به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست(پام)، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم بزرگداشت دهمین سالگرد امضای کنواسیون تهران که امروز دوشنبه 13 آبان در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، این مراسم را فرصتی مناسب برای تحکیم تعهدات کشورهای حاشیه دریای خزر برای حفظ محیط زیست حساس و شکننده این دریا دانست و افزود: اعضای متعاهد این کنوانسیون باید عزم جدی برای اجرای تعهدات امضاء شده داشته باشند.
وی ابراز امیدواری کرد: برنامه محیط زیست دریای خزر نقطه عطفی برای توجه بیشتر به کنوانسیون و محیط زیست منطقه باشد.
در ادامه ابتکار خواستار افزایش مشارکت میان بخشی برای حفظ دریای خزر در مسائلی همچون شیلات، فاضلابهای شهری، مدیریت سواحل و تالابها شد و تصریح کرد: نقش سازمانهای مردم نهاد و رسانهها در پیشبرد اهداف کنوانسیون در بسیاری از کشورهای حاشیه خزر غیرقابل انکار است و تلاش ملل کشورهای حاشیه خزر برای بهبود وضعیت محیط زیست و بازسازی ذخایز زیستی و حفاظت گونههای ارزشمند منطقه قابل تقدیر است.
وی افزود: اگرچه ساز و کارهای خوبی برای هدایت عملیات اجرایی وجود دارد ولی هنوزکارهایی همچون انتقال دبیرخانه به منطقه با تفاهم کشورهای حاشیه خزر و تنظیم نهایی دو پروتکل بسیار مهم تنوع زیستی و ارزیابی زیست محیطی به سرانجام نرسیده است که امیدواریم در نشست بعدی وزرا، امکان امضاء و اجرایی شدن این تفاهم نامهها ایجاد شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام اینکه دولت ایران آمادگی پیگیری مسائل خزر در سطوح بالاتر را دارد، اظهار کرد: عزم مشترک سایرکشورهای حاشیه خزر برای برگزاری این جلسات در عالی ترین سطح سیاسی منجر به اتخاذ تصمیمات موثرتر برای جلوگیری از آلودگیهای صنعتی و نفتی، تخریب محیط زیست و تخریب منابع شیلاتی و... در منطقه خزر خواهد شد.
ابتکار تدوین سند محیط زیست منطقه دریای خزر را اقدامی مهم دانست و گفت: امیدوارم منابع آلودگی دریای خزر شناسایی و سهم هر منبع و میزان آسیبی که به دریای خزر وارد میکند، مشخص شود تا اقدامات وبرنامههای دقیق وعملیاتی برای جلوگیری از پیشرفت این آلودگیها تنظیم شود.
وی با اشاره به ارائه گزارش زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست در اولین جلسه شورای عالی محیط زیست که پس از هفت سال با نظر و دستور دکتر روحانی رئیس جمهوری ایران که امروز تشکیل شد، افزود: بخش اعظم این گزارش مربوط به محیط زیست دریای خزر بود و بر هماهنگی دستگاههای مختلف برای جلوگیری از افزایش آلودگیهایی مثل فاضلابهای شهری تاکید داشت.
ابتکار از سازمانهای بینالمللی خواست مانند گذشته حمایت خود را از کنوانسیون تهران ادامه دهند و تصریح کرد: افزایش این حمایتها منجر به بهبود اکوسیستم جهانی و کاهش آسیبهای ناشی از تخریبهای زیست محیطی میشود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه کشورهای منطقه به میزان منافعی(شیلاتی، اقتصادی و نفتی) که از دریای خزر میبرند باید تعهداتی هم به محیط زیست دریای خزر داشته باشند، افزود: این تعهدات به ویژه در بخش آلودگیهای نفتی و در ارتباط با فعالیت شرکتهای بزرگ چند ملیتی در کشورهای حاشیه برای الزام به رعایت قوانین زیست محیطی بسیار مهم است.
کنوانسیون حفاظت از محیط زیست دریای خزر (کنوانسیون تهران ) سه شنبه 13 آبانماه سال 1382 با حضور دکتر معصومه ابتکار معاون رئیسجمهور و رئیس وقت سازمان حفاظت محیط زیست جمهوری اسلامی ایران، وزیر محیط زیست جمهوری آذربایجان و معاونین وزرای محیط زیست جمهوری قزاقستان، فدراسیون روسیه و ترکمنستان در تهران امضا شد.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
گفتوگوی «جامجم» با یک متخصص تغذیه درباره اینکه چطور فودبلاگرها در فضای مجازی عادات غذایی ما را شکل میدهند