نخستین نکته به روی باز و گشاده رسانه ملی باز میگردد که با وجود موضوع پرحاشیه و ملتهب این روزهای خانه سینما چنین برنامه و فرصتی را به عنوان یک ضرورت پدید آورد تا اهالی هنر هفتم از تریبون پر مخاطب صدا و سیما سخنان خود را بیپرده با مردم در میان بگذارند، هرچند احتمالا همچون همیشه انتقادهایی هم به شیوه این همنشینی و نحوه مدیریت آن برای جلوگیری از توهین و افترای مهمانان برنامه به یکدیگر و اشخاص غایب حقیقی و حقوقی وارد کنند.
از سوی دیگر با سکانس جنجالی برنامه «هفت» و جدال لفظی طرفین دعوا آنچه که استنباط میشود این است که فارغ از استدلالها، توجیهات و جانبداریهای دو گروه موافق و مخالف، با اینکه عدهای قصد دارند از این آب گل آلود ماهی بگیرند و برداشتهای سیاسی داشته باشند و دولت و سینماگران را در مقابل یکدیگر قرار دهند، نباید فراموش کرد که ما با یک دعوای صنفی روبهروییم.
حل این اختلافات و گشودن این کلاف سردرگم هم با همنشینی و مذاکره دوستانه و منصفانه طرفین امکانپذیر خواهد بود و بهتر است که طرفین نزاع برای پیشبرد اهداف خود و رسیدن به مقاصدشان از کیسه دولت و جناحهای مختلف سیاسی خرج نکنند. هرچند ماجراهای پیش آمده بویژه بازیهای چند وقت اخیر پای دولت و دولتمردان را به میان کشید، اما دستهای پنهان و پیدایی اجازه تفاهم و حل و فصل اختلاف موجود را تاکنون نداده است.
عدهای از هر دو طرف دعوا سعی داشته و دارند که بازیگوشانه و شیطنت آمیز با آبرو و اعتبار افراد بازی کنند و قصد دارند از نمد دولت فعلی یا آینده و جریانهای سیاسی برای خود کلاهی بدوزند.
تعمیم دعواهای صنفی و شخصی به مبارزهای جمعی و جناحی و قرار دادن دولت و سینماگران مقابل یکدیگر قطعا مطلوب هیچ فرد و گروه دلسوز و اهل فرهنگی نیست و بیاعتنایی و بیتوجهی به نقش میانجیگرانه و صلحطلبانه سینماگران منصف قطعا به پایان خوشی نمیانجامد.
علی رستگار - گروه فرهنگ و هنر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد