
به گزارش واحد مرکزی خبر محمدعلی نجفی در هجدهمین نشست کمیته اجرایی اتاق بازرگانی و صنعت اکو با بیان اینکه گردشگری راهی برای کم کردن شکاف توسعه میان کشورها و ترویج فرهنگ دوستی و تفاهم است افزود: گردشگری در دنیای امروز به عنوان یکی از شاخصههای مهم در تعیین میزان رشد اقتصادی و میزان توسعه یافتگی کشورها به شمار میرود.
وی گفت: این صنعت بیشترین مشارکت را نسبت به صنایع مختلف در حوزههای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی دارد علاوه بر آن از نظر اقتصادی نیز حجم قابل توجهی را به خود اختصاص داده است، بطوریکه در سال ۲۰۱۲ بیش از هزار میلیارد دلار گردشگران خارجی در کشورهای دیگر هزینه کردهاند.
نجفی گفت: توسعه گردشگری در منطقه اکو موجب افزایش ارزشهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و گسترش دوستی و تفاهم میان کشورها خواهد بود و نتیجه آن همکاری بیشتر میان دولت هاست.
وی افزود: در واقع فلسفه وجودی ایجاد سازمان همکاری اقتصادی اکو خواست جمعی کشورهای منطقه به منظور رشد و بهبود موقعیت اقتصادی خود در نظام بینالملل بوده و یکی از راهکارهای رسیدن به این خواست جمعی توسعه و ترویج منطقه به عنوان مقصد گردشگری جهان است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: برای دستیابی به این هدف اولا باید گردشگری در میان کشورهای عضو توسعه یابد و ثانیا با یکدیگر همکاری کنیم تا منطقه اکو به مقصد تعداد بیشتری از گردشگران بینالمللی تبدیل گردد.
معاون رئیس جمهور افزود: تبدیل منطقه اکو با جمعیتی بیش از ۴۵۰ میلیون نفر به عنوان یک مقصد گردشگری جهانی، نیازمند تامین زیرساختها و ابزارهای لازم با رعایت استانداردهای جهانی صنع گردشگری است. همچنانکه نیازمند بهره مندی از پیشینه غنی تاریخی و فرهنگی خود و همکاری کشورهای عضو برای استفاده از ظرفیتهای موجود کشورهای منطقه قرار گرفته کشورهای عضو اکو در مسیر یک شاهراه اقتصادی کهن و استفاده از آن برای افزایش تعاملات تجاری، فرهنگی و توسعه مراودات ملتهای منطقه، از نکات مهمی است که همواره باید مورد توجه مسوولان و سیاست گذاران قرار گیرد.
نجفی گفت: تسهیل در صدور روادید،همکاری با سازمانهای بینالمللی، ایجاد شبکه یکپارچه خدمات گردشگری و تامین و آموزش نیروی انسانی متخصص و استفاده از تجربیات کشورهای عضو از جمله راهکارهای لازم برای رشد و توسعه صنعت گردشگری منطقه اکو است و این مهم فقط با همکاری و تعامل سازنده این کشورها تحقق مییابد.
وی افزود: تاکنون گامهای موثری برای رشد صنعت گردشگری منطقه برداشته شده است و بعضی کشورها در این زمینه موفق بوده اند،اما هنوز برخی کشورهای عضو اکو از نظر برخورداری از تنوع اقلیمی، غنای تاریخی و فرهنگی و تنوع قومی، این منطقه را به یکی از جذاب ترین مقاصد گردشگری دنیا تبدیل کرده است که بی شک بهره برداری از این امکانات و توانمندیها به برنامه ریزی و سازمان دهی شایسته نیاز دارد. جغرافیای طبیعی متنوع و جغرافیای اجتماعی و فرهنگی گوناگون، و سنن و رسوم جذاب مردم ما، بستری مطلوب و کامل را فراهم آورده است که با تلاش و همکاری همه اعضا و پی گیری دبیرخانه میتوان توسعه همگن و متوازنی را در گردشگری منطقه شاهد بود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: تقویت بخش خصوصی و جذب سرمایهگذاران خارجی نیز میتواند گام مهمی به شمار رود، این صنعت پول ساز و پردرآمد بدون تامین و تجهیز زیرساختها نمیتواند راه به جایی برد سرمایهگذاری باید در تمام شاخههای صنعت گردشگری از جمله سلامت، اکوتوریسم، ورزشی و فرهنگی انجام شود و البته این دولتها هستند که باید با ارائه تسهیلات لازم راه را برای ورود سرمایهگذاران داخلی و خارجی هموار سازند.
نجفی افزود: یکی دیگر از گامهای موثری که دولتهای منطقه باید بردارند موضوع روادید و ساده سازی مراحل صدور آن است بحث روادید مشترک منطقه اکو یکی از بحثهای قدیمی است که خط مشی اصلی آن را سیاست خارجی دولتها تعیین میکند. اما جمهوری اسلامی ایران از سال ۲۰۰۸ با راه اندازی سامانه روادید الکترونیک جهت صدور روادید در عرض ۴۸ ساعت و نیز صدور روادید فرودگاهی اقدامات موثری در این زمینه به انجام رسانده است.
وی گفت: بحث تعیین رایزن گردشگری در نمایندگیهای خارجی جهت ارائه راهنمایی و مشاوره در زمینه سفر، دریافت روادید و سایر اطلاعات لازم درباره کشور مقصد از موضوعات بسیار مهمی است که میبایست پس از اخذ موافقتهای لازم در تعامل با وزارت امورخارجه و سایر نهادهای ذی ربط آن را اجرایی نمود.
نجفی افزود: موضوع بعدی برگزاری نمایشگاههای گردشگری و صنایع دستی است که میتواند از جمله رویدادهای مهم و تاثیرگذار در نزدیکی ملتها به هم و آشنایی با رسوم، عقاید، سنن و فرهنگ کشورهای مختلف و در نتیجه ایجاد رغبت بیشتر به سفر باشد. در همین زمینه با گسترش اینترنت و رسانههای ارتباط جمعی حتی میتوان به برپایی نمایشگاه در فضای مجازی نیز اندیشید.
وی افزود: چون روز ۲۸ نوامبر مصادف با هفتم آذر به نام روز اکو نامگذاری شده است بنابراین بسیار مناسب است تا با برپایی مراسمی شایسته دراین روز در ۱۰ کشور عضو نزدیکی و دوستی ملل منطقه را جشن گرفت و در عین حال به توسعه و ترویج این منطقه به عنوان یک مقصد گردشگری در جهان کمک کنیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: جمهوری اسلامی ایران یکی از سرفصلهای برنامه پنجم توسعه و نیز چشم انداز ۲۰ ساله خود را افزایش صادرات غیرنفتی و کاهش اتکا بر درآمدهای نفتی گذاشته است و همانطوریکه میدانیدایران به تصدیق یونسکو، از نظر وجود آثار تاریخی و فرهنگی در میان ۱۰ کشور نخست جهان جا دارد و از منظر جاذبههای اکوتوریستی و تنوع اقلیمی نیز جزو پنج کشور برتر دنیاست. بر همین اساس دولت جمهوی اسلامی ایران اصرار دارد و معتقد است که گردشگری بهترین وسیله برای جایگزینی نفت است و در این راه آماده هرگونه همکاری با کشورهای جهان به ویژه کشورهای منطقه و سازمانهای منطقهای است.
نفجی گفت: در سال گذشته حدود ۴ میلیون نفر گردشگر خارجی از ایران بازدید کردند که حدود ۴۵ درصد آنها از کشورهای منطقه اکو بودند
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
جامجم» در گفت وگو با دکترسید محمد مرندی،مهمترین چالشهای پیشرو در دستیابی تهران و واشنگتن به توافق را بررسی کرد
سیدعبدالله صفیالدین، نماینده حزبالله در ایران: