بالا و پایین رفتن قیمتها موجب شده بود که خیلیها هوس سرمایهگذاری در بازار سکه و طلا را بکنند و مطمئن باشند اگر حتی چیزی به سرمایهشان اضافه نمیشود، از آن کم نخواهد شد؛ اما تغییر شرایط سیاسی و اقتصادی و زمزمههای مثبت درباره گفتوگوهای ایران و 1+5 ، موجب شد تا مردم از صف خرید سکه بانکها و طلافروشیها خارج شوند تا قیمتها کاهش را تجربه کند؛ تجربهای که برای بسیاری از متقاضیان طلا از جمله نوعروسان و خانوادههای آنان شیرین بود.
حالا این روزها حجم تقاضا برای خرید و فروش طلا و سکه از سوی مردم بشدت کاهش یافته و مردم فقط برای آگاهی از قیمت و دیدن طلاهای جدید و خریدهای جزئی داخل طلافروشیها میشوند .
نگاهی به منحنی قیمت سکه و طلا نشان میدهد، در حالی که در پانزدهم اردیبهشت امسال قیمت سکه تمام بهار آزادی (طرح جدید) یک میلیون و 347 هزار تومان و قیمت یک گرم طلای 18 عیار 128هزار و 500 تومان بود با گذشت فقط شش ماه، درپایان هفته گذشته قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح جدید به 957 هزار تومان و یک گرم طلای 18 عیار به 97 هزار و 765 تومان رسید.
هر چند قیمت جهانی طلا دراین مدت رشد یافته است، اما نرخ دلار در بازار ایران تقریبا روی عدد 3000 تومان ثابت است و همین امر سبب شده تا نرخ سکه در بازار ایران رشد خاصی را تجربه نکند و از چشم معاملهکنندگان و مردم بیفتد.
چنین کاهش قیمتی نشان میدهد، نقدینگی از بازار سکه و ارز خارج شده و قیمت این کالای خواستنی به حال عادی بازگشته است.
در همین حال آنچه در افق بازار سکه و طلا در ماههای آینده قابل مشاهده است، باز هم کاهش یا دست کم ثابت ماندن قیمتهاست، زیرا ماههای پیشرو به طور طبیعی و سنتی ماه کماقبالی به بازار سکه وطلا محسوب میشود.
آغاز ماههای محرم و صفر و پایان اعیاد در کشور، میزان تقاضا برای خرید سکه را بشدت کاهش میدهد و همزمان با روشن شدن افق مذاکرات سیاسی و رفع احتمالی تحریمها، احتمالا باز هم کاهش بیشتر قیمت سکه و طلا مورد انتظار خواهد بود بنابراین با فرض ادامه داشتن شرایط موجود باید گفت، حالا من و شما دیگر نیازی نمیبینیم که برای سرمایهگذاری سکه بخریم و بازار سکه بدجور از سکه افتاده است.
کتایون مافی - گروه اقتصاد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت