محسن رضایی و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح امروز در چهارمین جلسه از سلسله نشستهای راهبردهای دولت آینده، در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه باید بال اقتصاد در ایران قوت بگیرد، گفت: بال سیاست اعم از امنیت و دفاع قوی است، اما در حال حاضر در مسئله گوشت، مرغ و کره ماندهایم. بنابراین باید تحولی در زندگی و اقتصاد صورت بگیرد.
وی اضافه کرد: هیچگاه اقتصاددانان مورد توجه قرار نگرفتند و تکبر سیاستمداران به اقتصاد باعث شده پولهای زیادی وارد کشور شود و بدترین تخصیص منابع صورت بگیرد ،بنابراین باید بگویم اقتصاد با شعار دادن حل نمیشود باید برای آن نسخه نوشت.
داوطلب انتخابات ریاستجمهوری با اشاره به اینکه سیاست خارجی باید به سمت زندگی قرار گیرد، اظهار داشت: سفرای ما در خارج از کشور فقط به دنبال هستند که با چند تن از رؤسای جمهوری تماس گرفتهاند، این عملکرد که به درد جامعه نمیخورد ، سفیر چین دیدهبانی اقتصاد چین در ایران را بر عهده دارد، سفرای ما در خارج از کشور چه میکنند؟.
رضایی با بیان این مطلب که بنده عضو جبهه مقاومت هستم، اظهار داشت: مگر ما از سوریه حمایت نمیکنیم؟ ولی اقتصاد آنجا را ترکیه میبرد. در حالی که ما زحمت می کشیم ولی ثروت را کس دیگری میبرد. این مقاومت هدفمند نیست. من به ایستادگی معتقدم، اما ایستادگی که منافع ما را حفظ کند.
وی در پاسخ به این سوال که برای مقابله با تحریمهای اقتصادی چه برنامهای را در نظر گرفتهاید، خاطرنشان کرد: 2 نوع استراتژی برای مذاکره با طرف مقابل وجود دارد. استراتژی اول مذاکره را مقدم بر تولید میداند و استراتژی دوم تولید را مقدم بر مذاکره میداند که من راهحل دیگری دارم ، استراتژی من قیچی است، یعنی اینکه تحریمها را ببریم و تیمی قوی در عرصه دیپلماسی تشکیل دهیم ، بدون شک با این راه حل میتوانیم به نتیجه برسیم ، ضمن آنکه از طریق استراتژی اول و دوم به نتیجهای نخواهیم رسید.
داوطلب انتخابات ریاستجمهوری درباره اینکه آیا ایدهها و نظرات خود در عرصه سیاستخارجی را به شورای عالی امنیت ملی ارائه میدادید، افزود: در دورهای که لاریجانی مسئولیت شورای عالی امنیت ملی را بر عهده داشت پیشنهاداتمان را عرضه میکردیم. همچنین خدمت رهبری شورای عالی هستهای را داشتیم و من هم عضو آن بودم و تصمیمگیریها خوب انجام میشد، اما تیم عوض شد و دیگر با این تیم همکاری نداشتیم.
رضایی با بیان اینکه اقتصاد باید اسلامی شود، تاکید کرد: متاسفانه تحجر جدیدی پیدا شده است و براساس آن ما همه چیز را سیاسی کردهایم. اقتصاد، فرهنگ و ورزش سیاسی شدهاند، در حالی که نباید این حوزهها سیاسی میشدند.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که برای بازار پول چه برنامههایی را تدارک دیدهاید، افزود: باید مدیریت کلان پول را درست کنیم، یعنی بانک مرکزی از حالت دمدستی بیرون بیاید. همچنین ریال ما توسط یک نخ به دلارهای نفتی وصل شده است و هرگاه دلارها جابجا شوند، ریال تحت تاثیر قرار میگیرد و برای این موضوع نیز باید مدیریت خود را به خوبی نشان دهیم. معتقدم باید سندی از پشتوانههای پول ملی تعریف کنیم که دلارهای غیرنفتی هم در آن باشد.
داوطلب انتخابات ریاستجمهوری ادامه داد: بنده به آینده امیدوارم، البته باید صبر و تحمل هم داشته باشیم و از منازعات سیاسی دست برداریم ، این منازعات به مردم آسیب وارد میکند، منازعات بس است، از طریق این منازعات به جایی نمیرسیم.
رضایی در خصوص ایده خود مبنی بر تشکیل فدرالیسم اقتصادی افزود: فدرالیسم کامل در ایران جواب نمیدهد، اما میتوان فدرالیسم اقتصادی را تشکیل داد ، بر اساس این ایده استانهای مختلف 2،3 محصول را تولید میکنند.
وی با بیان اینکه در انتخابات چه حرفهایی را به مشایی و هاشمیرفسنجانی خواهید زد، خاطرنشان کرد: اگر ضرورتی پیدا نشود، صحبتی نمیکنم. صحبت محسن رضایی از جنس تخریب نیست. مردم تفاوتهای من را با دیگران دیدهاند. من دیگران را نفی نخواهم کرد، بلکه به تشریح برنامهها و ایدههای خود خواهم پرداخت.
دانشجویی از رضایی سوال کرد آیا حاضر میشوید به ائتلافها بپیوندید که وی خطاب به این دانشجو گفت: دوران ائتلاف تمام شده است، اما از اینکه دیگران به من کمک کند استقبال میکنم.
داوطلب انتخابات ریاستجمهوری درباره اینکه چرا با قاطعیت از پیروزی خود در انتخابات پیشرو سخن گفتهاید تصریح کرد: هیچکس نمیتواند با قاطعیت در این مورد چیزی بگوید. من گفتهام این دفعه با دفعات دیگر فرق میکند و باید به پیروزی امیدوار باشیم. من دولت فراگیر تشکیل خواهم داد و کابینهام 77 میلیونی خواهد شد.
رضایی درباره اینکه چرا با شکستهاس سنگینی که در انتخابات گذشته خوردهاید، باز نامزد انتخابات ریاستجمهوری شدهاید، یادآور شد: من شکست سنگین نخوردهام، بلکه در انتخابات 88 پیروز شدم. آن افرادی که پیروز شدند، کجا رفتند و نتیجه پیروزی آنها چه شد.
وی در مورد اینکه چرا به نفع هاشمیرفسنجانی کنارهگیری نمیکنید، تاکید کرد: چرا باید کنار بروم؟ مدیریت هاشمی با نظر و دیدگاه من تفاوت دارد و تاثیر حضور من بیشتر از هاشمی است.
داوطلب انتخابات ریاستجمهوری در ادامه این نشست دانشجویی از سیاستمداران خواست دست به اقتصاد نزنند، چرا که هرگاه این اقدام را انجام دادند مشکلاتی بوجود آمده است ،خودتحریمی و سوءمدیریت نیز مشکلاتی را برای ما بوجود آورده است.
رضایی با بیان این مطلب که هر 3 دولت پول خرجکن بودند و "پول درآور" نبودند، اظهار داشت: دولتهای گذشته نمیتوانند یارانهها را اجرا کنند. ما بر اقتصاد خانوار تاکید داریم و درصدد آن هستیم که کسبوکارهای خانگی را راه بیندازیم.
وی در خصوص موضعگیری خود در قبال سوریه افزود: جریانهای افراطی و تند سوریه خطرناک تر از القاعده هستند. من برای راهحل سوریه پیشنهاد میکنم میز سهجانبهای از سوی مردم، دولت و معارضین سوریه و نه معارضین کشورهای خارجی تشکیل شود تا دولت ائتلافی در این کشور شکل گیرد.
رضایی در این نشست دانشجویی در پاسخ به این سوال که چرا در سال 84 به نفع هاشمیرفسنجانی کنارهگیری کردید، خاطرنشان کرد: من در سال 84 به نفع هاشمی کنار نکشیدم بلکه به نفع ملت کنار رفتم. از من سوال میکنند چرا در سال 88 ساکت فتنه بودید در حالی که من خود را ساکت فتنه نمیدانم. اطلاعیهها و صحبتهای من در سال 88 موجود است. پایبندی خود را به قانون نشان داده ام و نسبت به حوادث خیابانی نیز اظهار نظر کردهام.(تسنیم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد