مدیرکل مرکز سلامت جمعیت، خانواده و مدارس عنوان کرد:

استفاده 40درصد دانش‌آموزان از کوله‌های غیراستاندارد

دِین وزارت نفت به دانش‌آموزان

کش و قوس آمدن‌های برنامه بودجه سال 92 که درنهایت به تصویب بودجه‌ای انقباضی منجر شد با آن که به ضرر خیلی از نهادها و سازمان‌ها تمام شد و دست خیلی از بخش‌ها خالی ماند، اما برای مدارس بی‌منفعت نبود.
کد خبر: ۵۹۵۳۷۹
دِین وزارت نفت به دانش‌آموزان

مدارس در این برنامه یک سهم ویژه بردند آن هم از قبال وزارت نفت. این وزارتخانه مکلف است 200 میلیارد تومان به مدارس بدهد آن هم نه از جیب بلکه از محل عایدی‌هایش.

فرمول کسب این عایدی هم مشخص است یعنی وزارت نفت باید به‌ازای مصرف هر مترمکعب گاز از مشترکان 10 تومان عوارض بگیرد و همه این 10 تومان‌ها را تا سقف 16 هزار میلیارد ریال برای ساخت تأسیسات و خطوط لوله گازرسانی به شهرها و روستاها خرج کند.

طبق قانون از این خوان گسترده، امسال سهمی 200 میلیارد تومانی نیز به مدارس می‌رسد تا برای استانداردسازی سامانه گرمایشی کلاس‌های درس هزینه شود، اما تا امروز که عنقریب است فصل سرما از راه برسد نه پولی به دست مدارس رسیده و نه نشانه‌ای از این عزم به چشم می‌خورد.

گلایه رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس نیز همین است. مرتضی رئیسی تا به حال این خوان پرنعمت را روی کاغذ دیده و مزه‌اش را فقط از دور چشیده است در حالی که در سراسر کشور 150هزار کلاس درس همچنان بدون سیستم گرمایشی ایمن اداره می‌شود؛ و این یعنی خطر، یعنی هر آن بیم حادثه داشتن.

فصل سرما نزدیک است، نسیم خنک پاییزی از هم‌اکنون در شهرهای سردسیر کشور وزیدن گرفته است در حالی که کلاس‌های درس بی‌آن‌که برای دانش‌آموزان امن شود برای یک سال تحصیلی دیگر آماده می‌شود.

البته چند هفته‌ای است که بخاری‌های برقی تابشی بازارشان گرم شده است؛ بخاری‌هایی ساخت کشور همسایه که گرما و جهت تابش آن قابل کنترل است و گفته می‌شود صرفه‌جویی آن در مصرف برق مثال‌زدنی است.

تا به حال 15 هزار دستگاه از این بخاری‌ها در استان‌ها توزیع شده و قرار است 30 هزار بخاری دیگر هم خریده شود که اگر چنین شود حدود 45 هزار کلاس با بخاری برقی بی‌خطر گرم می‌شود. اما این تعداد فقط یک سوم کل کلاس‌هایی است که به ایمن‌سازی سیستم گرمایشی نیازدارد و برای همین است که مسئولیت وزارت نفت در این حوزه سنگین است.

شاید این وزارتخانه به هزار و یک مشکلش اشاره کند و این که نمی‌تواند عایدی‌هایش را صرف اموری غیر از اولویت‌های خود بکند. اما اختصاص بودجه 200 میلیارد تومانی به مدارس یک وظیفه قانونی است نه یک انتخاب که بشود از انجام آن شانه خالی کرد.

پس بی‌شک اگر از این به بعد اتفاق بدی مثل آتش‌سوزی مدرسه شین‌آباد رخ دهد مقصر حادثه مجهول نمی‌ماند بلکه دست‌کم نام وزارت نفت در فهرست قصورکننده‌ها ثبت خواهد شد.

مریم خباز‌ - گروه جامعه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها