در خبری که ایسنا ساعاتی پیش اعلام کرد، این کودکان همچنان بلاتکلیف هستند. به گواه این خبرگزاری، پدر نادیه صالح در این زمینه میگوید: یک هفته است در تهران هستم و پس از مراجعات متعدد به بیمارستان، هنوز نتوانستهام فرزندم را برای درمان بستری کنم.
وی ادامه میدهد: مسئولان بیمارستان اظهار میکنند تا زمانی که پول به حساب بیمارستان واریز نشود، درمان را آغاز نمیکنند.
همچنین پدر سیما مرادی، دیگر دانشآموزان شینآبادی نیز با ابراز گلهمندی از وضعیت پیش آمده عنوان میکند که از جمعه بعدازظهر به تهران آمده اما پس از گذشت پنج روز، هنوز نتوانسته نسبت به بستری فرزندش اقدام کند، چرا که بیمارستان حاضر به پذیرش دانشآموزان شینآبادی نیست.
وی با بیان اینکه اگر مسئولان وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت اقدامی انجام ندهند، برای پیگیری درمان فرزندانمان به دفتر ریاست جمهوری خواهیم رفت، از مسئولان خواست تا نسبت به حل مشکل این 12 دانشآموز اقدام کنند، چرا که آنها نه تنها از تحصیل خود باز میمانند، بلکه مشکلات پیش آمده در بیمارستان نیز بر آلام روحی آنها میافزاید.
به ادعای وی، مقرر شده بود هزینه درمان این 12 دانشآموز به حساب بیمارستان واریز شود اما هم اکنون این مبلغ واریز نشده است، لذا بیمارستان از پذیرش دانشآموزان سرباز میزند.
این در حالیست که وزارت آموزش و پرورش اواخر آذر با انتشار گزارشی، روند درمانی دانشآموزان را مثبت ارزیابی کرده و عنوان کرده بود که کلیه امور مربوط به درمان تمامی دانش آموزان که نیاز به مراجعه به پزشک داشتهاند طی هماهنگی به عمل آمده با مراجعه به اداره و تامین وسیله ایاب و ذهاب مناسب از قبیل بلیط رفت و برگشت با هواپیما، اتوبوس، خودرو و اسکان دانش آموزان و همراهان آنان از طریق اداره کل صورت گرفته و برای وقت تعیین شده پزشکان، جهت معاینه اعزام میشوند.
بر اساس گزارش درج شده در سایت وزارت آموزش و پرورش، مجموع هزینهها تا آخر آبان 92 به عدد سه میلیارد و 511 میلیون ریال رسیده است.
وزارت بهداشت تکذیب کرد
فقط دو ساعت پس از انتشار این خبر ، محمودرضا، محقق معاون اجرایی معاونت درمان وزارت بهداشت که گفتگویش در ایسنا صحه ای بر گفته های اولیای دانش آموزان بود در مصاحبه ای با واحد مرکزی خبر، توقف روند درمان 12 کودک شین آبادی را تکذیب کرد.
محقق می گوید : برای همه کودکان شین آبادی که دچار عوارض سوختگی شده اند، در بیمارستان حضرت فاطمه (س) پرونده تشکیل شده و درمان آنها به نوبت انجام می شود.
وی با بیان اینکه مدیریت درمان سوختگی این دانش آموزان بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است، اضافه می کند : هم اکنون، گروه جراحی ترمیمی دانشگاه علوم پزشکی ایران وظیفه این کار را بر عهده گرفته است.
محقق می افزاید : با توجه به پیچیدگی جراحی این بیماران که هم در صورت و هم در اندام های شان انجام میگیرد، قرار شده است گروهی از متخصصان در رشته های مختلف و نه یک پزشک خاص، بر درمان آنها نظارت کند.
وی می گوید: طراحی برنامه درمانی این کودکان انجام شده و هر بیمار را چهار متخصص جراحی ترمیمی معاینه میکنند.
معاون اجرایی معاونت درمان وزارت بهداشت همچنین دلیل انتقال روند درمانی این بیماران را از بیمارستان خصوصی به بیمارستان دولتی، اشراف نداشتن وزارت بهداشت از نظر مدیریتی بر بیمارستان خصوصی اعلام کرد و گفت: برای اینکه بتوانیم مراحل درمان این بیماران را بهتر مدیریت کنیم، تصمیم گرفته شد درمان فرد محور را کنار بگذاریم و درمان را به گروه جراحی ترمیمی دانشگاه علوم پزشکی ایران واگذار کنیم که در این زمینه تجربه خوبی دارند.
محقق می گوید: در عین حال پزشکی که مورد نظر بیماران و خانواده هاست، سرپرستی این گروه درمانی را برعهده دارد و بیماران نباید از این بابت نگران باشند، زیرا کار طبق روال انجام می گیرد.
وی ادامه می دهد: شاید روال درمان دانش آموزان شین آبادی از نظر بیماران و بستگان شان طولانی شده باشد، اما بیماران نیازمند جراحی های مکرر هستند و حتی شاید هر کدام به بیش از 10 جراحی نیاز داشته باشند، بنابراین صبر بیماران و خانواده ها به نتیجه درمانی کمک خواهد کرد.
معاون اجرایی معاونت درمان وزارت بهداشت گفت: برخی تخمین ها حکایت از آن دارد که روند درمان این کودکان ممکن است بین پنج تا شش سال طول بکشد.
محقق با بیان اینکه دولت خود را به درمان این بیماران متعهد کرده است، گفت: هزینه درمان چه از وزارت بهداشت و چه از وزارت آموزش و پرورش، به هر حال از جیب دولت پرداخت خواهد شد، بنابراین بیماران و همراهان شان نباید از این امر نگران باشند.
وی ادامه داد: برای منابع مالی این جراحی ها ، هم در هیات دولت و هم در وزارت بهداشت فکر شده و به مرور زمان، تخصیص های لازم به بیمارستان برای انجام درمان بیماران صورت خواهد گرفت.
محقق گفت: رقم مصوب دولت گرچه هنوز وصول نشده، اما باید گفت کفاف درمان را در سال جاری می دهد و برای سال های بعد نیز قرار است در ردیف های بودجه مبالغی دیده شود.
معاون اجرایی معاونت درمان وزارت بهداشت گفت: پزشکان سرباز نظام سلامت هستند، این درمان کار ملی است؛ وظیفه ماست که همه دست به دست هم این کار را به سرانجام برسانیم.
وی هزینه های این درمان را به دلیل پیچیدگی اعمال جراحی متغیر خواند و گفت: تخمین تیم درمانگر این است که هزینه درمان این دانشآموزان در هر سال حدود 700 میلیون تومان تا یک میلیارد تومان خواهد بود.
محقق از رسانه ها و خانواده های این بیماران خواست صبر داشته باشند و گفت: زحمت بسیاری برای بیماران در مرحله حاد بیماریشان کشیده شده است و نباید این زحمات را نادیده گرفت.
معاون اجرایی معاونت درمان وزارت بهداشت در بخش پایانی سخنان خود گفت : از این به بعد تمام تلاش وزارت بهداشت این خواهد بود که در حد وسع خود بهترین خدمات را به این کودکان ارایه دهد.
بنابر این گزارش 23 کودک شین آبادی ، آذر گذشته بدنبال آتش سوزی در مدرسه دچار سوختگی های درجه سه شدند که درمان جراحی و ترمیمی آنها از ابتدای امسال آغاز شده است .
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد