شفا

جایگزین‌های درمان کورتونی اگزما

اگزما یا درماتیت همان التهاب پوستی است که به اشکال مختلف بروز می‌کند و انواع مختلفی دارد؛ از جمله درماتیت تماسی، شغلی، عصبی و درماتیت سبوریک که با تورم و قرمزی پوست سر و صورت و شوره زیاد همراه است. البته شایع‌ترین نوع اگزما درماتیت آتوبیک است که علت دقیق بروز آن مشخص نیست.
کد خبر: ۶۲۳۱۰۸
جایگزین‌های درمان کورتونی اگزما

به هر حال علت اصلی انواع اگزما پاسخ غیرطبیعی سیستم ایمنی بدن است و به همین دلیل شایع‌ترین داروی مورد استفاده در درمان آن انواع کورتون‌ است که عوارض جانبی دارد و حتما باید با نظر پزشک متخصص و برای یک دوره درمانی کوتاه‌مدت استفاده شود. استرس از مواردی است که باعث شعله‌ور شدن و تشدید اگزما می‌شود. هر روشی که بتواند به کاهش استرس و افزایش آرامش شما کمک کند، می‌تواند از عود اگزما جلوگیری کرده، از شدت آن بکاهد.

صابون‌ها و انواع پاک‌کننده‌ها بویژه مایع ظرفشویی، پودر رختشویی و مواد ضدعفونی‌کننده نیز می‌تواند بیماری را بسیار تشدید کند بنابراین توصیه می‌شود تا حد امکان از صابون‌های خاص مانند صابون گلیسیرین یا صابون چای سبز یا صابون‌های طبیعی که کمتر حاوی مواد محرکه است استفاده شود.

همچنین از تماس با مواد شوینده باید پرهیز یا از دستکش استفاده شود. به این منظور بهتر است از یک دستکش نخی استفاده و روی آن دستکش پلاستیکی ظرفشویی پوشیده شود زیرا تماس هر گونه الیاف مصنوعی و نایلونی با پوست علائم بیماری را تشدید می‌کند.

پوشیدن لباس‌ نخی و گشاد و راحت و نپوشیدن لباس‌هایی با الیاف مصنوعی، (بویژه‌ لباس زیر)‌ توصیه می‌شود.

به افرادی که از مشکل اگزما یا خشکی پوست رنج می‌برند استحمام روزانه توصیه نمی‌شود، همچنین توصیه می‌شود مصرف صابون و شوینده‌ها را کاهش دهند و گاه، فقط با آب بدون صابون استحمام کنند، زیاد در حمام نمانند و بلافاصله پس از استحمام از لوسیون‌ها یا مواد مرطوب‌کننده استفاده کنند.

برخی غذاها مانند غذاهای تند و محرک، پیاز و نیز ماهی و غذاهای دریایی می‌تواند مشکل را تشدید کند. در عوض مصرف بیشتر سبزیجات و نوشیدن بیشتر آب مفید است.

گرمای بیش از حد و خشکی پوست، بیماری را تشدید می‌کند. براین اساس، توصیه می‌شود برای کاهش خشکی هوا و افزایش رطوبت بویژه در ماه‌های پاییز و زمستان از دستگاه‌های بخور در منزل استفاده شود.

آلوئه‌ورا از گیاهان موثر در کاهش علائم اگزما است. این گیاه مرطوب‌کننده و نرم‌کننده بسیار خوبی است.

روغن بادام شیرین نیز می‌تواند به‌عنوان نرم‌کننده خوب در نواحی خارش‌دار و خشک بدن استفاده شود. کالاندولا و روغن نارگیل را نیز می‌توان به صورت موضعی استفاده کرد.

کمپرس موضع خارش‌دار و ملتهب با خیار نیز روش مفیدی برای کاهش التهاب و سایر علائم است. نوشیدن دم کرده مخلوط شیر خشت، زنجبیل، شیرین بیان و بابونه و نیز استحمام با عصاره یا دم کرده بابونه در کاهش علائم مفید است.

گشنیز، عناب، بابا آدم، سیر، انار و سرکه از مواد غذایی مفید در کاهش التهاب‌های پوستی است. زردچوبه به عنوان یک ضد التهاب قوی گیاهی می‌تواند کمک شایانی به کاهش التهاب پوستی اگزما بکند، اما نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد و بهتر است زمان حاملگی و در کسانی که سنگ کیسه صفرا دارند، استفاده نشود.

بیماری اگزما با دوره‌های عود و فروکش همراه است، روش‌های ذکر شده می‌تواند از عود یا شدت بیماری بکاهد و در بسیاری موارد جایگزین کورتون‌ها باشد.

دکتر امیرهومن کاظمی - متخصص طب سوزنی و گیاهان دارویی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها