
بیشک رفتار و اقدامهای گردشگران در کشورهای خارجی آینه تمامنمای جامعه درونی خود این کشورها به حساب میآید.
در همین راستا مقامات عالی رتبه دخیل در این صنعت میکوشند با آموزش باید و نبایدها چهره بمراتب بهتری از کشور خود به جهانیان عرضه کنند؛ این موضوعی است که مقامات چین را آزار داده و بتازگی دنبال رفع این مشکل بر آمدهاند.
وانگ یانگ، معاون نخستوزیر چین از مقـامات این کشور است که بر این موضوع تاکید فراوان دارد.
وی چند روز پیش ضمن بحث و بررسی قانون جدید صنعت گردشگری چین، از رفتار غیر اجتماعی گردشگران این کشور هنگام سفر انتقاد کرد.
به گفته او، برخی عادات و رفتار چینیها همچون بلند صحبت کردن در اماکن عمومی، عبور از چراغ قرمز و آب دهان انداختن در معابر عمومی، باعث شده تا چهرهای بد از چینیها در خارج از کشور ترسیم شود.
آنطور که ریموند لی، خبرنگار شبکه بی.بی.سی میگوید بسیاری از مردم چین آب دهان انداختن در خیابانها را به هیچ وجه نشانه بیادبی نمیدانند.
وجود همین رفتارها بود که مقامات پکن را مجبور کرد پیش از برگزاری المپیک سال 2008، کلاسهای آموزشی را برای شهروندان برگزار کند. در همین راستا، قانون جدید صنعت گردشگری چین بر ارتقای سلامت رفتاری و بهداشتی گردشگران چینی بیش از هر موضوع دیگری تاکید دارد.
اهمیت تاکید بر این موارد زمانی نمود بیشتری پیدا میکند که متوجه شویم طی سال گذشته چینیها بیش از 83 میلیون سفر خارجی انجام دادهاند.
به گزارش سازمان گردشگری جهانی سازمان ملل، گردشگران چینی طی یک سال گذشته در سفرهای خارجی خود حدود 102 میلیارد دلار خرج کــردهاند.
نکته قابل توجه در این زمینه، نوع رفتار برخی از گردشگران ثروتمند چینی است؛ آنگونه که واشنگتن پست گزارش داده، این افراد با وجود ظاهر شیک خود در مسافرتهای خارجی، رفتار اجتماعی درستی از خود نشان نمیدهند.
بنا بر این گزارش، این دسته از افراد در سفر هیچگاه رفتار مناسبی با همسفران خود نداشته و غالبا برای گروه مشکل به وجود میآورند.
حسین خلیلی - گروه بینالملل
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
جامجم» در گفت وگو با دکترسید محمد مرندی،مهمترین چالشهای پیشرو در دستیابی تهران و واشنگتن به توافق را بررسی کرد
سیدعبدالله صفیالدین، نماینده حزبالله در ایران: