وقوع سیل در این استان علاوه بر تخریب مزارع، باغ‌ها و ده‌ها واحد مسکونی جان 3 نفر را گرفت

سیل باز هم در سیستان و بلوچستان خسارت به بارآورد

در پی بارش شدید باران در برخی استان‌های جنوبی کشور از جمله سیستان و بلوچستان،‌ کرمان و یزد،‌ علاوه بر تخریب ده‌ها واحد مسکونی و همچنین تخریب و نابودی بسیاری از باغ‌ها و مزارع کشاورزی،‌ سه نفر از هموطنانمان در سیستان و بلوچستان در سیلاب غرق شدند و یک نفر نیز در شهرستان جیرفت کرمان دچار صاعقه‌زدگی شد و جان خود را از دست داد.
کد خبر: ۵۸۶۷۳۱

این در حالی است که در هفته آخر ماه رمضان، استان سیستان و بلوچستان همچنان درگیر سیل و توفان بوده است و در این مدت خسارت‌هایی به تاسیسات و اراضی کشاورزی استان وارد شده بود که با شدت یافتن بارندگی‌ها طی دو روز گذشته، جاری شدن دوباره سیل موجب مرگ سه هموطن بلوچ و قطع راه‌های ارتباطی بیش از 40 روستا و همچنین تخریب بیش از صد واحد مسکونی شده.

رئیس جمعیت هلال‌احمر شهرستان سراوان دراین‌باره به مهر گفت: بر اثر بارش بارندگی در روزهای گذشته و همچنین طغیان رودخانه ماشکید در مهرستان از توابع شهرستان سراوان، سه نفر از هموطنان بلوچ بر اثر غرق‌شدگی جان خود را از دست دادند.

بهمن دهواری افزود: عصر روز چهارشنبه یک دستگاه خودروی سواری پژو 405 در رودخانه ماشکید واژگون شد که با کمک نیروهای امدادی مستقر در منطقه، جان یک نفر از سرنشینان این خودرو که در سیلاب غوطه‌ور بود، نجات یافت.وی تصریح کرد: متاسفانه به دلیل شدت و حجم سیلاب در این رودخانه سه نفر دیگر از سرنشینان این خودرو جان خود را از دست دادند که اجساد دو نفر از آنها با تلاش تیم‌های جستجو و نجات روز گذشته از آب گرفته شد.

وی با اشاره به تخریب بیش از صد واحد مسکونی و خسارت دیدن ده‌ها واحد دیگر گفت: بسیاری از مناطق بافت فرسوده این شهرستان به دلیل شدت بارش‌ها مورد تخریب و خسارت جدی قرار گرفته است.

دهواری با بیان این‌که تیم‌های امدادی این جمعیت، مشغول امدادرسانی و توزیع اقلام مورد نیاز شهروندان هستند، افزود: با توجه به گستردگی بافت فرسوده در این شهرستان و خسارت‌های جدی که بر اثر زلزله به پی و دیوارهای منازل مسکونی این شهرستان وارد شد، شدت بارش‌ها تخریب بیشتری به دنبال خواهد داشت.

وی با بیان این‌که تمام نیروهای امداد و نجات در آماده‌باش کامل به سر می‌برند، از ساماندهی و اسکان تعدادی از خانواده‌های آسیب‌دیده در دو باب از مدارس این شهرستان خبر داد و گفت: به منظور اسکان خانواده‌های آسیب‌دیده علاوه بر تجهیز دو باب مدرسه در این منطقه، نسبت به برپایی تعداد 15 تخته چادر در این شهرستان اقدام شده است.

مدیر جهاد کشاورزی ایرانشهر نیز از وارد شدن خسارت‌های زیادی به زیرساخت‌ها و بخش‌های مختلف کشاورزی در این شهرستان خبر داد و با بیان این‌که بارندگی‌های اخیر موجب تخریب بسیاری از طرح‌های کشاورزی شده است، گفت: برآورد اولیه نشان می‌دهد که بر اثر بارش باران و روان شدن سیلاب بیش از 5.5 میلیارد تومان به این بخش خسارت وارد شده است.

مجتبی پیری با بیان این‌که میزان خسارت‌های وارده بیش از این رقم پیش‌بینی می‌شود، افزود: تخریب بسیاری از قنوات، اراضی زراعی و باغی و همچنین جایگاه‌های دام در این شهرستان از جمله این خسارت‌هاست، ضمن این‌که شدت بارش همچنین به بیش از 60 درصد نخیلات و باغ‌های استان خسارت وارد کرده که هنوز میزان خسارت ریالی به طور دقیق برآورد نشده است.

باغ‌های دامنه تفتان محو شد

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان خاش نیز خاطرنشان کرد: شدت بارش بارندگی در این شهرستان علاوه بر وارد ساختن خسارت‌های فراوان به محصولات زراعی و باغی، موجب از بین رفتن بسیاری از باغ‌ها و اراضی کشاورزی شد.

امان‌الله طوقی با بیان این‌که شدت روان آب‌ها و سیلاب در این شهرستان به حدی بود که اثری از باغ‌های منطقه حاشیه تفتان و در منطقه کوشه باقی نمانده است، افزود: طغیان رودخانه‌های محلی و شدت سیل در دامنه تفتان و در بعضی مناطق تا بیش از 150 متر حریم رودخانه را افزایش داده و هیچ درختی را در مسیر و حریم خود باقی نگذاشته است.

وی با اشاره به خسارت دیدن بیش از 150 قنات و تخریب آنها از 10 تا 100 درصد، تصریح کرد: برخی چاه‌های کشاورزی مورد ریزش و تخریب قرار گرفته و تاسیسات زیربنایی مزارع به طور کامل تخریب شده است.

به گفته طوقی، در صورتی‌که طی روزهای آینده نسبت به احیای این چاه‌ها و کاریزها اقدام نشود، بیش از 400 هکتار از مزارع کشت برنج در منطقه ایرندگان نیز از بین خواهد رفت.

مدیر جهاد کشاورزی خاش با بیان این‌که بیش از 30 درصد محصول یکهزار هکتار از باغ های پسته در این منطقه نابود شده است، گفت: این باغ‌های پسته اکنون در زیر آب و سیلاب قرار دارد و بسیاری از مزارع یونجه نیز در این منطقه به دلیل جاری شدن روان‌آب‌ها از بین رفته است.

وی همچنین از تلف شدن بیش از 1500 راس دام سبک و سنگین در منطقه خبر داد و افزود: توفان شدید به همراه بارش تگرگ، موجب تخریب و خسارت به 5000 متر مربع جایگاه نگهداری دام در مجتمع کشت و صنعت گوهر کوه شد. همچنین بندهای حفاظتی حاشیه مزارع، بندهای احداثی، موتور پمپ‌ها و تاسیسات بادشکن‌های حاشیه مزارع و سیستم‌های آبیاری تحت فشار نیز تخریب شده است.

در همین حال معاون امور عمرانی و برنامه‌ریزی فرماندار خاش نیز با بیان این‌که بیش از صد واحد مسکونی خشت و گلی نیز در روستاهای خاش تخریب شده است، افزود: اکنون بسیاری از روستاهای این شهرستان در حوزه‌های دشت آّبخوان، کارواندر، گوهرکوه، نوک آباد، خاش و پشتکوه گرفتار سیل بوده و ساکنان آنها نیازمند کمک و امدادرسانی بیشتر هستند.منصور بیجار افزود: به دلیل شکسته شدن برخی از بندهای خاکی و سرازیر شدن آب به سمت اراضی روستایی و همچنین واحدهای مسکونی بسیاری از خانه‌های خشت و گلی تخریب شده است و مردم این منطقه دچار خسارات فراوان و جدی شدند.

بیجار یادآور شد: برآوردهای اولیه حاکی از 70 میلیارد ریال خسارت به بخش‌های مختلف در این شهرستان شده است.

رضا اربابی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان نیز با بیان اینکه تاکنون تعداد 68 خانواده ساکن روستاهای منطقه سیب و سوران در کمپ هلال احمر به طور موقت اسکان یافتند، اظهار کرد: بارندگی و طغیان رودخانه فصلی کاجو در شهرستان قصرقند سبب قطع راه‌های ارتباطی 40 روستا به مرکز این شهرستان شده است.

روستاییان در محاصره سیلاب

بارش ناگهانی باران و تگرگ در جنوب کرمان نیز موجب بروز سیلاب شدید در شهر جیرفت شد، به طوری‌که 200 خانه دچار سیلاب شدید شده و مردم برخی از این منازل را تخلیه کردند. همچنین صاعقه جان یک نفر را گرفت.محمود معناصری، معاون فرماندار جیرفت با بیان این‌که هم‌اکنون تمام نیروهای امدادی در حال کمک‌رسانی به سیل‌زدگان هستند، گفت: علاوه بر مسدود شدن راه جیرفت ـ کرمان به دلیل ریزش تونل‌ها، خانه‌های روستایی در منطقه اسفندقه نیز دچار آبگرفتگی شده و آب چند روستا قطع شده است.

سیل به روستاهای یزد هم رسید

مدیر کل بحران یزد نیز روز گذشته اعلام کرد: در پی بارش‌های رگباری ناشی از سامانه بارش‌های موسمی در استان یزد، برخی از روستاهای شهرستان مهریز و تفت دچار سیلاب شد.غلامرضا برزگری در گفت‌وگو با ایسنا افزود: خوشبختانه این سیلاب فقط با خسارات جزیی در باغ‌ها و درختان کشاورزان همراه بوده و خسارت جانی نداشته است.

وی با بیان این‌که وقوع بارش‌ها و احتمال وقوع سیلاب از طریق گزارش هواشناسی به فرمانداری‌ها اعلام شده بود و آمادگی کامل در این زمینه وجود داشت، گفت: نمونه این رگبارها در ندوشن و ده بالا نیز مشاهده شده که خسارتی به دنبال نداشته است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها