رئیس دانشگاه پیام نور، روز گذشته با بیان اینکه دانشگاه پیام نور از این پس در مقاطع کارشناسی ناپیوسته و پیوسته و کاردانی کنکور نخواهد داشت، گفت: از این پس پذیرش دانشجو بر اساس سوابق تحصیلی و آنچه سازمان سنجش مشخص میکند انجام خواهد شد.
به گزارش ایسنا، حسن زیاری، توضیح داد که دانشگاه پیام نور در راستای برداشتن سد کنکور و برای حفظ آرامش جوانان جویای علم، توانست پس از چهار سال کار کارشناسی با کمک کارشناسان و متخصصان این حوزه، کنکور را در تمام کدرشته محلهای خود حذف کند.
زیاری، این را هم گفت که حذف کنکور در تمام کدرشتههای دانشگاه پیام نور که برای اولین بار اتفاق افتاده، در واقع اولین گام در جهت تحقق وعده دولت و مجلس برای حذف کنکور سراسری است.
وی تاکید کرد: از این پس کسانی که در کنکور سراسری شرکت کرده یا نکردهاند، میتوانند از طریق دفترچه جدیدی که همراه با دفترچه انتخاب رشته سازمان سنجش توزیع میشود، رشته خود را انتخاب کنند.
به گفته رئیس دانشگاه پیام نور، این دانشگاه سال گذشته موفق شده آزمون را در 6000 رشته محل حذف کند و هم اکنون نیز کنکور در مقاطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته حذف شده است که به این ترتیب در فراگیر سال 92 که در ماه مهر پذیرش آن انجام خواهد شد، دیگر مقطع کارشناسی نداریم و فقط در مقطع کارشناسی ارشد فراگیر برگزار میشود.
رئیس دانشگاه پیام نور، ابراز امیدواری کرد حذف کنکور علاوه بر حذف مخارج مالی احتمالی که برای متقاضیان در بردارد، موجب آرامش خاطر بیشتر جوانان شود به طوری که آنها بتوانند با خیال آسوده به تحصیل خود در دوران دبیرستان ادامه دهند و با کسب نمرههای عالی امکان تحصیل در دانشگاه و رشته مورد علاقه خود را فراهم کنند.
وقتی اولین جرقه زده شد
مسئولان وزارت علوم و سازمان سنجش تاکید میکنند که قرار است با حذف آزمون در مقطع کارشناسی و کاردانی با یک تیر دو نشان بزنند، هم شرایط را برای جذب متقاضیان ادامه تحصیل مساعدتر کنند و هم یک گام به تحقق هدف نهایی که همان حذف تدریجی کنکور سراسری تا سال 93 است، نزدیکتر شوند.
البته نگاهی به گذشته نشان میدهد، اولین جرقههای قطعی شدن حذف کنکور سراسری، از دی سال گذشته زده شده بود، وقتی اعلام شد متقاضیان ورود به مراکز آموزش عالی میتوانند برای ثبتنام بدون آزمون در ده هزار کدرشته محل دانشگاهها ثبتنام کنند و قرار شد پذیرش در این دورهها، بر اساس معدل دیپلم متقاضیان ورود به دانشگاه انجام شود.
به این ترتیب قانون حذف کنکور، مصوب سال 86 که بسیاری از کارشناسان آموزش عالی نسبت به اجرایی شدن آن تردید داشتند، رنگ و بوی عملیاتی شدن به خود گرفت.
سال 93؛ سال بدون کنکور
40 سال برگزاری کنکور آن هم به طور یکنواخت و بدون کمترین تغییری برای متقاضیان ادامه تحصیل در دانشگاهها، کافی بود برای اینکه ایرادها و مشکلات این شیوه از برگزاری آزمون که هرساله تعیینکننده سرنوشت بیش از یک میلیون جوان ایرانی بود، بتدریج برای متولیان آن نمایان کند.
اینکه در کنکور سراسری فقط به یک دسته محفوظات ذهنی دانشآموز کفایت میشود و هیچ تحلیل و تفسیر کاربردی هم از متقاضی پرسیده نمیشود؛ همچنین در این سیستم گزینش دانشجو، سوابق تحصیلی دانشآموز نادیده انگاشته میشود و...
برانگیخته شدن حساسیتها درباره مشکلات و چالشهای موجود برای برگزاری آزمون سراسری دانشگاهها، کار را به جایی رساند که دیگر تقریبا کمتر مسئول و کارشناس آموزشی پیدا میشد که با کلیات حذف کنکور مخالف باشد.
در این شرایط اولین اقدام جدی برای حذف کنکور در سال1385 اتفاق افتاد؛ در این سال کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس وقت با کلیات حذف کنکور موافقت کرد و قرار شد این آزمون سراسری سال 1390 به طور کلی حذف شود و به جای آن، سوابق تحصیلی دانشآموز جایگزین کنکور شود، اما سال 90 هم که از راه رسید، باز هم کنکور برگزار شد و پس از آن قرار شد موضوع حذف کنکور در سال 92 یا 93 پیگیری شود.
این موضوع را محمدحسین سرورالدین رئیس سازمان سنجش در حاشیه بازدید از حوزه امتحانی کنکور سراسری سال 90 در جمع خبرنگاران با قاطعیت وعده داده و گفته بود: آخرین تصمیم کارگروه ماده 4 حذف کنکور، این است که حذف کنکور تا سال 93 محقق شود و سال 92 آخرین کنکور باشد، اما بررسی این موضوع زمانبر است، زیرا قرار است یک شیوه چهل ساله به شیوهای دیگر تغییر کند.
حال که با اجرای حذف آزمون فراگیر پیام نور و همچنین ثبتنام بدون آزمون در 10 هزار کدرشته محل، گامهایی هرچند کوچک برای اجرای قانون حذف کنکور برداشته شده است، باید منتظر ماند و دید آیا ادعای مسئولان وزارت علوم و سازمان سنجش مبنی بر حذف کنکور سراسری تا سال 93 جامه عمل خواهد پوشید یا صرفا در حد یک وعده باقی خواهد ماند؟
پوران محمدی - گروه جامعه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد