کرد و یک روز هم به همین خاطر از سوریها و جهانیان عذر میخواهد و دبیرکل بعدی سازمان ملل به حمص و یرموک میرود و به خاطر این ناکامی پوزش میخواهد.
با وجود اینکه آنکارا مصمم است در امور سوریه مداخله نظامی نکند اما این کشور مجبور شد تا کاروان وابسته به گروه "دولت اسلامی عراق و شام" موسوم به "داعش" را هدف قرار دهد. |
حمص و اردوگاه آوارگان فلسطینی در یرموک واقع در جنوب دمشق در میان مناطق دیگر سوریه هستند که غیرنظامیان در آن ضربهها و آسیبهای شدیدی را از جنگ در این کشور متحمل شدهاند.
داوود اوغلو به بهار عربی و آنچه که پس از آن رخ داد، اشاره کرد و گفت: از قرار معلوم، شورای امنیت سازمان ملل؛ اما تا به امروز هیچ گام موثری برای رهایی مردم از جنگ از سوی این نهاد بینالمللی برداشته نشده است.
وزیر خارجه ترکیه همچنین با اشاره به خطرات سلاحهای شیمیایی، از شورای امنیت خواست قطعنامهای الزامآور در خصوص اوضاع انسانی سوریه صادر کند.
داوود اوغلو در جریان همایشی که در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ برگزار شد اعلام کرد: آنکارا از سازمان ملل انتظار دارد تا با صدور قطعنامه الزامآور در خصوص وضعیت انسانی سوریه نقشی پیشگامانه ایفا کند.
این مقام ترکیهای از شورای امنیت نیز خواست تا قطعنامهای الزام آور براساس فصل هفتم منشور سازمان ملل صادر کند که براساس آن امکان ارسال کمکهای انسانی فوری به تمامی مناطق محاصره شده و آسیب دیده سوریه وجود داشته باشد.
داوود اوغلو گفت: تعیین مقادیر سلاحهای شیمیایی که نظام سوریه تحویل گرفته امری ضروری است چرا که سلاحهای شیمیایی همچون سلاحهای هستهای، تهدیدی بزرگی و استفاده از آن جنایتی علیه بشریت است.
وی در ادامه اظهارات مداخله جویانه خود خاطرنشان کرد: شورای امنیت باید بیانیه ژنو1 را در راستای قطعنامههای صادره از این شورا تلقی کند تا از این طریق نظام سوریه نتواند از مساله دولت انتقالی شانه خالی کند.
وزیر خارجه ترکیه افزود: بازدید از اردوگاههای آوارگان سوری و همچنین اردوگاههای محاصره شده در داخل سوریه همچون اردوگاه الیرموک در جنوب دمشق و مناطقی که به آنها با موشکهای اسکاد حمله میشود ضروری است تا به این وسیله واقعیت آنچه که در سوریه رخ میدهد برای همگان مشخص شود.
احمد داوود اوغلو عنوان داشت: با وجود اینکه آنکارا مصمم است در امور سوریه مداخله نظامی نکند اما این کشور مجبور شد تا کاروان وابسته به گروه "دولت اسلامی عراق و شام" موسوم به "داعش" را هدف قرار دهد. چرا که خطر این گروه به مرزهای ترکیه بسیار نزدیک است.(ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفت و گو با دکتر محمدهادی همایون روند«ظهور» را از آغاز تاریخ تا بازه کنونی بررسی کرده ایم
عزیز حسنویچ، مفتی اعظم کرواسی در گفتوگو با «جامجم»مطرح کرد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد