آن گونه که روز گذشته، معاون خدمات اجتماعی سازمان رفاه و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران گفته است، هماکنون 90 درصد کودکان کار در ایران خانواده دارند.
اگر به صحبتهای این مقام مسئول توجه کنیم، میبینیم که این آمار از جهات مختلفی نگرانکننده است و باید فکری به حال کودکانی کرد که در ظاهر خانواده دارند، اما از حمایت خانواده بینصیبند.
در واقع وقتی اغلب کودکان کار خانواده دارند، این حرف به این معنی است که یا کودک کار، قربانی زیادهخواهیهای خانوادهاش شده است یا این خانواده در چنان فقر زندگی میکند که حاضر شده است آینده کودک را به نان شب بفروشد.
با وجود آنکه بسیاری از کودکان کار، مورد سوءاستفاده باندها و گروههای مختلف قرار میگیرند و احتمال اول قویتر است، اما در هر دو حالت، این کودک کار است که بهجای حمایت و پشتیبانی خانواده، مشکلات مالی آن بر دوشش افتاده است.
یعنی به جای آنکه کودک از مواهب داشتن خانواده بهرهمند شود و از زندگی در کنار خانواده به آرامش و سعادت برسد، اتفاقا خود نهاد خانواده، زندگی و آینده کودک را به تباهی کشانده است.
به همین دلیل واضح، باید با سرپرستان خانوادهای که کودکشان را قربانی زراندوزی کردهاند و آنها را به دست گروههای سودجو میسپارند برخورد قانونی شود، زیرا اجبار کودک به کار کردن و پول درآوردن، مصداق بارز کودکآزاری است و باید با آن برخورد جدی شود؛ حتی اگر این کودکآزاری از سوی پدر و مادر این کودک انجام شود.
امین جلالوند - گروه جامعه
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
گفتوگوی «جامجم» با یک متخصص تغذیه درباره اینکه چطور فودبلاگرها در فضای مجازی عادات غذایی ما را شکل میدهند