والدین دختر 14 ساله می‌گویند فیلم‌های توهین آمیز باعث خودکشی دخترشان شد

فیسبوک؛ متهم پرونده خودکشی

کارولینا پیچو نوجوان چهارده ساله ایتالیایی است که این روزها نامش در رسانه‌ها مرتب تکرار می‌شود.این نوجوان چند ماه پیش خود را از پنجره اتاقش در طبقه سوم پایین انداخت و خودکشی کرد. گفته شده ویدئوها و عکس‌های توهین آمیزی از فردی در شبکه اجتماعی فیسبوک منتشر شده و او تحت فشار روانی قرار گرفته بود.
کد خبر: ۵۷۴۲۸۷

خانواده کارولینا اکنون شکایتی علیه فیسبوک تنظیم و اعلام کرده‌اند فیسبوک به خاطر بر نداشتن این ویدئوها و اجازه به نوجوانان برای منتشر کردن چنین مطالب، فیلم‌ها و عکس‌ها مسئول است و در نتیجه در مرگ دخترشان دست داشته است. خانواده کارولینا نماینده شرکت فیسبوک را به دادگاه کشانده‌اند و سرسختانه پیگیر این پرونده هستند.

یک مقام مسئول در این پرونده به روزنامه دیلی تلگراف گفت این نخستین بار در اروپاست که فیسبوک از سوی یک خانواده به این شکل مورد شکایت قرار می‌گیرد.

یکی از استدلال‌های خانواده متوفی این است که مطابق قوانین ایتالیا افراد زیر 18 سال اجازه امضای هیچ قراردادی را ندارند. این در حالی است که فیسبوک یک قرارداد آنلاین با کاربران خود می‌بندد که طی آن شرایط و ضوابط عضویت در فیسبوک را برای آنها گوشزد می‌کند. موضوع حفظ حریم خصوصی نیز ذیل همین قرارداد آمده است. در نتیجه فیسبوک دراین زمینه مرتکب قانون‌شکنی شده زیرا با افراد زیر 18سال قرارداد منعقد کرده است.

علاو بر این هشت نوجوان 13 تا 18 ساله به اتهام تحریک کارولینا به خودکشی تحت بازجویی پلیس هستند. گفته شده این افراد که همکلاسی‌های کارولینا بودند قلدرهای مدرسه بودند که تهدیدها و اذیت‌های خود را علیه کارولینا علنی و آن را در شبکه اجتماعی فیسبوک منتشر کرده بودند.

گفته می‌شود این ویدئوی توهین‌آمیز توسط یکی از پسران مدرسه منتشر شده و دختر نوجوان مورد تحقیر قرار گرفته است. کارولینا پیش از اقدام به خودکشی و مرگ پیامی برای این شخص گذاشته و در آن نوشته شده بود: تمام آنچه با من کردی بس نبود؟ چرا این کار را کردی؟ تاوان کدام گناهم را پس می‌دهم؟

این دختر همچنین دقایقی پیش از مرگش خطاب به دوستان خود در فیس بوک نوشته بود: ببخشید اگر من قوی نیستم. نمی‌توانم این را تحمل کنم. دیگر نمی‌توانم.

نکته عجیب این است که بعضی از هم‌کلاسی‌های کارولینا حتی پس از مرگش نیز از کار خود عبرت نگرفتند و دوباره مطالب توهین‌آمیزی درباره او در اینترنت منتشر کردند.

در مورد کارولینا گفته شده او دختری خوب و دوست‌داشتنی در مدرسه بود و از او به‌عنوان زیباترین دختر شهر نیز یاد می‌کردند. مرگ او واکنش‌های زیادی در سراسر اروپا برانگیخت. بعد از وقوع این اتفاق تلخ بسیاری از کاربران اینترنت از بچه‌های مدرسه‌ای خواستند دست از قلدربازی‌ها و اذیت‌هایشان بردارند چرا که عواقب سنگینی چون اتفاقی که برای کارولینا افتاده، ممکن است دوباره به بار بیاید.

این نخستین بار نیست که این دست آزار‌واذیت‌های اینترنتی در ایتالیا خبرساز می‌شود. سال 2010 زمانی که ویدئوی یک پسربچه معلول با حالت توهین و تمسخرآمیز در یوتوب منتشر شد، سه نفر از مقامات ارشد گوگل محکوم شدند. البته احکام این سه نفر توسط دادگاه تجدید نظر نقض شد و حالا قرار است دیوان عالی ایتالیا در این باره تصمیم‌گیری کند. گوگل در این پرونده متهم شده به حریم خصوصی اشخاص وارد شده است.

حالا پرونده‌ای که برای فیسبوک تشکیل شده خبرساز شده است. بعضی از پدر و مادران ایتالیایی معتقد هستند فیسبوک آزادی عمل بیش از حد به نوجوانانی می‌دهد که به اندازه کافی برای تصمیم‌گیری بالغ نیستند و ممکن است مرتکب خطاها و اشتباه‌های فاجعه‌ساز شوند.

آنها همچنین می‌گویند قرارداد آنلاینی که در مورد حفظ حریم خصوصی میان فیسبوک و نوجوانان ایتالیایی بسته می‌شود از نظر قانونی معتبر نیست چرا که طبق قانون ایتالیا نوجوانان زیر 18 سال حق امضا ندارند. به نظر این عده فیسبوک در این مورد غیرمسئولانه رفتار می‌کند.حال باید منتظر ماند و دید پرونده خودکشی کارولینا به کجا می‌کشد و آیا فیس بوک مقصر شناخته خواهد شد یا خیر؟

منبع: دیلی میل

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها