عارف در گفتگوی ویژه خبری:

انتخابات تجلی واقعی مردم‌سالاری دینی است

محمدرضا عارف گفت: ما انتخابات را تجلی واقعی مردم‌سالاری دینی می‌دانیم و این نگاهی است که من به عنوان یک اصلاح‌طلب همواره به انتخابات دارم.
کد خبر: ۵۶۷۲۴۲
انتخابات تجلی واقعی مردم‌سالاری دینی است

محمدرضاعارف نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به برخی سوالات درخصوص برنامه‌ها و دغدغه‌هایش در انتخابات پاسخ داد.

مجری گفتگوی ویژه خبری از عارف پرسید که چرا وارد عرصه انتخابات شدید؟ آیا تصمیم شخصی بود یا ضرورتی احساس شد؟ و عارف پاسخ داد: خوشحالم بعد از 4 سال به یکی از اعضای کابینه دولت اصلاحات فرصتی داده شد که در خدمت مردم کشورمان باشیم البته به برکت انتخابات و سال حماسه سیاسی.

وی افزود: حقیقتاً دلیل ورودم به عرصه انتخابات این بود که احساس خطر و نگرانی کردم، آمده‌ام چون نگران آرمان‌هایی هستم که برای آنها انقلاب کردیم و امروز من در مقابل دانشجو، فرزندم و سئوال‌هایی که می‌کنند نمی‌توانم پاسخگو باشم، نگران یکپارچگی کشور هستم.

عارف ادامه داد: نگران گسست و شکاف بین نسل اول و سوم کشور هستم و نگران پیشرفت کشورم.

این نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به مردم‌سالاری کشور، تصریح کرد: معتقدیم انقلاب ما مردمی‌ترین انقلاب دنیا بوده است، رهبری انقلاب از یک جایگاه بالای معنوی برخوردار است و نگاهی که امام خمینی (ره) به مردم داشتند این بود که ایشان در اولین نطقشان در دهه فجر 57 در بهشت‌زهرا می‌فرمایند که «من به نمایندگی از سوی مردم دولت تشکیل می‌دهم»، این سخن ایشان جایگاه مردم‌سالاری در نظام را نشان می‌دهد.

وی افزود: انقلاب که پیروز شد، با مشارکت جدی همه ایرانیان و اطمینان رهبری به مردم، در کمتر از دو ماه، نوع حکومت به رفراندوم گذاشته می‌شود، این موضوع را در هیچ کشور و در هیچ انقلابی سراغ نداریم و این واقعاً افتخار انحصاری انقلاب اسلامی ماست. مردم به جمهوری اسلامی رأی می‌دهند و اسلامیت نظام به عنوان یک اصل مطرح می شود. رهبری انقلاب یک جایگاه معنوی و روحانی بین مردم داشت و جمهوریت نظام هم مطرح بود.

عارف در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: به طور متوسط در طول 35 سال گذشته، هر سال یک انتخابات در کشور برگزار شده و عموماً انتخابات در ایران پرشور و با مشارکت حداکثری مردم برگزار می‌شود.

وی افزود:  البته اشکالاتی پیش می‌آمد ولی طبیعی بود که باید تلاش می‌کردیم و تلاش کنیم که انتخابات با حداقل نقص و عیب برگزار شود. باید شبهه‌هایی که در انتخابات پیش می‌آید رفع شود، نگرانی از تخلف، نگرانی از تقلب، این موارد موضوعاتی است که متأسفانه در انتخابات ما گاهی پیش می‌آید.

وی افزود: باید تلاش کنیم همگان، چه دست‌اندرکاران انتخابات و چه کاندیداها و چه مردم تلاش کنیم تا انشاءالله یک انتخابات پرشور و با اعتماد کامل برگزار شود.

به گفته وی، ما انتخابات را تجلی واقعی مردم‌سالاری دینی می‌دانیم و این نگاهی است که من به عنوان یک اصلاح‌طلب همواره به انتخابات داشتم، نقش و جایگاه مردم در کشورداری و انتخابات مشخص است.

معاون اول رئیس جمهور در دولت اصلاحات با اشاره به وضعیت و شرایط موجود کشور، تصریح کرد: شرایطی که امروز با آن روبرو هستیم ناشی از حاکمیت یکپارچه و کامل جریان اصولگرا در 8 سال گذشته است و این واقعیتی است که باید آن را بپذیریم.

وی خاطرنشان کرد: باید ببینیم چه اتفاقاتی در سالهای اخیر در کشور رخ داده است، بنا بر این بود که سیاست‌ ما اخلاقی شود اما اخلاق را سیاست‌زده کردیم، بنا بر این بود که عقلانیت بر همه امور حاکم شود اما اقدامات سلیقه‌ای و غیرکارشناسی در کشور حاکم شد. انتخاباتی که باید به یک جشن ملی تبدیل شود، متأسفانه به یک بازی باخت - باخت تبدیل شد و جناح پیروز به جای اینکه از حضور حماسی مردم در انتخابات قدردانی کند و حتی به جناح رقیب برای حضورش تبریک بگوید، برخی از مردم را خس و خاشاک تلقی کرد.

عارف متذکر شد: فضای امنیتی متأسفانه بر بخش‌های مختلف کشور حاکم شد، بهتر است بیشتر به موضوع دانشگاه بپردازم و در این زمینه مثال بزنم، به عنوان یک ناظر و به عنوان یک منصف اعلام می‌کنم که فضای حاکم بر دانشگاه‌ها در سال‌های گذشته یک فضای امنیتی بود که به هیچ وجه نه با روح حاکم بر قانون و نه با روح حاکم بر انقلاب و نه با منویات مقام معظم رهبری سازگار نبود.

نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه سخنانش تأکید کرد: نگاه ما این است که دانشجو باید سیاسی باشد، نگاه امام خمینی (ره) این بود که دانشگاه کارخانه آدم‌سازی است اما باید ببینیم چه اتفاقی در دانشگاه‌ها افتاد؟ دانشجو را به خاطر فعالیت، به خاطر حضور در انتخابات و به خاطر پرسشگری، ستاره‌دار کردند، استاد را بازنشسته کردند، استاد را بازخرید کردند و انجمن‌های اسلامی و تشکل‌های صنفی دانشجویی عموماً منحل شد؛ اگر همین موضوع را به بخش‌های دیگر تسری دهم، باز هم متأسفانه شاهد همین موضوع خواهیم بود.

وی با بیان اینکه به عنوان مثال در بخش فرهنگ یک نگاه امنیتی حاکم بود، گفت: ادعای ما این است که انقلاب ما فرهنگی‌ترین انقلاب دنیاست و فقط باید فرهنگ در بخش‌های مختلف حاکم باشد. ما با یک فرهنگ غنی اسلامی روبرو هستیم و هیچ واهمه‌ای از فرهنگهای الحادی نداریم و می‌توانیم در مقابلشان قد علم کنیم و پاسخگو باشیم ولی باید ببینیم با فرهنگ چه‌ کاری انجام می‌دهیم؟

وی افزود: متأسفانه اتفاقاتی در سالهای اخیر رخ داد که زمینه‌ساز مشکلات و بداخلاقی‌ها شد، فضای دانشگاه‌ها در سال گذشته یک فضای بی‌روح و کسل‌کننده و بی‌نشاط بود. بنده از اوایل سال 91 برای اینکه تکلیف شرعی و اخلاقی‌ام را نسبت به جوان و مردم و کشورم انجام دهم، تصمیم گرفتم که در دانشگاه حضور یابم و یخ موجود در فضای دانشجویی را بشکنم. به دانشگاه‌های مختلفی رفتم و دیدم که دانشجویان عزیز ما مطالبات جدی داشتند. پرسش‌های جدی در مورد یاران امام(ره) مطرح کردند و من نمی‌توانستم به طور جدی به این سئوالات پاسخ دهم.

عارف با بیان اینکه بنا بود در انقلابمان الگوسازی کنیم، تصریح کرد: ما بر اساس الگوها حرکتمان را ساماندهی می‌کنیم، امام حسین(ع) الگوی مسلمانان در دنیا بود، امام علی(ع) الگوی مردانگی و شجاعت است اما متأسفانه ما الگوسوزی کردیم.

وی خاطرنشان کرد: طی سالهای گذشته دیدیم که این فضا به هیچ وجه نه با شئونات انقلاب، نه با جهت‌گیری‌های انقلاب و نه با سند چشم‌انداز ما سازگاری ندارد.

این نامزد ریاست جمهوری در ادامه سخنانش تصریح کرد: البته من بر این باورم که در حوادث سالهای گذشته همه ما مقصریم. در این جا نمی‌خواهم برخورد جناحی داشته باشم. همه ما مقصریم و نمی‌توانیم پاسخگوی نسل سوم انقلاب باشیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: نمی‌توانیم پاسخگوی سازندگان آینده کشورمان باشیم. ما نسل اولی‌ها آخرین روزها و ماهها و سالهای مدیریتمان را سپری می‌کنیم و مدیون نسل سوم انقلاب هستیم. من نمی‌توانم پاسخگوی فرزندم باشم. متأسفانه در هر خانه‌ای که بحث سیاسی و انقلابی مطرح شود، بین نسل اول و نسل سوم انقلاب بلافاصله دعوا می‌شود و مقصر این موضوع ما نسل اولی‌های انقلاب هستیم.

عارف افزود: باید تلاش بیشتری در این زمینه داشته باشیم و انشاءالله نسل اول انقلاب را با جدیت در میدان قرار دهیم تا بتوانند نسل سوم را به مسیر واقعی و صحیح انقلاب بازگردانند.

معاون اول دولت خاتمی با بیان اینکه دهه چهارم انقلاب دهه عدالت و پیشرفت است، خاطرنشان کرد: چرا باید در دهه چهارم انقلاب بسیاری از مدیران شایسته و توانای کشور کنار گذاشته شوند. معتقدم اصولگرایان نیز که 8 سال کشور را اداره می‌کردند به این نتیجه رسیده‌اند که بدون اصلاح‌طلبان نمی‌شود کشور را اداره کرد.

عارف به تشریح علل آمدنش به رقابت‌های ریاست‌جمهوری پرداخت و تأکید کرد: آمده‌ام تا اخلاق و تدبیر را پیاده کنم و اخلاق را بر همه شئونات کشور حاکم سازم. باید عقلانیت را به کشورداری برگردانیم.

وی افزود: آمده‌ام تا با نفت بشکه‌ای 100 دلار دیگر هیچ پدری شرمنده فرزندش و هیچ پدربزرگی شرمنده نوه‌اش نباشد و دانشجویی نیز ستاره‌دار و استادی به خاطر اختلاف سلیقه کنار گذاشته نشود.

این نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینکه می‌خواهم در چارچوب چشم‌انداز، کشور را در ریل پیشرفت قرار دهم، گفت: پا به عرصه انتخابات گذاشتم تا مطالبات زنان، جوانان، کارگران، کشاورزان، پرستاران و پزشکان را پیگیری کنم و با 30 سال تجربه مدیریت در بخش‌های مختلف و 8 سال سابقه عضویت در کابینه آقای خاتمی توسعه کشور را ادامه دهم.

عارف در پاسخ به مجری برنامه که پرسید مثل اینکه فشارهای زیادی بر روی شما برای کناره‌گیری از رقابت‌‌های ریاست‌جمهوری وجود دارد، تصریح کرد: این خبرها از طرف اصولگرایان مخالف من است. این بیانگر ترفندی است که جریان مخالف من راه انداخت، بنابراین بنده آماده‌ام و تا آخر می‌مانم تا خواسته مردمم را محقق کنم و به نظر می رسد این سوال را تنها از من پرسیدید.

وی به شعار خود مبنی بر «معیشت،‌ عقلانیت و منزلت» اشاره کرد و یادآور شد: این شعار من نیست بلکه ایده و گفتمان من برای کشورداری است. من برنامه‌ام را بر اساس این گفتمان که 160 صفحه است مدون کردم.

عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام در خصوص واژه معیشت که در شعار انتخاباتی‌اش مطرح شده است، گفت: مهمترین مسئله امروز ما گرانی است و امیدواریم با برنامه‌ها بتوانیم گرانی را کنترل کنیم. باید از بی‌انضباطی مالی دولت جلوگیری و با تجربه موفقی که از دولت اصلاحات دارم، تورم را مهار کنیم.

عارف با تأکید بر اینکه اشتغال مهمترین برنامه من است، اظهار داشت: نرخ بیکاری وضعیت غیرقابل قبولی را به خصوص در میان دانشجویان و تحصیل‌کرده‌ها دبوجود آورده. ما تحقق یک میلیون شغل در سال را پیش‌بینی می‌کنیم.

وی ادامه داد: طرح مسکن ماندگار را دنبال می‌کنیم چرا که معتقدیم مسکن مهر با نارسایی‌ها و اشکالاتی همراه بود. بنابراین 5-6 هدف برای مسکن ماندگار داریم.

سلامت و رشد اقتصادی از دیگر مواردی بود که عارف در این برنامه تلویزیونی به عنوان برنامه معیشت خود از آن نام برد.

این نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری گفت که به دنبال تک‌نرخی کردن ارز هستیم که تجربه این کار را یک بار در سالهای 81 تا 82 ، 86 و 87 داشتیم که نرخ ارز ثابت بود.

عارف اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 را راه نجات اقتصادی کشور دانست و تصریح کرد: خصوصی‌سازی و اجرایی کردن مواد به اصل 44 را دنبال خواهیم کرد.

وی با تأکید بر اینکه «منزلت» آرزوی دیرینه تفکر اصلاح‌طلبی بوده است، گفت: اصلاح‌طلبی یعنی منزلت، آبرو و کرامت دادن به همه ایرانی‌ها. بنابراین باید حقوق همه ایرانی‌ها به ویژه اقوام و اقلیت‌ها را به طور کامل رعایت کنیم و به همین دلیل بنده در ریاست‌جمهوری معاونت اقوام را تشکیل خواهم داد که مطالبات اقوام محترم کشورمان را پیگیری کند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: باید از توهین به شهروندها جلوگیری شود. متأسفانه امروز اخلاق وضعیت مناسبی ندارد و هرکسی به راحتی به مسئولان توهین می‌کند.

عارف تأکید کرد: من جلوی توهین به مسئولان ارشد کشور مانند آقایان موسوی، خاتمی و احمدی‌نژاد را خواهم گرفت اما اگر کسی به من توهینی کند، اشکالی ندارد اما جلوی توهین به مسئولان ارشد را می‌گیرم.

وی عقلانیت را راه مملکت‌داری و استفاده از عقل و شعور به جای شعار تعریف کرد و اظهار داشت: باید در مدیریت، تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌ها ثبات باشد. نباید برخورد سلیقه‌ای صورت گیرد.

این نامزد رقابت‌های ریاست‌جمهوری ادامه داد: ثبات در مدیریت به گونه‌ای است که وقتی بنده به یکی از استان‌های کشور سفر کردم، به من گفتند که در طول 4 سال گذشته استاندار این منطقه 6-7 بار عوض شده است چگونه می‌شود با این وضعیت استاندار مطالبات استان را دنبال کند.

عارف معتقد است که نباید با توهین به دیگران هزینه‌های کشور را بالا برد چرا که به گفته وی این هزینه‌ها گاهی‌ اوقات از جیب نسل‌های آینده پرداخت می شود بنابراین اگر نمی‌توانیم درآمد ملی اضافه کنیم لااقل هزینه ملی را افزایش ندهیم.

معاون اول دولت اصلاحات اضافه کرد: با استفاده از تجربه‌ای که در دولت آقای خاتمی دارم و به کمک کارشناسان داخلی و متخصصان خارجی که تا به الآن به من کمک‌های زیادی کرده‌اند، هدف‌گذاری کردم که یک میلیون فرصت شغلی در سال ایجاد کنم که این دست یافتنی است.

عارف ضمن انتقاد از وضعیت بیکاری و نرخ آن در کشور، بیکاری جوانان تحصیل‌کرده و دانشگاهی را دو برابر دیگر اقشار دانست و خاطرنشان کرد: جهت‌گیری اشتغال در دولت بنده ابتدا متوجه دانشجویان است. ثبات اقتصادی نیز و احیای سازمان نظارتی و برنامه‌ریزی اولین کار من خواهد بود.

وی با بیان اینکه بهبود فضای کسب و کار را در دولت آینده دنبال خواهم کرد، گفت: ما قطعاً باید روی فضای کسب و کار اقدام جدی کنیم البته مجلس نیز در این زمینه مصوبه و کار خوبی انجام داده که باید فعال شود.

نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ادامه داد: در سال 90 اشتغال ما منفی بود که این به دلیل تعطیلی کارخانجات و صنعت است.

عارف با تأکید بر اینکه به جذب جدی سرمایه می‌پردازم، اظهار داشت: باید سرمایه سرمایه‌دار را ضمانت کرد و این سرمایه‌های خرد و جزئی که وارد بازارهای رابطه‌ای و خرید و فروش ارز و سکه و طلا شده‌اند، را به تولید بازگرداند.

وی با بیان اینکه باید سرمایه‌های خارجی را به درون کشور جذب کرد، رشد سرمایه‌گذاری خارجی در ایران را کمتر از متوسط جهانی برشمرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام توسعه گردشگری را یکی از طرح‌های خود ذکر کرد و گفت: یکی از مزیت‌های کشور گردشگری است که من به این مقوله نگاهی فرهنگی و اقتصادی دارم که با فعال شدن این حوزه پیش‌بینی کرده‌ایم که سالانه 200هزار فرصت شغلی ایجاد می‌شود.

عارف توسعه بخش فناوری و ارتباط را از دیگر حوزه‌هایی دانست که می‌تواند در اشتغال‌زایی مؤثر باشد.

وی بخش انرژی را از دیگر حوزه‌هایی برشمرد که باید توسعه یابد چرا که با جلوگیری از خام‌فروشی نفت و گاز اشتغال و ارزش افزوده افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: موقعیت جغرافیایی کشور یکی دیگر از حوزه‌هایی است که می‌توان آن را توسعه داد. ما در گذشته با پروازی که هواپیماها از فراز ایران داشتند 500میلیون دلار سالانه درآمد داشتیم که امروز این درآمد را از دست دادیم. ایران باید قطب منطقه در ارتباطات، تجارت و ترانزی کالا شود که علاوه بر اشتغال‌زایی امنیت ما را نیز بالا خواهد برد.

معاون اول دولت خاتمی در ادامه خاطرنشان کرد: من 30 سال خدمتگزار مردم شریف ایران بودم و همه کسانی که طی این 30 سال با من کار کرده‌اند خوب می‌دانند که بنده وعده نمی‌دهم.

محمدرضا عارف در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه ما در کشور برنامه چشم‌انداز 20 ساله داریم و بنا به استناد این برنامه باید یک کشور پیشرفته در سطح جهانی شویم، گفت: به همین دلیل نمی‌توانیم به روش آزمون و خطا اتکا کنیم.

وی افزود: باید کشور به دست کسی سپرده شود که سابقه اجرایی و توانایی لازم را برای اداره کشور داشته باشد.

این نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: من در طول 30 سال گذشته مسئولیت‌های اجرایی عالی داشتم از معاونت وزیر تا ریاست دانشگاه و تا معاون اولی و ریاست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، نظام برای من بسیار هزینه کرده است.

عارف با اشاره به اینکه به طور حتم در دوران مدیریت خود اشتباه هم کردم، تصریح کرد: ما نمی‌توانیم همان اشتباهات را تکرار کنیم در این صورت شعار پیشرفت و عدالت چه می‌شود. من براساس عملکرد و تجربه‌ام توانایی اداره کشور را دارم.

وی با اشاره به اجرای برنامه سوم توسعه گفت: موفق‌ترین برنامه توسعه، برنامه سوم بود که شما می‌توانید شاخص‌های آن را بررسی کنید که موفقیت شاخص‌ها بالای 85 تا 90 درصد است.

این نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به ماجرای تک‌نرخی شدن ارز گفت: آقای خاتمی چندین بار نگرانی خود را از وضعیت ارز اعلام کردند چرا که چند نرخی بودن ارز به معنای فساد است ایشان به من گفتند که ارز باید تک‌نرخی شود. من و دکتر نوربخش این مسئله را بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که باید برای تک‌نرخی کردن ارز نزدیک به 6 میلیارد دلار هزینه شود.

عارف گفت: البته در گذشته پیرامون این مسئله تصمیم‌گیری شده بود اما نتوانسته بودیم این کار را اجرایی کنیم. بعد از مدتی ما به این نتیجه رسیدیم که باید به تفاوت تمام LC ها چه دولتی و چه غیردولتی را از بودجه دولتی بر عهده بگیریم.

وی افزود: ما این مسئله را در هیأت دولت تصویب کردیم و دو سال پیاپی هزینه آن را در بودجه گنجاندیم. با این کار ارز تا 5 سال تک‌نرخی ماند این مسئله بیانگر ظرفیتی است که ما در کشور می‌توانیم داشته باشیم.

نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص بحث فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای ایران و حل آن گفت: پروژه هسته‌ای ما یک پرونده سیاسی است. همه دنیا می‌دانند که بنای ما استفاده از تمام فناوری‌ها طبق برنامه سند چشم‌انداز است و یکی از فن‌آوری‌ها، فن‌آوری هسته‌ای است و از ابتدا موضع استفاده صلح‌آمیز از فن‌آوری هسته‌ای بوده است و به هیچ عنوان از موضع خود در این باره کوتاه نخواهیم آمد.

عارف گفت: این مسئله یک نگاه راهبردی در کشور ما است اما این مسئله تبدیل به یک پرونده سیاسی شده است و البته راه‌حل سیاسی نیز می‌طلبد. ما باید یک اجماع خوبی در دنیا برای خود ایجاد کنیم.

وی افزود: تقویت دستگاه دیپلماسی، هدف ما است باید فقط وزارت امور خارجه پل ارتباط ما با سایر کشورها باشد البته ما باید از دیپلمات‌های برجسته و کارکشته و همچنین سفرای برجسته استفاده کنیم.

عارف گفت: نگاه ما این است که علاوه بر استفاده از دیپلماسی سیاسی از سایر دیپلماسی ها همچون دیپلماسی علمی نیز استفاده کنیم. مبادله‌ فرهنگی و استفاده از پتانسیل فرهنگی هم یکی از مهم‌ترین راهبردهای ما است.

ما باید پیام انقلاب را به تمام دنیا صادر کنیم استفاده از دیپلماسی ورزشی نیز برنامه دیگر ما است.

وی افزود: متأسفانه نخبگان ما امروز به صورت یک طرفه از کشور ما می‌روند و ما باید این اتوبان را دوطرفه کنیم و تعامل نخبگان ایرانی با داخل کشور باید حداکثر شود تا بتوانیم از وجود نخبگان در داخل کشور استفاده کرده و آنها را نسبت به سیاست‌های نظام در داخل کشور توجیه کنیم.

این نامزد یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری با تشریح ضرورت استفاده از نخبگان در دیپلماسی عمومی کشور گفت: ما باید تردد آنها را به داخل کشور تسهیل کنیم و نباید در این خصوص نگاه امنیتی به کار ببریم.

عارف گفت: ما شخصیت‌های بسیار برجسته‌ای در داخل کشور داریم اما چقدر از این توانایی‌ها برای توسعه روابط استفاده کردیم. آقای هاشمی یکی از استوانه‌های کشور است که روابط حسنه‌ای با کشورهای اسلامی دارد، چقدر از این ظرفیت استفاده کرده‌ایم. آقای خاتمی یکی از شخصیت‌های بزرگ و پایه‌گذار بحث گفتگوی تمدن‌ها است چرا ما نتوانیم از ایشان به عنوان نماینده ویژه برای تقویت روابط استفاده کنیم.

وی در ادامه افزود: ما می‌توانیم از ظرفیت‌های خود برای بهبود روابط با کشورهای اسلامی و کشورهای منطقه و به خصوص کشورهای عدم تعهد بهبود دهیم و بعد از آن سراغ کشورهای دیگر برویم تا با فشار آنها بتوانیم این پرونده هسته ای را حل کنیم.

این نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سئوالی درباره سعه صدر و انتقادپذیری خود با ذکر دو مثال از تجارب دوران ریاست خود بر دانشگاه‌ها گفت: من با وجود اعتراض دانشجویان در برخی از موارد هیچ کدام از آنها را به کمیته انضباطی معرفی نکردم چرا که احساس می‌کنم اصلاح‌طلبی یعنی سعه صدر و انتقادپذیری. این دو خصوصیت در من بسیار بالاست من در برابر انتقادها می‌توانم سکوت آگاهانه بکنم اگر امنیت ملی و منافع سیاسی کشور ایجاب کند که سکوت کنم، حتماً این کار را خواهم کرد.

عارف در ادامه سخنان خود با اشاره به طرحی برای تشکیل شورای منتقدین گفت: آنهایی که به برنامه‌ها و اقدامات من انتقاد دارند می توانند در جمعی حاضر شوند و انتقادهای خود را مطرح کنند و این مسئله به نفع کشور است و من حتماً این کار را خواهم کرد.

وی در پاسخ به سئوالی درباره تدابیر خود برای مقابله با فساد گفت: یکی از برنامه‌های من مقابله با فساد است و اراده‌ جدی من است اما در فساد، جهت‌گیری اصلی من پیشگیری خواهد بود. من معتقدم که نهادهای نظارتی باید در همان گام اول اگر مدیری در حال اشتباه بود با تذکر او را برگرداند متأسفانه نهادهای نظارتی ما به دنبال سوژه هستند.

وی افزود: آنها با مسئله برخورد نمی‌کنند تا سوژه به انتهای خود برسد و مچ‌گیری ‌کنند. من با این مسئله مخالف هستم اما به طور حتم به شدت با فساد مقابله خواهم کرد و اولویت من مبارزه با دانه‌درشت‌ها، یقه سفیدها و آقازاده‌ها است.

این نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: من هیچ وقت در برابر اینها کوتاه نخواهم آمد و برنامه خود را برای مبارزه با فساد در 4 محور تنظیم کردم که اولین محور آن آزادی گردش اطلاعات است چرا که برخی از فسادها به خاطر عدم شفافیت اطلاعات است. محور دوم آزادی مطبوعات است و من مطبوعات را به عنوان یک رکن در مقابله با فسادهای کلان می‌بینم.

وی افزود: محور سوم مبارزه با فسادهای کلان است و من حتماً مرکز و شورایی را برای مبارزه با فسادهای کلان تشکیل خواهم داد.

این نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سئوالی درباره قانون‌مداری خود گفت: در زمانی که من بورسیه دانشگاه اصفهان بودم و با اینکه معاون و قائم‌مقام وزیر بودم از مقام قانونی خود برای انتقال به تهران استفاده نکردم و خانواده‌ام را در تهران گذاشتم و به اصفهان رفتم تا تحصیلات خود را به پایان برسانم.

وی همچنین با اشاره به تصویب آیین‌نامه‌ای در وزارت علوم برای ممنوعیت بیش از یک بار انتقال گفت: به دلیل اینکه خانم من یک بار از بحث انتقال دانشجو استفاده کرده بود، نمی‌توانست از تهران خود را به اصفهان منتقل کند و من هیچگاه از موقعیت خود برای انتقال وی استفاده نکردم.

این نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: من برای اجرای قانون مصر هستم و به هیچ وجه به خصوص درباره نزدیکان کوتاه نمی‌آیم.

عارف گفت: من در مقابل منافع ملی از حق قانونی خود می‌گذرم و باید بگذرم.(فارس)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
یك كارشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۹
۰
۰
اصولگرایان در دوران آقای خاتمی احساس خطر نكردند با آن همه مشكلاتی كه از نظر اخلاقی، فرهنگی ، اقتصادی ، با وجود آن وزیر ارشاد(مهاجرانی )،وبا چاپ بی حد حساب چك پول توسط هر بانك ، آن موقعی كه فرد 14سال دارددولت باید برای 30سالگی آنها برنامه ریزی كند،اصولگرایان 16سال قبل چه برنامه ریزی برای این افراد كرده اند...............،

نیازمندی ها