به گزارش فارس، اخیرا معاونت بینالملل وزارت نفت به منظور همکاری مجدد با شرکتهای چندملیتی که سالیان گذشته در ایران فعالیت میکردند، دوباره وارد مذاکره شده است.این معاونت در تماس با شرکتهای نفتی شل انگلستان، توتال فرانسه، رپسول اسپانیا، اینپکس ژاپن، او.ام.وی اتریش و استات اویل نروژ به دنبال این است که مسئولان این کمپانیهای نفتی، بازدیدی از تاسیسات نفتی ایران داشته باشند تا بتوانند همکاریهای خود را همانند گذشته ادامه دهند.
وزارت نفت حتی به دنبال اصلاح قراردادهای نفتی است تا بتواند شرایط سرمایهگذاری این کمپانیهای خارجی را در پروژههای نفتی ایرانی جذابتر کند، به همین منظور به دنبال اصلاح قراردادهای بیع متقابل است.
اکونومیست: ایران به دنبال بازگشت به دوران طلایی نفتی
در همین حال ، نشریه اقتصادی اکونومیست در گزارشی درباره تلاش ایران برای افزایش تولید نفت نوشت: ایران همانند مکزیک صاحب رئیسجمهور جدید و اصلاح طلبی شده که خواهان جلب سرمایههای بخش خصوصی برای افزایش تولید نفت است.
به گزارش ایسنا، این هفتهنامه آمریکایی افزود: اما تفاوت عمده بین این دو کشور این است که توانایی ایران برای انجام این کار به دلیل تحریمهای بینالمللی کاهش یافته است.
رئیسجمهور ایران بیژن نامدارزنگنه، وزیر نفت سابق را به این سمت بازگردانده است؛ فردی که در دوران تصدی قبلی خود در سالهای 97 تا 2005 شرایطی را ایجاد کرد که برخی آن را دوران طلایی سرمایهگذاری نفتی در ایران قلمداد میکنند.
زنگنه در آن دوران با امضای قراردادهای نفتی با شرکتهای خارجی میلیاردها دلار سرمایهگذاری نفتی را وارد ایران کرد. وی تسلط شرکت ملی نفت ایران را روی ذخایر نفتی کاهش داد و افراد تکنوکرات را در وزارت نفت جذب کرد. برخی از این افراد با اتهامات مالی مواجه شدند. محمود احمدینژاد، رئیسجمهور سابق ایران پس از روی کار آمدن این افراد را مافیای نفتی خواند و از وزارت نفت اخراج کرد، اما هماکنون زنگنه برخی از این تکنوکراتها را به وزارت نفت بازگردانده است.
وزیر نفت ایران قصد دارد تولید نفت کشور را به سطح سال 2005(حدود چهار میلیون و 200 هزار بشکه در روز) بازگرداند که نسبت به سطح تولید کنونی باید یک افزایش 60 درصدی داشته باشد. وی متعهد شده که تولید گاز طبیعی در میدان فراساحلی پارس جنوبی را که به دلیل تحریمها و خروج سرمایههای خارجی با مشکلات عدیده فنی و مالی مواجه شده است، افزایش دهد.
همچنین طرحهایی برای اصلاح نحوه قرارداد با شرکتهای نفتی خصوصی برای توسعه میادین ایران وجود دارد. در سالهای اخیر دولت عمدتا بهجای قراردادهای مشارکت در تولید، قراردادهای بیع متقابل را به شرکتهای نفتی پیشنهاد داده که در آنها این شرکتها سهم کوچک و ثابتی از پروژههای موفق را دریافت میکنند در حالی که در قراردادهای مشارکت در تولید پیمانکاران سهمی از تولید را برمیدارند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم؛
گفتوگو با دکتر مراد عنادی، مدیرعامل موسسه«جامجم» در آستانه بیست و ششمین سالگرد انتشار این روزنامه