پنتاگون در اندیشه حضور دائم در افغانستان

یکی از سخنگویان وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که این نهاد فدرال آمریکایی در حال بررسی پیشنهاد حضور دائم و بیشتر نیروهای آمریکایی در افغانستان پس از خروج اکثر نیروهای ناتو از این کشور در سال 2014 میلادی است.
کد خبر: ۵۶۸۵۲۳
پنتاگون در اندیشه حضور دائم در افغانستان

مقام‌های آمریکایی پیشتر اعلام کرده بودند که دولت باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در حال بررسی باقی گذاشتن تعداد کمی از نیروها (حدود هشت تا 12 هزار نیرو) در افغانستان و پس از خروج نیروهای ناتو در پایان سال 2014 میلادی است.

با این حال جان آلن، فرمانده سابق نیروهای آمریکایی در افغانستان و میشل فلورنوی، یکی از مقام‌های سابق ارشد پنتاگون هفته گذشته با رد این پیشنهاد اعلام کردند که دولت واشنگتن در حال بررسی باقی گذاشتن تعداد بیشتری از نیروهای آمریکایی در افغانستان است.

این نیروهای اضافی قادر خواهند بود تا به تامین پشتیبانی هوایی، کمک‌های پزشکی و سایر حمایت‌ها به نیروهای افغان بپردازند چرا که پس از خروج نیروهای ناتو در افغانستان در سال 2010 میلادی نیروهای افغان با کاستی‌هایی در این موارد مواجه می‌شوند.

این در حالی است که پنتاگون برای اولین بار در روز دوشنبه هفته جاری گزینه مربوط به باقی گذاشتن تعداد بیشتری از نیروها در افغانستان را مورد تایید قرار داد.

سرهنگ استیو وارن، سخنگوی پنتاگون در خصوص این پیشنهاد گفت: گمان می‌کنم که ما در حال بررسی انواع مختلفی از عقاید و نظرات و راه‌های احتمالی پیش رو هستیم. این امر حتمی است که عقیده‌ای با توجه به موارد مختلف و اوضاع و شرایط گوناگون در افغانستان مورد بررسی قرار بگیرد.

این مقام مسئول پنتاگون افزود: هنوز مشخص نیست که آیا چاک هاگل، وزیر دفاع آمریکا این مساله را در کنفرانس ناتو که با حضور وزیران دفاع کشورهای عضو این ائتلاف امروز (سه شنبه) در بروکسل برگزار می‌شود مطرح کند یا خیر.

همچنین برخی از حامیان دموکرات اوباما در کنگره آمریکا که نگران پایان اقدامات جنگ طلبانه ایالات متحده در افغانستان هستند ممکن است به شدت با پیشنهاد باقی گذاشتن تعداد زیادی از نیروهای آمریکایی در افغانستان که حضور نظامیان در این کشور را بیشتر می‌کند، مخالفت کنند.

براساس گزارش‌های موجود، ارتش و پلیس افغانستان در پی کمک‌های چند میلیارد دلاری بین‌المللی به سرعت و طی سال‌های اخیر رشد کرده و هم اکنون تعداد این نیروها 350 هزار تن است.

این در حالی است که فرماندهان آمریکایی و ائتلاف ناتو به این موضوع پرداخته‌اند که نیروهای افغان می‌توانند پس از خروج نیروهای ناتو از این کشور مسئولیت امنیتی در افغانستان را برعهده بگیرند و نیروهای ائتلاف تنها نقش مشاوره‌ای و آموزشی را برای آنها ایفا خواهند کرد.

با این حال نیروهای دولتی افغانستان با مشکلات فراوانی از جمله افزایش بیش از حد فرار از خدمت سربازی، ضعف اقدامات لجستیکی و فرسایش بیش از حد یگان هلی کوپترها مواجه است.(ایسنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها