به گزارش روز چهارشنبه جام جم آنلاین به نقل از پایگاه پلیس، سرهنگ حسن مهری با اشاره به عملیات حج عمره، گفت: این عملیات از 25 دیماه سال گذشته آغاز و بنا به اعلام سازمان حج و اوقاف تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه دارد.
وی به اعزام 474 هزار و 177 نفر از طریق 19 ایستگاه پروازی به سرزمین وحی طی این مدت اشاره کرد و افزود: فرودگاه مهرآباد با 43 درصد بیشترین پروازها را به خود اختصاص داده است.
فرمانده پلیس فرودگاه های کشور اضافه کرد: روزانه دو هزار و 880 نفر به سرزمین وحی اعزام و نیز به صورت میانگین 9 پرواز به کشور عربستان انجام می شود.
این مقام انتظامی با اشاره به جاسازی های متفاوت از سوی زائران، به آنها توصیه کرد: از حمل هر گونه مواد مخدر حتی به میزان یک گرم پرهیز کنند، زیرا پلیس در بازرسی های تخصصی خود قادر به کشف هر گونه جاسازی مواد مخدر از سوی زائران است.
سرهنگ مهری به استقرار پلیس مجرب، متخصص و چهره زن در مبادی ورودی وسایل همراه و غیرهمراه زائران و نیز استفاده از تجهیزات فنی و دستگاههای موادیاب اشاره کرد و گفت: نیروی انتظامی مطابق قانون از ادامه سفر مسافران پروازهای داخلی و یا خارجی اعم از سیاحتی و زیارتی که برای مصرف خود حتی یک گرم مواد مخدر حمل کنند، جلوگیری و پس از تحویل گذرنامه و بلیط زائر مزبور به سازمان حج و زیارت؛ وی به دستگاه قضایی معرفی می شود.
فرمانده پلیس فرودگاه های کشور با اشاره به اینکه پلیس عربستان طی چند سال گذشته، هیچ زائر حج عمره و تمتع را به اتهام حمل مواد مخدر دستگیر نکرده است، افزود: این موفقیت، حاصل تلاش و حضور پر رنگ پلیس فرودگاه ها در جلسات توجیهی کاروان ها، آموزش همگانی، تبلیغات و هشدارهای پلیسی است که این امر نشانگر عزت مندی نظام جمهوری اسلامی ایران در آنسوی مرزهاست.
وی اضافه کرد: طبق این قانون، چنانچه هر تبعه ایرانی با هر قصدی اقدام به حمل یا قاچاق مواد مخدر به هر میزان در فرودگاه های کشور دستگیر شود، گذرنامه وی باطل و از یک تا پنج سال ممنوع الخروج میشود.
این مقام انتظامی اظهارداشت: برای بار دوم، چنانچه فرد به هر مقداری که مواد مخدر داشته باشد اگر در پرواز خارجی دستگیر شود گذرنامه وی باطل و از 5 تا 15 سال ممنوع الخروج می شود.
سرهنگ مهری میانگین سن دستگیرشدگان را بیش از 50 سال عنوان کرد و افزود: تمام دستگیرشدگان، با توجه به سن بالای آنها، موادمخدر را برای مصرف خود، حمل می کردند.
فرمانده پلیس فرودگاه های کشور با بیان اینکه همراه داشتن برخی از داروهای درمانی در عربستان جرم است، اظهارداشت: دارویی مانند متادون و ترامادول که در کشورمان برای معتادان پرخطر استفاده میشود، در این کشور ممنوع و جرم است و افرادی که آن را به همراه داشته باشند در فرودگاه آن کشور دستگیر خواهند شد.
سرهنگ مهری از ممنوعیت حمل هرگونه محلول و آشامیدنی از قبیل آب معدنی، انواع شربت، محلول خاکشیر، آبغوره و آب لیمو از سوی زائران بیت الله الحرام به کشور عربستان خبر داد و گفت: در صورت مشاهده حمل هرگونه آشامیدنی، پلیس از حمل آن جلوگیری خواهد کرد.
وی از زائران خواست از حمل هر نوع داروی روانگردان در هنگام ورود به کشور عربستان خودداری کنند و در صورت بیماری و نیاز به مصرف داروی خاصی حتی استفاده قرص های آرامبخش و کدئین دار حتماً باید نسخه پزشک را به همراه داشته باشند.
سرهنگ مهری از مدیران و پزشکان کاروان ها خواست ضمن توجیه زائران از آنها بخواهند از حمل متادون و ترامادول به عربستان خودداری کنند.
این مقام انتظامی با اشاره به آمادگی کامل پلیس فرودگاه به منظور خدمات رسانی به حجاج عمره، تصریح کرد: مصمم هستیم اقدامات خود را سختگیرانه اما مودبانه انجام دهیم.
فرمانده پلیس فرودگاه های کشور تصریح کرد: ادامه روند کنترل جدی مسافرانی که قصد خروج از کشور را دارند از برنامه های مهم پلیس فرودگاه ها است بنابراین شایسته نیست که شأن جمهوری اسلامی ایران به علت خطای عده کمی، خدشه دار شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت