پزشک اورژانس چند سوال از وی پرسیده و با وجودی که بیمار به اورژانس مراجعه کرده است، مشکل وی را بدون درمان رها کرده و او را به متخصص پوست معرفی میکند.
شاید شما هم با چنین شرایطی روبهرو شده باشید که پزشک اورژانس برای مشکل شما راهحل فوری عنوان نکرده و توصیه به پیگیری سرپایی میکند.
پرسشی که خیلی از بیماران مطرح میکنند، این است که چرا پزشکان اورژانس درمانی را آغاز نمیکنند؟ چرا درمان به پزشک دیگری واگذار میشود؟
باید توجه داشت که اورژانس مکانی برای رفع مشکلات حاد، یعنی بهتازگی بروز کرده است که خطر جدی و یا ناخوشی فراوانی برای بیمار ایجاد میکند.
وقتی بیمار از یک ماه قبل دچار ضایعات پوستی شده، پس شرایط او دیگر اورژانسی نیست. این بیمار باید به متخصص پوست مراجعه کند تا درمان و در صورت نیاز نمونهبرداری برایش انجام شود، اما اگر همین بیمار دچار گزش شده بود، موردی اورژانسی به حساب میآمد و لازم بود که درمانهای لازم در اورژانس آغاز شود.
تعدادی از مشکلات بیماران اورژانس میتواند ناشی از علل خطرناک یا منجر به آسیب جدی یا دائم شود که باید بسرعت تشخیص و درمان شود.
به فرض، بیماری با سردرد مراجعه میکند، علت سردرد بسیار وسیع است مانند کار زیاد، خستگی، سرماخوردگی، میگرن، تومور مغزی و خونریزی مغزی. پس ابتدا باید دلیل وخیم مانند خونریزی مغزی را رد کرد.
وقتی که علل جدی رد شد، آن وقت با توجه به درد و میزان ناراحتی که برای بیمار ایجاد کرده لازم است، درمان شروع شود.
علامت درد بسته به شرایط بیمار، شدت و اثری که بر زندگی فرد دارد، درمان میشود. گاهی چنان درد شدید است که لازم به استفاده از داروهای تزریقی و حتی مخدر است و در مقابل، گاهی تنها با دستور دارویی خوراکی، بیمار مرخص میشود.
بیماریهای مزمن اگر عارضهای حاد به همراه نداشته باشد، نیازی به درمان در اورژانس ندارد. به فرض، در بیماری که مبتلا به نارسایی کلیه است، اگر نارسایی وی به طور ناگهانی تشدید نشود و تغییری در وضع خلقی، هوشیاریاش ایجاد نشود معمولا قابل ترخیص از اورژانس است.
گاهی بیماری مزمن بیمار، عارضه میدهد. در این حال، درمان اورژانسی و حتی بستری لازم میشود.
به فرض، کودکی که آبلهمرغان دارد در سیر بیماری دچار سرفه یا تنگی نفس میشود. این به معنای عارضه است و باید بیمار به اورژانس انتقال داده شود.
بیمار یا همراهان از کجا باید بفهمند که چنین علامتی مهم و اورژانسی است؟
وظیفه پزشک معالج بیمار این است سیر بیماری را تشریح کند و علائم خطر را که نشان از نیاز به مراجعه فوری است، بیان کند.
گاهی علائم خطر برای بیمار یا همراه وی در برگهای نوشته شده و در اختیارشان قرار میگیرد. بروز هر یک از علائم بیمار نشان میدهد وی نیازمند بررسی و درمان فوری است.
دکتر بهروز هاشمی - متخصص طب اورژانس
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه