پیش‌نویس قطعنامه ضدجاسوسی برزیل و ‌آلمان در سازمان ملل

دیلما روسف، رئیس‌جمهور برزیل و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان از جمله افرادی هستند که طی این مدت بیشترین انتقادها را از عملیات جاسوسی آمریکا کرده‌اند. این دو کشور براساس همین انتقادها، با ارائه پیش‌نویس یک قطعنامه به مجمع عمومی سازمان ملل خواستار خاتمه یافتن نظارت الکترونیکی افراطی، جمع‌آوری داده‌ها و سایر جاسوسی‌ها در حریم خصوصی افراد شدند.
کد خبر: ۶۱۱۸۹۷

به گزارش ایسنا، در پیش‌نویس این قطعنامه که دو کشور آن را علنی کردند،‌ به کشور خاصی اشاره نشده است؛ با این حال دیپلمات‌های سازمان ملل اعلام کردند کاملا مشخص است منظور برزیل و آلمان، آمریکاست. برزیل و آلمان در پیش‌نویس این قطعنامه از کشورهای عضو سازمان ملل خواستند اقداماتی را برای خاتمه دادن به این‌گونه نقض‌ قوانین مربوط به حقوق بشر و ایجاد شرایطی برای جلوگیری از این موارد انجام دهند.

این پیش‌نویس احتمالا در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل مورد بحث قرار گرفته و تغییراتی در آن به وجود خواهد آمد. همچنین انتظار می‌رود این پیش‌نویس اواخر ماه جاری میلادی در این کمیته به رای گذاشته شود و بعد در ماه آینده میلادی نیز در مجمع عمومی سازمان ملل به رای گذاشته شود. در همین حال، یکی از مقام‌های هیات آمریکایی به سازمان ملل گفت: ما این پیش‌نویس را دریافت کرده و در حال بررسی و ارزیابی آن هستیم.

این پیش‌نویس در حالی تهیه شده که اسنودن همچنان به افشاگری‌های خود ادامه می‌دهد. تازه‌ترین اسناد فاش شده از سوی اسنودن نشان می‌دهد سرویس‌های اطلاعاتی آلمان، فرانسه، اسپانیا و سوئد همگی شیوه‌هایی برای انجام جاسوسی گسترده از اینترنت و ارتباطات تلفنی در پنج سال گذشته پیاده کرده و برای انجام این کار با سازمان جاسوسی GCHQ انگلیس همکاری نزدیک داشته‌اند. آن‌گونه که فاش شده، این جاسوسی گسترده از طریق نفوذ مستقیم به کابل‌های فیبرنوری و توسعه روابط پنهانی با شرکت‌های مخابرات اجرا شده است. این اسناد همچنین نشان می‌دهد که سازمان اطلاعات GCHQ انگلیس در مشاوره دادن به همتایان اروپایی خود برای آن‌که چطور قوانین محدودکننده اختیارات نظارتی سازمان‌های اطلاعاتی را دور بزنند، نقشی موثر داشته‌ است. این در حالی است که اخیرا دولت‌های آلمان، فرانسه و اسپانیا درخصوص گزارش‌های مبنی بر جاسوسی آمریکا از شهروندانشان واکنش خشمگینانه نشان داده‌اند.

در خبر دیگری اعلام شد ادوارد اسنودن در نامه‌ای خطاب به دولت، پارلمان و دادستانی آلمان، نسبت به حضور در آلمان و گفت‌و‌گو با مقامات این کشور اعلام آمادگی کرد. وی روز پنجشنبه و پس از دیدار با هانس کریستین اشتروبله، نماینده پارلمان آلمان از حزب سبزهای این کشور این موضوع را اعلام کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها