این سیستم دمای بدن، سطح اکسیژن خون و کیفیت خواب نوزاد را بررسی کرده و این اطلاعات را از طریق بلوتوث به گوشی همراه پدر یا مادر ارسال میکند. به گفته پزشکان این ابزارک با زیر نظر قرار دادن وضع نوزادان هنگام خواب، مانع سندرم ناگهانی مرگ نوزادان میشود.
آزمایش آلبومین در خانه
آزمایش آلبومین در بررسی وضع سلامت کلیهها بویژه در بیماران دیابتی نقش مهمی دارد. این ابزار به شما این امکان را میدهد از طریق گوشی تلفن همراهتان، این آزمایش را براحتی در خانه انجام دهید. کافی است نمونهای از ادرار بیمار روی محفظه کوچکی که در داخل دستگاه قرار میگیرد، وجود داشته باشد. برنامکی که روی گوشیهای اندرویدی نصب میشود در مدت زمان پنج دقیقه نمونه را در مقایسه با نمونه کنترل ارزیابی میکند و نتیجه را روی نمایشگر گوشی اعلام میکند. به این ترتیب میتوان از بروز بیماریهای کلیوی جلوگیری کرد.
تشخیص هوشمند سرماخوردگی از آنفلوآنزا
اگر میخواهید بدانید بیماری شما یک سرماخوردگی ساده است یا به آنفلوآنزا مبتلا شدهاید، این ابزار مشکل شما را حل میکند. این گجت که Fludoc نام دارد یک کیت تشخیصی است و استفاده از آن هم بسیار ساده است. برای هر بار استفاده از آن باید قرصهای مخصوصی را که حاوی باکتریهای شبرنگ است داخل محفظه آن قرار دهید. باکتری داخل این قرص از نظر ژنتیک اصلاح شده است. اگر مبتلا به آنفلوآنزا باشید به محض اینکه نمونه بزاق شما با این باکتری برخورد میکند، باکتری از بین رفته و نور شبرنگ باکتری نیز بتدریج محو شده و از بین میرود. در غیر این صورت شما به سرماخوردگی مبتلا هستید.
تزریق آسان انسولین به کودکان
شرکت Novo Nordisks ابزار جدیدی برای تزریق انسولین معرفی کرده است که میتواند نصف یک دوز انسولین را به بیمار تزریق کند. بنابراین میتواند ابزار مناسبی برای کودکان مبتلا به دیابت باشد که به دوز کمتری از انسولین تزریقی نیاز دارند. یکی از دیگر ویژگیهای این وسیله این است که به نمایشگری مجهز شده که زمان تزریق قبلی را نشان میدهد. بنابراین پدر و مادرها میتوانند مطمئن شوند فرزندشان چه زمانی به تزریق مجدد انسولین نیاز دارد.
لباسهای بیمارستانی هوشمند
لباسهای هوشمند بیمارستانی به حسگرهایی مجهز است که ضربان قلب، فشار خون و دمای بدن را تحت کنترل قرار میدهد. حتی وقتی بیماران این لباسها را بر تن دارند میتوان از راه دور و بدون نیاز به مراجعه پرستار به اتاق بیمار از او نوار قلبی گرفت. این علائم حیاتی و اطلاعات ضروری در پرونده الکترونیکی بیمار ثبت میشود و همه اعضای کادر پزشکی میتوانند به آن دسترسی داشته باشند. این سیستم به GPS نیز مجهز است و اگر بیماری به هر علتی از اتاقش خارج شده باشد و با مشکلی مواجه شود، میتوان براحتی او را پیدا کرد.
واقعیت افزوده در اتاق عمل
مدتی پیش، عمل جراحی به کمک تبلت در شهر هامبورگ آلمان انجام شد. پزشکان از یک مدل سهبعدی کبد برای انجام عمل جراحی استفاده کردند. فناوری واقعیت مجازی به پزشکان این امکان را میدهد محل دقیق تومورها و رگهای خونی را هنگام عمل جراحی شناسایی کنند. به این ترتیب جراح میتواند بخش سرطانی کبد را بر اساس مدل بازسازی از بدن بیمار خارج کند. این ابزارک رگهای خونی اضافی را هم که باید هنگام برداشتن تومور خارج شوند، شناسایی میکند.
چشم پزشک همراه
با استفاده از یک برنامک اختصاصی، میتوان به کمک دوربین گوشیهای هوشمند، مجموعهای از آزمایشات و معاینات استاندارد چشم پزشکی را انجام داد. این برنامک میتواند به ساکنان کشورهای در حال توسعه که به امکانات درمانی دسترسی ندارد و با مشکلات و بیماریهای دیداری دست و پنجه نرم میکنند، کمک کند. دوربین گوشی عدسیهای چشم را اسکن و وضع شبکیه چشم را نیز بررسی کند. این برنامک روی 5000 بیمار کنیایی مورد آزمایش قرار گرفته و نتایج موفقیتآمیزی داشته است.
کنترل وضعیت بیماران از راه دور
این سیستم کنترل از راه دور به بیماران این امکان را میدهد بدون هیچ محدودیتی به زندگی عادیشان ادامه دهند و این در حالی است که علائم حیاتی آنها در هر ساعت ثبت میشود. این ابزار شبیه یک ساعت مچی در ابعاد بزرگتر است که بیمار میتواند آن را به دور دستش ببندد تا از این طریق ضربان قلب، دمای بدن، فشار خون و وضع تنفس بیمار تحت نظر باشد. این اطلاعات به طور بیسیم به گوشی تلفن همراه یا تبلت پزشک یا پرستار ارسال میشود. / ضمیمه کلیک
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان