این مدارس​ با وجود معماری فاخر در نتیجه کم‌توجهی مسئولان رو به فراموشی است

چشم گردشگران به مدارس تاریخی ارومیه

مدارس تاریخی ارومیه که نماد فرهنگ، ادب و علم‌آموزی مردمان این دیار است، امروز با وجود معماری فاخر و زیبایی منحصر‌به‌فردش در نتیجه کم‌توجهی مسئولان در حال فراموش شدن است و درهای این مدارس با وجود اجرای طرح‌های مرمتی روی گردشگران بسته شده است.
کد خبر: ۵۹۴۸۳۳

مدارسی که هرچند میراث فرهنگی و گردشگری استان آذربایجان غربی در سال‌های گذشته مرمت آنها را با هزینه اعتبارات میلیونی انجام داد، ولی شواهد نشان می‌دهد این اقدامات مرمتی فقط با هدف حفظ اثر انجام شده و برنامه‌ای برای معرفی آنها به گردشگران وجود ندارد.

مدرسه هدایت در دو یا سه سال گذشته مرمت و بازسازی شد، ولی چشم مردم و گردشگران تاکنون به زیبایی این مدرسه که در منطقه مرکزی ارومیه و پشت مسجد تاریخی سردار و همجوار با مسجد تاریخی مناره ارومیه است، باز نشد.مدرسه 22 بهمن ارومیه نیز که قرار بود بازسازی و به موزه معلم ارومیه تبدیل شود، هنوز با گذشت چند سال در حال مرمت و بازسازی است که با توجه به روند کند اقدامات انجام‌شده مشخص نیست این موزه آیا راه‌اندازی می‌شود یا خیر.

مدرسه طب ارومیه هم بدون این‌که اقدامات مرمتی در آن انجام شود به فراخور نیاز به یکی از نهادهای وابسته به‌آموزش و پرورش واگذار شده و بعد از مدتی استفاده، تخلیه و دوباره سوت و کور شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی در گفت‌وگو با مهر با بیان این‌که کمبود اعتبارات مانع اصلی تملک بافت‌های قدیمی و تاریخی سطح شهر است، گفت: تخصیص نیافتن اعتبارات، ابداع و انجام کارهای فاخر را از میراث فرهنگی سلب کرده است.

جعفر ذوالفقاری درباره مدرسه هدایت ارومیه و دلایل تبدیل نشدن این مدرسه به دانشکده هنر یا آماده‌سازی برای بازدید گردشگران افزود: این بنا به دلیل دارا بودن شاخصه‌های میراث فرهنگی از سوی وزارت مسکن و شهرسازی خریداری و بزودی در اختیار میراث فرهنگی قرار می‌گیرد. وی با اشاره به این‌که کمبود اعتبارات دلیل اصلی نیمه‌کاره ماندن بحث مرمت ساختمان مدرسه تاریخی 22‌بهمن ارومیه است، ادامه داد: در صورت تامین اعتبارات لازم مرمت این بنا امسال اجرایی و برای راه‌اندازی موزه معلم در اختیار آموزش و پرورش قرار می‌گیرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی درباره راه‌اندازی موزه طب اسلامی در ساختمان اولین دانشکده طب گفت: این بنای قدیمی استحکام لازم برای راه‌اندازی موزه ندارد و نیازمند مقاوم‌سازی و مرمت اساسی و پایه‌ای است، ولی اعتبار لازم برای انجام این طرح را نداریم.

ذوالفقاری با اشاره به سست بودن بنیان‌های اعتباری میراث فرهنگی آذربایجان غربی و بی‌خیالی برخی مسئولان نسبت به تخصیص اعتبارات کافی برای حفظ و معرفی بناهای تاریخی و میراث فرهنگی استان ادامه داد: تملک تدریجی بافت‌های تاریخی شهر از برنامه‌های اصلی این نهاد محسوب می‌شود، ولی متاسفانه اعتبار نداریم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها