نشست خبری امیر اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی ارتش صبح امروز شنبه با حضور نمایندگان رسانهها برگزار شد.
امیر اسماعیلی با بیان اینکه ما در دو بخش تفکیک و تحکیم از سال گذشته تاکنون برنامههای مدونی برای اجرا داشتهایم، افزود: در بخش تفکیک در قرارگاه پدافند هوایی فقط صحبت از تشکیل و تحکیم میشود و حرفی از تفکیک به میان نمیآید.
وی افزود: تمام قسمتهای سرزمینی پدافند هوایی برای اجرای یک ماموریت تمام عیار مشخص شده و همه مناطق استقلال تاکتیکی، عملیاتی و مدیریتی خود را دارند.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء با اشاره به برنامههای این قرارگاه در بخش آموزش در طی یکسال گذشته تصریح کرد: قول داده بودیم که امسال و در آستانه دهم شهریور دانشگاه خاتم را تاسیس کنیم و الحمدالله دانشگاه خاتم با مصوبه فرمانده کل قوا در ملک 02 نزاجا توسط قرارگاه هوایی خاتم الانبیاء تاسیس شد و برای نخستین بار مهرماه نیروهای خود را آموزش و تربیت میدهد.
امیر اسماعیلی بخش درجهداری را از دیگر حوزههای فعال پدافند هوایی عنوان کرد و افزود: مرکز آموزش درجهداری اراک از اول مهرماه نیروهای متخصص پدافندی را آموزش و به آنها درجه میدهد.
وی از ساماندهی و اجرای برنامههای طرح نور ولایت یک از سال گذشته تاکنون خبر داد و افزود: طرح نور ولایت یک شناسنامه پدافند هوایی است که مخصوص سامانهها، تجهیزات و استعداد نیروهای انسانی است که در دو بخش تنوع و تعداد سامانهها به نتایج خوبی در این طرح رسیدهایم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا اضافه کرد: مناطق هستهای حساس و حیاتی و بخشی از مناطق شرق و جنوبشرق به کمک پدافند هوایی و سایر نیروهای ارتش سامانههای جدیدی را با شکل جدید و تعداد بیشتر گسترش داده است.
امیر اسماعیلی بر همین اساس به طرح ساختاری نیروهای پدافندی اشاره و تصریح کرد: ما در این طرح، تهدیدات 5 سال آینده را مد نظر قرار میدهیم که جزو طرح نور ولایت یک است و این دیدگاه در پدافند هوایی اجرایی شده است.
اواخر مهرماه؛ رزمایش پدافند هوایی
وی در تشریح بخش عملیاتی قرارگاه پدافند هوایی به رزمایش بزرگ، سراسری و مشترک این قرارگاه در نیمه دوم سال جاری اشاره کرد و افزود: این رزمایش در منطقه جدید و با اهداف جدید و با تاکتیکهای جدید اجرایی میشود.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا خاطر نشان کرد: به لحاظ زمانبندی دقیق، این رزمایش در اواخر مهرماه و در نیمه اول آبانماه اجرایی خواهد شد و گستردگی این رزمایش بیشتر از رزمایشهای قبلی خواهد بود.
امیراسماعیلی افزود: رزمایشهای گذشته عمدتا در مناطق گرمخیز و دشتی و به دور از مناطق زیست محیطی برگزار میشد، ولی امسال مناطق کوهستانی، دهلیزها و متناسب با برودت هوا را مد نظر قرار داریم و تجهیزات و نیروهای خود را در این شرایط محک خواهیم زد.
وی بر همین اساس به بخش اطلاعاتی پدافند هوایی اشاره و تصریح کرد: ما این نوید را میدهیم که توانستهایم اشراف اطلاعاتی مناسبی را مناسب با تهدیدات به معرض ظهور برسانیم. ما امروز با اقتدار مطرح میکنیم که تمامقد در برابر هر تهدیدی میایستیم و نفس هواپیماهای فرامنطقهای شناسایی خارج از مرزهای جغرافیاییمان را حس و موقعیت دقیق آنها را اعلام میکنیم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء تصریح کرد: امروز با اتکا به نیروی انسانی مومن و فداکار و تجهیزات بهروز و ساخته شده به دست متخصصان داخلی، اعلام میکنیم که چشم بیدار سامانههای پدافندی ارتش و سپاه هوشیار است و نظارهگر هواپیماهای پنهانکار دشمنان خواهد بود.
امیر اسماعیلی افزود: امنیت و ثبات امروز کشور در بخش هواوفضا مرهون دعای خیر فرمانده کل قوا و آمادگی سامانههای پدافندی و توان رزم و میزان روحیه نیروها است.
فردا؛ رونمایی از 15 دستاورد پدافندی و جدید
وی با بیان اینکه از 10 شهریورماه سال گذشته تا به امروز 15 پروژه تحقیقاتی نهایی، میدانی و اجرایی شده است، به دستاوردهای پدافند هوایی در بخشهای کشف و شناسایی، راداری و ردگیری، پهپادی و موشکی اشاره کرد و گفت: همانطور که اعلام کردیم در بخش کشف، رادار "پسیو آرایه فازی" را به مرحله اجرا برساندهایم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء افزود: این رادار به هیچ عنوان انرژی از خود ساطع نمیکند، اما اهداف متحرک را کشف میکند.
امیر اسماعیلی بیصدا بودن را از ویژگیهای این رادار عنوان کرد و گفت: کشف هواپیماهای پنهانکار و موشکهای کروز آن هم با قابلیت تحرک و جابجایی سریع از دیگر ویژگیهای این سامانه راداری است و میشود از آن به عنوان یک تکنولوژی برتر یاد کرد که میتواند تهدیدات نوین را خنثی کند، اما در عین حال کشف نمیشود.
وی پروژه رجال را از دیگر دستاوردهای پدافند هوایی در حوزه کشف عنوان و تصریح کرد: رجال یک پروژه تکنولوژی برتر و ارتفاعیاب دیجیتال است که از گیرندههای پیشرفته کمک میگیرد.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء در تشریح دستاوردهای پدافند هوایی در حوزه ردگیری به رادار خاتم اشاره کرد و افزود: رادار خاتم بهینهسازی رادار اسکایگارد برای سامانه موشکی در اتفاع پایین است. الحمدالله از این دستاورد مشکل گلوگاهی نداریم. این سامانه طراحی، توسعه و در بخشی از مناطق کشور نیز مستقر شده است.
امیر اسماعیلی همچنین رادار "ترپواسکتر تاکتیکی" را از دیگر دستاوردهای حوزه ردگیری عنوان کرد و گفت: از این طریق آنچه که اطلاعات مخابراتی از طریق بیسیم و باسیم نیاز است را کسب میکنیم و به نقطههای دلخواه میفرستیم.
وی افزود: این رادار تاکتیکی است و استقرار آن به گونهای نیست که توسط دشمن کشف شود.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء تصریح کرد: ما در بخش شنود الکترونیکی صیاد 40 را داشتیم، اما صیاد 40 امسال با صیاد 40 سال گذشته بسیار متفاوت است که به دانش موجود داخل مرکز و فرماندهی اطلاعات برای شناسایی بهتر تهدیدات میافزاید.
امیر اسماعیلی سامانه جهتیاب DDF را از دیگر دستاوردهای پدافند در بخش شنود عنوان کرد و افزود: با استفاده از این سامانه زمان تصمیمگیری کاهش و سرعت عمل افزایش میباید.
وی همچنین در تشریح دستاوردهای پهپادی قرارگاه خاتمالانبیاء از رونمایی جدیدترین نوع آن پهپاد حازم 3 در رزمایش آتی پدافند خبر داد و گفت: پهپاد حازم یک هدف بود، اما این هدف برای پدافند دستاوردهای دیگری را نیز به همراه داشت، ما موفق به تولید پهپاد 2 و 3 برای ارتفاع بالا با ماندگاری بیشتر شدیم.
پهپاد حازم 3
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء افزود: پهپاد حازم 3 یک پهپاد جت است برای اهداف ویژه. ما همچنین سریر110 را نیز داریم با توانمندیهای برتر و کاربرد چندمنظوره.
امیر اسماعیلی در تشریح دستاوردهای جدید پدافند هوایی خاطرنشان کرد: ما سال گذشته نوید قابلیت نقطهزنی در سامانه موشکی S200 را داده بودیم و موفق شدیم به این هدف در رزمایش آسمان مدافعان ولایت 4 برسیم، اما تلاش کردیم این سامانه را در بعد درگیری در ارتفاع متوسط تجهیز کنیم.
نصب موشک صیاد2 روی اس 200
وی تصریح کرد: با تلاش شبانهروزی کارکنان پدافند هوایی موفق شدیم با نصب موشک صیاد 2، در سامانه موشکی s200، ویژگی درگیری در ارتفاع متوسط را نیز به آن اضافه کنیم و امروز هیچ نقطه گلوگاهی در این حوزه نداریم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء خاطر نشان کرد: رادارهای شهاب و ثامن از دیگر دستاوردهای ما برای 10 شهریور امسال است که سال گذشته نوید آن را داده بودیم. این سامانهها در بخش کشف در صحنههای رزمی مستقر هستند و با بردی میانبرد اهداف استیلس (پنهانکار) را به معرض ظهور میرساند.
امیر اسماعیلی در ادامه از رونمایی نسل جدید سامانه موشکی "یازهرا 3" در رزمایش آسمان مدافعان ولایت 5 خبر داد و گفت: ما البته شایستگی این سامانه موشکی را در رزمایش سال گذشته نشان دادیم اما در رزمایش مدافعان آسمان ولایت 5 شایستگی ویژه و خاصی از این سامانه را نشان خواهیم داد.
"شاهد و صباح"؛ جدیدترین سامانههای موشکی ایران
وی سامانههای موشکی "شاهد" و "صباح" را از دستاوردهای حوزه جنگ الکترونیک پدافند هوایی عنوان کرد و افزود: این سامانهها به قابلیتهای سیستمهای پدافندی هوایی در جنگ الکترونیک نمره خوبی میدهند و شدت جنگ دشمن را برای ما ارزیابی و اجازه نمیدهد که ما در جنگ الکترونیک غافلگیر شویم؛ همه اینها مرهون دانش موجود و نیاز فنی و عملیاتی قرارگاه پدافند هوایی است.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء در ادامه این نشست خبری به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
امیر اسماعیلی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا سامانه موشکی s200 به مرحله متحرکسازی رسیده است یا خیر، گفت: ما برای متحرکسازی s200 دو منظور را دنبال کردیم اولا بنا به مصلحت کشور و دستور فرمانده کل قوا مبنی بر اینکه همانکاری که شهید ستاری در سامانه موشکی هاگ انجام داد، شما نیز آن را برای s200 دنبال کنید به سمت سبکسازی این سامانه رفتیم.
وی درگیری را هدف دوم در سبکسازی سامانه موشکی s200 عنوان کرد و افزود: ما الحمدالله بخش دوم را به نحو احسن انجام دادهایم اما در بخش اول برای محاسبات ارتباطاتی نیز باید کارهایی صورت بگیرد و در دست انجام است اما این نوید را میدهیم که برای تاکتیکی کردن این سامانه مشکل علمی و گلوگاهی نداریم.
آخرین وضعیت تولید اس 300 ایرانی
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه هماکنون باور 373 (s300) ایرانی در چه مرحلهای قرار دارد و آیا تست زیرسیستمهای آن به پایان رسیده است یا خیر، گفت: در باور 373 باید باور داشته باشیم که به نقاط خوبی رسیدهایم. مهمترین اصل این است که باور 373 به مرحله "باور" رسیده و مشکل فنی در این بخش نداریم. زیرسیستمهای این سامانه نهایی شده و بخشی از تستهای فنی و تستهای عملیاتی هم صورت گرفته اما بخش درون سیستمی آن امسال انجام خواهد شد که اگر امکان داشت، در طول رزمایش انجام میشود.
امیر اسماعیلی تصریح کرد: اینکه کل سیستم باور 373 چه زمانی به مرحله تکمیل نهایی میرسد باید بگویم که زمانبر است و باید همه سیستمهای به کار گرفته شده در ارتفاع پایین، متوسط و بالا در این سامانه به مرحله نهایی برسند و هم اکنون نیز همین کار صورت میگیرد و روند عادی خود را طی میکند.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آقای روحانی زمانی خود فرمانده قرارگاه پدافند هوایی بوده و آیا شما با وی مشورتی انجام دادهاید یا خیر، گفت: ما از تجربه همه عزیزانمان که زمانی در پدافند هوایی برای این مرز و بوم زحمت کشیدهاند، استفاده میکنیم و قطعا از تجربیات دکتر روحانی نیز استفاده خواهیم کرد اما از آنجا که ایشان روزهای پرکاری را پشت سرمیگذارند هیچ دیدار ملاقاتی با وی نداشتهایم.
رادار کیهانی سپهر با برد 2500 کیلومتری در آستانه رونمایی
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء در خصوص زمان رونمایی از "رادار کیهانی سپهر" نیز اظهار داشت: فازهای اجرایی رادار کیهانی «سپهر» با برد بیش از 2هزار و 500 کیلومتر به اتمام رسیده و نقطه استقرار آن نیز مشخص شده است. امیدواریم که امسال این رادار مستقر شود اما باید در این بخش نیز صبر کرد تا به نتیجه مطلوب برسیم.
امیر اسماعیلی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر تعامل ارتش و سپاه خاطر نشان کرد: تعامل بسیار خوبی داریم و این تعامل را ادامه خواهیم داد.(تسنیم)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد