واکنش تندروهای آمریکا به گفت‌وگوی تلفنی روحانی اوباما

سی ان ان اعلام کرد جمهوریخواهان آمریکا با تردید شدید به گفتگوی اوباما و روحانی نگاه می‌کنند و منتظر تحولات آتی در این مسیر دیپلماتیک هستند.
کد خبر: ۶۰۱۳۲۵
واکنش تندروهای آمریکا به گفت‌وگوی تلفنی روحانی اوباما

به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان، «کندی کراولی» خبرنگار ارشد این شبکه گفت:«پس از گفتگوی تلفنی باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا با حسن روحانی رئیس جمهور ایران ، مطالب زیادی در واشنگتن مطرح شده است.

وی گفت:در واشنگتن، با تردیدهای بسیار زیاد به این مسئله نگریسته می شود. این پرسش جدی در واشنگتن مطرح است که آیا روحانی فردی است که می خواهد رئیس جمهور آمریکا را فریب بدهد یا خیر؟ البته سخنانی در این خصوص مطرح شده است. باید توجه داشت که در واشنگتن، دعوای بزرگی برسر بودجه کشور در جریان است. اگر این اختلاف حل نشود، دولت آمریکا روز سه شنبه عملا دیگر قادر به عمل به تعهدات مالی اش  نخواهد بود.

خبرنگار سی ان ان افزود: جمهوری خواهان از این اقدام اوباما بسیار ناراحت هستند و می گویند چرا اوباما با رئیس جمهور ایران مذاکره می کند اما حاضر نیست با جمهوری خواهان در داخل آمریکا مذاکره کند. در واشنگتن با احتیاط بسیار زیاد به این تحولات نگریسته می شود. گفته می‌شود باید منتظر ماند و دید که در آینده چه اتفاقی رخ می دهد.

وی در پاسخ به سوالی درباره تأثیر گفتگوی اوباما و روحانی بر حضور چند روز آینده بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در آمریکا گفت: بی تردید در ملاقات اوباما و نخست وزیر اسرائیل بیش از هرچیز دیگری درباره ایران گفتگو خواهد شد. البته موضوع گفتگوهای صلح نیز در این ملاقات مطرح خواهد بود. وقتی که فقط مطالبی مطرح بود مبنی بر این که ممکن است دست دادن کوچکی بین رئیس جمهور ایران و باراک اوباما رخ بدهد، بنیامین نتانیاهو با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد نباید به روحانی اعتماد کرد و باید به اقدامات گذشته او توجه کرد. بی تردید اسرائیل خواهان آن بوده است که درباره گفتگوی ایران و آمریکا، در جریان امور قرار بگیرد.

کندی کراولی گزارش خود را اینگونه ادامه داد؛باید توجه داشت دیدگاه آمریکا و اسرائیل در این خصوص اختلاف دارد که ایران تا مرحله دستیابی به تسلیحات هسته ای تا چه اندازه فاصله دارد. با این اوصاف، گفتگوهای اوباما و نتانیاهو بسیار زنده خواهد بود. به هرحال، باید به نگاه مردم آمریکا نیز به این گفتگوها توجه داشت. بسیاری از مردم آمریکا در کتابهای تاریخ مدارس خود درباره بحران گروگان گیری (در سفارت آمریکا درتهران) مطالبی خوانده‌اند. باوجود این، می‌بینیم که رئیس جمهور آمریکا عملاً دویده است تا با رئیس جمهور جدید ایران به گفتگو بپردازد که دشمن آمریکا به شمار می رود. در طرف دیگر ایران  به کاهش تحریمها نیاز دارد. در آمریکا نیز مردم به شدت از تقابل خسته شده‌اند. آنها تجربه جنگ عراق و افغانستان را در ذهن دارند. با همه این اوصاف، تحولات بسیاری در جریان است که سبب امیدواری شده است. البته این تحولات با برخی از اقداماتی که ایران در گذشته داشته است همخوانی ندارد. باید توجه داشت که سیاستهای ایران تغییر نکرده است. به همین علت، به سختی می توان درباره این تحولات، ذوق زده شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها