تیرماه سال قبل بود که وقوع سیلی سنگین و مخرب سبب شد تا بخش های مختلفی از گلستان از جمله آبشار تمام خزه ای جهان دچار آسیب شود.
این سیل سبب ریزش خزه های آبشار کبودوال، تخریب مسیر دسترسی و خرابی دو پل مسیر شد که با گذشت حدود یکسال این آبشار برای مسافران گلستان آماده شده است.
مرمت و بازسازی کبودوال
یاسر قندهاری رئیس میراث فرهنگی علی آبادکتول از پایان مرمت آبشار تمام خزه ای جهان در شهرستان خبر داد.
وی هزینه مرمت و بازسازی آبشار تمام خزه ای را دو میلیارد و 500 میلیون ریال اعلام کرد و افزود: این آبشار برای حضور و بازدید گردشگران و طبیعت گردان آماده است.
قندهاری اظهارداشت: دو پلی که بر اثر سیل تخریب شده بود، بازسازی و مسیر دسترسی نیز مرمت شده است.
وی عنوان کرد: بخشی از خزه های آبشار کبودوال نیز که دچار ریزش شده بود با شروع سال نو و فصل بهار دوباره رویش کرده است.
قندهاری با بیان اینکه آبشار کبودوال کامل بهسازی و مرمت شده است، عنوان کرد: مشکلی برای حضور گردشگران در این منطقه وجود ندارد.
رئیس میراث فرهنگی علی آبادکتول، ثبت ملی آبشار کبودوال را از جمله برنامه ها بیان کرد و گفت: پیشنهاد ثبت ملی از اثر از سوی معاونت میراث فرهنگی شده است و کارها در حال انجام است.
بازدید 50 هزار گردشگر نوروزی از کبودوال
وی افزود: در نوروز امسال بیش از 50 هزار مسافر از بدوال دیدن کردند که پیش بینی می شود این میزان تابستان امسال بیشتر شود.
قندهاری اضافه کرد: با شروع تعطیلات تابستانه و در روزهای اول نیز شاهد حضور مسافران زیادی از اقصی نقاط کشور از آبشار کبودوال هستیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان از پیشنهاد ثبت آبشار کبودوال شهرستان علی آباد گلستان در فهرست آثار ملی کشور خبر داد.
قربان عباسی با اعلام این خبر، افزود: اداره کل میراث فرهنگی گلستان در راستای ثبت میراث طبیعی این استان و در جریان اجلاس آتی شورای عالی سیاستگذاری ثبت آثار در استان البرز، سه اثر طبیعی شامل دو آبشار شیرآباد و کبودوال و چنار قدیمی شهر گرگان را برای ثبت در فهرست آثار ملی کشور پیشنهاد داده است.
وی اضافه کرد: آبشار کبودوال که در پنج کیلومتری جنوب شهرستان علیآباد این استان واقع شده، تنها آبشار تمام خزهای جهان است که از نظر پژوهشگران علوم طبیعی نمونهای نادر و منحصر به فرد است و حتی در آینده ثبت جهانی آن نیز دور از دسترس نخواهد بود.
آبشار کبودوال در پنج کیلومتری جنوب علیآبادکتول در دامنه رشته کوه البرز در دل جنگل قرار دارد و بزرگترین آبشارتمام خزه ای جهان است، آب این آبشار زلال و شفاف بوده و زمزمه حرکت آب در فضای آرام و سکوت جنگل آرامشی خاص به انسان میبخشد.
علی آبادکتول به دلیل داشتن آبشارهای رویایی و بزرگترین آبشار خزه ای جهان، بهشتی برای گردشگران و طبیعت گردان است.
احداث سنگفرش مسیر دسترسی، احداث پل سنگی و دیواره سنگی، ایجاد روشنایی پایه فلزی مسیر دسترسی به پارک کبودوال و انتقال برق فشار قوی و نیز ساخت کمپینگ شامل سکوها، آلاچیق ها، تاسیسات برق و روشنایی کمپ از دیگر اقدامات است.
«کتول» از دو واژه اوستایی «کته» و «اول» تشکیل شده که «کته» به معنای جا و مکان و «اول» به معنای شیب، دره و گودال است و «کتول» هم به مجموعه آبادی هایی گفته می شود که در درون دره کوه قرار دارد. (مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با دکتر سیما فردوسی مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با فریده شجاعی، نایب رئیس فدراسیون فوتبال وهمسر زندهیاد منصور پورحیدری
در گفت و گو با رئیس مرکز تحقیقات صدا وسیما بررسی کردیم