رییس جمهور در مراسم رونمایی از مرمت 600 مسجد تاریخی:

نقش مسجد انسجام بخشی و هم افزایی در جامعه است

رییس جمهور گفت: نقش مسجد انسجام بخشی و هم افزایی در جامعه است و اگر نقش مسجد از سازماندهی اجتماعی حذف شود، جامعه دچار سردرگمی خواهد شد و کسانی که سعی دارند برخی سازماندهی های برگرفته از اندیشه اومانیستی را به جامعه تحمیل کنند، نمی دانند که این کار چه خرابکاری بزرگی است.
کد خبر: ۵۶۰۴۲۴
نقش مسجد انسجام بخشی و هم افزایی در جامعه است

به گزارش جام جم آنلاین به نقل ازپایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، محمود احمدی نژاد ظهر امروز (دوشنبه) در مراسم رونمایی از مرمت و ساماندهی 600 مسجد تاریخی با بیان اینکه در رویکرد های موجود در معماری و شهرسازی چند اشکال عمده وجود دارد، گفت: اولین اشکال عدم معرفت و انعکاس آن در اندیشه معماری و شهرسازی است که در حقیقت شهرسازی نوعی انعکاس درونی و اندیشه مردم در هر زمان است.

وی ادامه داد: باید در حوزه معرفت و اندیشه، کارهای جدی صورت گیرد؛ تا زمانی که در کارکردهای اجتماعی تعریف ما از انسان تعریفی تک بعدی باشد،‌انعکاس ما در روابط و زندگی اجتماعی همان چیزی خواهد بود که امروز شاهد آن هستیم.

احمدی نژاد با بیان اینکه امروز غربی ها براساس تعریف روشنی که از انسان برای خود ارائه داده اند در سایر حوزه ها عمل می کنند، اظهار داشت: نمی شود که ما همان تعریفی که غربی ها برای انسان ارائه داده اند را برداشته و انتظار داشته باشیم انعکاس آن در جامعه، کمال آفرین و توحیدی باشد بلکه این کار و ارائه تعریف درست از انسان نیازمند کسانی است که به فهم متعالی از انسان رسیده باشند و آن را بروز دهند.

رییس جمهور با اشاره به اینکه در خصوص کارکردها و نقش آفرینی های اجتماعی مساجد هیچ گونه آموزشی ارایه نمی شود و این موضوع در درس ها و متون تدریسی جایی ندارد، گفت: باید به گونه ای برنامه ریزی داشته باشیم که در حوزه های علمیه فرض بر آن باشد که روحانی مسجد به نوعی یک مهندس اجتماعی بوده و می خواهد روابط اجتماعی را تمرین کند.

وی با تاکید بر اینکه امروز بالاترین و ارزشمندترین تعریف از انسان ازلی، ابدی، کمال یافته و شکوفا شده در اختیار ملت ایران است، تصریح کرد: باید مبانی نظری خود را بر همین پایه تعریف کنیم.

دکتر احمدی نژاد با اشاره به اینکه نقش مسجد انسجام بخشی و هم افزایی در جامعه است و باید در آن اخلاص، عبودیت و اخلاق حاکم باشد، گفت: اخلاق در برخورد اجتماعی انسان ها با یکدیگر گسترش می یابد و باید از سوی کسانی که خود دارای مراتبی در اخلاق هستند، بیان شود.

 احمدی نژاد تصریح کرد: ما باید به عمق مکتب و فرهنگ خود بازگردیم و در این راستا مساجد مهم ترین نقش را در بازیابی هویتی خواهند داشت.

رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت و جایگاه میراث فرهنگی کشور و اینکه این میراث نشان دهنده ویژگی های برجسته ملت ایران است، گفت: صیانت از میراث فرهنگی در حقیقت صیانت از هویت و موجودیت ملت است.

دکتر احمدی نژاد با بیان اینکه رابطه یک ملت با میراث فرهنگی خود مانند رابطه یک درخت با ریشه است، تصریح کرد: اگر یک ملت بی هویت شود و میراث فرهنگی خود را که در حقیقت سیر تداوم تاریخی و هویت آن ملت است از دست بدهد، موجب سقوط آن ملت خواهد بود.

وی با تجلیل از اقدام سازمان فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در خصوص مرمت و ساماندهی مساجد تاریخی و اماکن مذهبی در کشور تصریح کرد: امروز 600 مسجد که انعکاس اندیشه کمال جویی ملت ایران در معماری و شهرسازی هستند به دست متخصصان کشور حفظ، بازسازی و برخی از آنها احیا شده است که این کار بزرگی است و باید این راه ادامه داشته و سعی کنیم تا همه میراث ملموس کشور به خصوص مساجد حفظ و مرمت شده و در مرتبه ای بالاتر در خصوص کارکردهای مساجد فعالیت شود.

احمدی نژاد با بیان اینکه ایران سرزمین عدالت، توحید، کمال جویی و اندیشه های بلند است و به همین دلیل در هر نقطه ای از این کشور مسجد یا بنایی وجود دارد که در اوج محاسبه گری معماری انعکاسی از این خصوصیات است، گفت: باید میراث فرهنگی کشور را حفظ کنیم چرا که این میراث خط سیر تاریخی ما را نشان داده و درسی برای فردای ملت ایران است.

رییس جمهور با بیان اینکه امام راحل و رهبری معظم انقلاب بر لزوم تقویت کارکردهای مساجد تاکید داشتند، تصریح کرد: معتقدم تقویت کارکردهای گسترده مساجد و فعالیت در این زمینه بسیار مهم تر از ایجاد ساختمان های عریض و طویل است.

دکتر احمدی نژاد با بیان اینکه روند حرکت ملت ایران روندی رو به جلو، پرشتاب و به سمت قله های عزت و پیشرفت است، گفت: البته بعضاً لرزش ها و تلاطم هایی در این حرکت وجود دارد اما مسیر حرکت ملت مسیر درستی است و به فضل الهی در آینده ای نزدیک افق های روشنی رو به ملت ایران و جامعه بشری باز شده و نقش حقیقی مساجد به صورت گسترده تر خود را در زندگی اجتماعی ملت، نشان خواهد داد.

احمدی نژاد با اشاره به اهمیت و نقش مسجد اظهار داشت: از نقش های اصلی مسجد تمرین توحید و عبودیت است؛ توحید نقطه آغاز و کانون اصلی همه معرفت ها، کمالات و اندیشه های متعالی است.

رییس جمهور بر لزوم تقویت کارکردها و نقش آفرینی های اجتماعی مساجد به منظور تغییر روش ها و اندیشه موجود در شهرسازی و معماری تاکید کرد.

دکتر احمدی نژاد اظهار داشت: مسجد و صیانت از میراث فرهنگی یک ملت دو جزء از ارکان یک جامعه پیشرو و سعادتمند است.

رییس جمهور خاطر نشان کرد: انسان برای رسیدن به خدا و قله های کمال خلق شده است و شرط اول آن، راه توحید است و بقیه ارزش ها به تبع توحید است و اگر توحید نباشد باقی مسائل هدایت گر و کمال آفرین نخواهد بود.

دکتر احمدی نژاد با بیان اینکه عبودیت، مکمل توحید عبودیت است، اظهار داشت: توحید بدون عبودیت معنایی ندارد و انعکاس توحید در وهله اول همان عبودیت است، هر چه درجه عبودیت بالاتر باشد، معرفت، کمال و جلوه گری خدا هم بالاتر خواهد بود.

وی ادامه داد: مسجد کانون توحید و عبودیت است که اولین موجودیتش همان توحید و عبودیت می باشد.

دکتر احمدی نژاد اظهار داشت : آزادی،‌کمال، رشد و شکوفایی و تحقق همه آرزوهای فطری انسان در سایه توحید و عبودیت شکل می گیرد و که همه اینها با وصل شدن به خزانه علم الهی و خلاقیت و قدرت الهی در سایه این عبودیت معنا می یابد.

رییس جمهور مساجد را کانون و محل تمرین امامت و ولایت عنوان کرد و گفت: هر مکتب و اندیشه ای برای تحقق اهداف خود در جامعه انسانی نیازمند سازماندهی و برنامه اجتماعی است که بدون آن سازمان و برنامه اهداف مد نظرش محقق نخواهد شد. اندیشه توحیدی و سازماندهی اجتماعی نیز حول محور امامت محقق می شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها