حسن ابوالقاسمی در دهمین مراسم بزرگداشت پیوند اعضا (جشن نفس) افزود: سادهترین نوع پیوند، اهدای خونی است که کشور ما سالها طلایهدار آن است و جزو پنج کشور برتر در زمینه اهدای خون محسوب میشویم، علت آن هم این است که مردم ایثارگر و نوعدوستی داریم.
وی به جمعیت تحت پوشش ده میلیون نفری این دانشگاه اشاره و عنوان کرد: در زمینه اهدای عضو به آمار کشور اسپانیا که اولین در دنیا محسوب میشود، نزدیک میشویم که علت این اتفاق بزرگ نیز فرهنگسازی خوبی است که در این زمینه انجام شده است.
ابوالقاسمی با بیان اینکه سرعت رشد اهدا تا اسفند 91 بشدت افزایش یافته است، اظهار کرد: اکنون 27 اهدا در هر ماه صورت میگیرد.
وی از کسب رتبه نخست ایران در کسب رضایت از خانوادهها جهت اهدا و همچنین کسب رتبه سوم جهان در زمینه اهدا در سال 92 خبر داد و بیان کرد: 3/96 درصد افرادی که با آنها برای اهدا مذاکره میشود، حاضر به اهدای عضو عزیزشان میشوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: زمان رضایت گرفتن از خانوادهها به کمتر از 12 ساعت رسیده که بسیار مناسب است.
ابوالقاسمی با بیان اینکه فعالیتهایی که طی دو تا سه سال اخیر در زمینه پیوند عضو انجام شده، به اوج خود رسیده است، تصریح کرد: امیدواریم گروههای پیوندی در استانها نیز شکل بگیرد و بتوانیم مقام اول را در دنیا کسب کنیم.
وی با بیان اینکه تاکنون 121 مورد پیوند قلب و 71 مورد پیوند ریه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده است، یادآور شد: 37 مورد پیوند کبد از سال 87 تاکنون و حتی یک مورد پیوند پانکراس در بیمارستانهای زیرمجموعه این دانشگاه انجام شده است.
به گفته وی بیش از 30 درصد پیوندهای کلیه نیز از جسد انجام میشود که رشد بسیار خوبی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به انجام 370 مورد پیوند مغز و استخوان در بیمارستان طالقانی اشاره و بیان کرد: اکنون بیش از هفت مرکز پیوند مغز و استخوان آماده بهرهبرداری در شهرهای مختلف است و امیدواریم مرکز کودکان بیمارستان مفید نیز بزودی راهاندازی شود.
وی اظهار کرد: تاکنون از 43 مورد فرد مرگ مغزی برداشت نسوج انجام شده است و اولین مرکز تخصصی برداشت نسوج پیوندی در کشور در بیمارستان مسیح دانشوری در خرداد امسال افتتاح شد.
ارائه آخرین آمار پیوند اعضا در کشور
رئیس جمعیت حمایت از پیوند اعضای ایران با اشاره دستاوردهای جامعه پزشکی کشور در حوزه پیوند عضو، گفت: گاهی یک پیوند عضو حدود 12 ساعت طول میکشد، اما با تمام سختیهایی که دارد، با موفقیت انجام میشود.
علیاکبر ولایتی با بیان اینکه پیشرفتهای علم و فناوری پزشکی در کشور قابل توجه است، افزود: پیوند عضو، قله پیشرفتهای پزشکی است و ما توانستهایم به این مهم دست یابیم.
وی یادآور شد: به عنوان مثال یکی از کشورهای صاحب نام منطقه، اقدام به پیوند ریه کرده است و به علت اینکه تاکنون 9 پیوند ریه غیرموفق انجام داده بود، از مسئولان بیمارستان مسیح دانشوری درخواست کرد به آنجا سفر کرده و راه و رسم صحیح پیوند را به آنها بیاموزند.
ولایتی با بیان اینکه میزان موفقیت و درصد عوارض ناشی از پیوند در ایران به استانداردهای جهانی نزدیک شده است، تصریح کرد: گاهی یک پیوند عضو حدود 12 ساعت طول میکشد، اما با تمام سختیهایی که دارد، با موفقیت انجام میشود.
رئیس بیمارستان مسیح دانشوری ضمن اعلام اینکه از سال 83 تاکنون 860 مورد مرگ مغزی در بیمارستان مسیح دانشوری اهدا عضو کردهاند، اظهار کرد: از این میان در مجموع 2400 عضو پیوندی به مراکز پیوند اعضا در سراسر کشور ارسال شده است.
وی ادامه داد: از سال 79 تاکنون نیز 71 پیوند ریه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده است. از این تعداد 28 پیوند مربوط به یک ریه و 48 پیوند برای دو ریه انجام شده است و هماکنون تعداد یک تا سه مورد پیوند ریه در ماه در این مرکز انجام میشود.
رئیس جمعیت حمایت از پیوند اعضای ایران به اعلام آمارهایی در خصوص پیوند قلب پرداخت کرد و بیان کرد: پیوند قلب از سال 85 انجام میشود و تاکنون 121 مورد پیوند قلب و دو مورد پیوند قلب و کلیه همزمان از سوی این مجموعه انجام شده است.
به گفته ولایتی عمل پیوند نسوج اخیرا آغاز شده است و تاکنون به توفیقات خوبی در این خصوص دست یافتهایم. قرنیه چشم، تاندون، پوست، دریچه قلب و استخوان از جمله نسوج پیوندی است.
وی با بیان اینکه دستاورد بزرگ دیگر در این حوزه، رشد ایثارگری و جلوه ایثارگری ایرانی و اسلامی در کشور است، عنوان کرد: تاکنون حتی برای یک مورد هم پیش نیامده است که برای انجام پیوند از شخصی که دریافت عضو کرده است، پولی درخواست شود. البته گاهی هزینه ماهیانه داروهای پس از انجام پیوند، به حدود ده میلیون تومان میرسد.
رئیس بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه هزینه انجام پیوند ریه در خارج از کشور حدود 300 هزار دلار است، تصریح کرد: اما هزینههای انجام پیوند در ایران از سوی دولت و خیرین تامین میشود.
50 درصد تصادفیها در صحنه جان میدهند
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور گفت: متاسفانه به دلیل تاخیر حضور نیروهای امداد و نجات 50 درصد فوتیها در حوادث جادهای بعد از صحنه تصادف و 50 درصد در سر صحنه تصادف فوت میکنند.
به گزارش ایسنا، اسکندر مؤمنی افزود: طی چند سال اخیر کشور ما جزو رتبههای اول مرگ و میر در تصادفات جادهای بوده است، به طوری که سال 85 حدود 28 هزار نفر بر اثر تصادفات رانندگی فوت کردهاند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور اظهار کرد: به ازای هر ده هزار وسیله نقلیه در گذشته 25 نفر کشته میشدند، اما اکنون این رقم به هفت کشته رسیده است.
به گفته وی، مرگ و میر بر اثر تصادفات رانندگی از 28 هزار نفر به کمتر از 19 هزار نفر رسیده است، در حالی که تعداد خودرو دو برابر شده است. در گذشته شش میلیون خودرو بود اکنون 16 میلیون وسیله شده است.
مؤمنی عوامل دخیل در میزان مرگ و میر حوادث جادهای را انسانی، خودرو، راه و سیستم امداد و پزشکی دانست و ادامه داد: در گذشته 70 درصد عامل مرگ و میر را به عوامل انسانی نسبت میدادند، اما امروزه این نگاه تغییر کرده و عوامل متعددی در آن دخیل هستند. وی عنوان کرد: در تحقیقاتی که انجام دادهایم با راهاندازی جادهای ایمن توانستهایم 80 درصد تصادفات منجر به فوت را کاهش دهیم. این آمار در خودروی استاندارد نیز مشاهده شده است.
وی تاکید کرد: اگر سیستم درمانی به روز شود فقط 20 درصد تصادفیها سر صحنه فوت خواهند کرد؛ یعنی حدود ده هزار نفر نجات مییابند. متأسفانه در کشور ما 50 درصد فوتیها سر صحنه جان میدهند که این رقم در دنیا 15 تا 20 درصد است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد