دکتر حسن اکبری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به این که معده بر غذا چند عمل مهم انجام میدهد، افزود: مصرف آب و مایعات خنک هنگام صرف غذا موجب ایجاد اختلال در مرحله هضم آن میشود. به بیان دیگر اولین مرحله هضم غذا سایش با فشار زیاد از طریق عضلات صاف و چینهای سطح معده و پرزهای آن است که این فرآیند با مصرف آب و مایعات سرد به علت اتساع معده خنثی شده در نتیجه مواد غذایی هضم نشده وارد رودهها می شود و ایجاد نفخ شدید میکند.
وی با تاکید بر این که نوشیدن آب یا مایعات سرد بین غذا موجب کاهش درجه حرارت معده و اختلال عملکرد واکنشهای شیمیایی اسید معده و آنزیمهای مختلف معده میشود، تاکید کرد: در این حالت غذای خورده شده به درستی هضم نمیشود و موجب هضم این مواد از سوی میکروبهای روده بزرگ شده و نفخ شکم را تشدید میکند.
غذای کودک، بدون نمک و ادویه باشد
کارشناس صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد تاکید کرد: از مصرف نمک و ادویه در غذای کودک خودداری کنید.
به گزارش ایسنا، علیاکبر کمالی افزود: این درست است که نمک، شکر و ادویهجات باعث میشود غذاها طعم بهتری داشته باشد، اما نوزادان و کودکان به طعم طبیعی غذاها نیاز دارند. وی با تاکید بر نخوراندن تکههای درشت میوهجات و سبزیجات به کودک ادامه داد: این تکههای بزرگ ممکن است باعث خفگی شود. هنگام دادن میوه به کودک نیز باید پوست میوهها را جدا کرد و هسته آنها را درآورد، میوههایی مثل انگور را نباید به همان اندازه طبیعیشان به کودک خوراند.
کمالی با بیان این که باید گوشت پخته به کودک داده شود، گفت: گوشت را حتما به صورت پوره و کاملا له درآورید، زیرا رشتههای گوشت با دندانهای اندک و کوچک کودک خردسال آسیاب نمیشود و ایجاد خفگی میکند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد