مجروح شدن محیطبانان در پارک ملی دنا به دست شکارچیهای غیرمجاز، قاچاق و فروش لالههای واژگون در پایتخت، شکار جانوران آبستن به دست ناشکارچیها و زندهگیری نوزادان حیوانات وحشی در گوشه و کنار مناطق حفاظت شده از خبرهای تاسفبار حوزه محیط زیست است، اما اینها فقط قسمتی از اتفاقات ناگواری است که در این مدت کوتاه رقم خورده است و باید به این خبرهای تلخ سخنان استاندار فارس را هم اضافه کرد.
او حدود دو هفته پیش در اظهارنظری 300 گورخر باقیمانده در منطقه حفاظت شده بهرامگور را عامل مصیبت و بیکاری جوانان این استان معرفی کرد، در حالی که طرفداران محیط زیست از این سخنان هنوز شوکه هستند، روز گذشته دوباره سخنان رئیس شبکه انجمنهای صنعتی و معدنی ایران خبرساز شد.
او در تکمیل حرفهای آقای استاندار به ایرنا گفت، سازمان حفاظت محیط زیست برای نگهداری و مراقبت از 20 راس آهو مساحتی بیشتر از 500 هکتار را با وجود دارا بودن پتانسیل معدنی، محصور ساخته و اجازه هیچگونه فعالیتی را در این منطقه نمیدهد.
وقتی این مسئولان درباره محیط زیست و گونههای حفاظت شده اینچنین اظهارنظرهایی میکنند، چطور میتوان انتظار داشت اوضاع محیط زیست کشور از این بدتر نشود و اهالی روستاهای نزدیک مناطق حفاظت شده در رویای به دست آوردن ثروت و کار به کشتار حیوانات در خطر انقراض کمر نبندند.
چگونه میتوان از چوپانها انتظار داشت که به محیط زیست احترام گذاشته و دامهای خود را برای چرا به مناطق حفاظت شده نبرند. به همین علت باید مسئولان کمی بیشتر به محیطزیست احترام گذاشته و در سخنرانیهای خود اظهارنظرهایی نکنند که برای محیطزیست گران تمام شود.
مهدی آیینی - گروه جامعه
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد