
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
لیانگ، نقشه و فهرست قطعات مورد استفاده در تلفنهای ساخت کارخانه خود را به قیمت ارزانی از تایوان خریده است. او قطعات تلفن همراه را از چهار گوشه دنیا تهیه میکند و سپس آنها را به چند کارخانه کوچک خود که در جنوب چین قرار دارند ارسال میکند.
در این کارخانهها نیز کارگران به مونتاژ این قطعات پرداخته تا محصول نهایی با قیمتی در حدود 200 هزار تومان به دست مصرفکننده برسد.
آمارها نشان میدهد در سال گذشته حدود 700 میلیون دستگاه گوشی هوشمند در سراسر دنیا ساخته شده است.
روند فعلی نشاندهنده دوقطبی شدن بازار این محصولات است. در یک سر این طیف شرکتهای بزرگی نظیر اپل، سونی، ال.جی و سامسونگ قرار دارند که محصولات خود را به قیمتی بین 500 هزار تا 2.5 میلیون تومان به مشتریان عرضه میکنند.
در سوی دیگر نیز صدها شرکت نه چندان بلندآوازه چینی قرار دارند که هزاران کارخانه کوچکتر را تحت پوشش خود دارند.
این دودستگی از سال 2011 آغاز شد. در این سال بود که تولیدکنندگان پردازندههای رایانهای، فروش پردازشگرهای خود را به شرکتهای غیرمطرح در بازار آغاز کردند.
پردازشگر در واقع همچون قلب تلفنهای همراه مجهز به صفحه لمسی است. افزون بر این، سیستم عامل رایگان گوگل یعنی اندروید نیز سبب تسهیل فرآیند ساخت این دسته از گوشیهای همراه شده است.
موج سهمگین گوشیهای هوشمند ارزانقیمت میتواند خطری جدی برای برخی شرکتهای بحرانزده نظیر نوکیا شود. این موج همچنین شاید سبب شود که غولهایی نظیر اپل، سونی و سامسونگ نیز به فکر تولید محصولات ارزانقیمتتر بیفتند.
لیانگ بر این باور است که این شرکتهای نامآور به اوج خود رسیدهاند و دیگر امکان تسخیر بیشتر بازار را ندارند. وی میگوید: «ما و این شرکتهای بزرگ تقریبا در یک سطح قرار داریم. تنها تفاوت میان ما و آنها در هزینه و نشان تجاری محصولات است».
البته گوشیهای ارزانقیمت موجود در بازار چین تنها به شرکت لیانگ محدود نمیشود. شرکتهای بزرگتر چینی نظیر لنوو و هواوی نیز محصولاتی با قیمتی حدود 200 دلار به این بازار عرضه میکنند.
تلفنهای هوشمند ساخته شده در کارخانه لیانگ بسیار ارزانقیمت هستند. البته وی برای آغاز کار مجبور به سرمایهگذاری برای وارد کردن فناوریهای نوین به کارخانه خود شده بود. راهاندازی خط تولید حدود پنج میلیارد تومان برای وی هزینه داشت.
شرکت وی در گذشته تنها به تولید گوشیهای معمولی میپرداخت، اما امسال وی به تولید تلفنهای همراه هوشمند روی آورده است.
اصلیترین دلیل این تغییر رویکرد این بود که شرکتهای اصلی تایوانی تولید تراشه به عرضه فناوری تولید گوشیهای هوشمند و نیز تراشههای مورد نیاز و البته نرمافزارهای مربوط به آن پرداختند. یکی از این شرکتهای تولید تراشه امسال حدود صد میلیون عدد از این محصول را به فروش رسانده است.
قیمت هر پردازشگر بین 15 تا 30 هزار تومان است که البته به اندازه صفحه نمایش گوشی و نیز چند عامل دیگر بستگی دارد.
هزینه تولید یک گوشی هوشمند در شرکت لیانگ حدود 120 هزار تومان است. شرکت او میتواند هر روز تا 30 هزار عدد از این گوشیها را تولید کند.
در حال حاضر چین بزرگترین بازار تلفنهای همراه هوشمند است و به میدان رقابتی برای شرکتهای بزرگ تبدیل شده است.
اپل حدود 38 درصد از بازار این محصولات در ایالات متحده را در دست دارد، اما سهم آن از بازار چین تنها 11 درصد است که البته همین سهم اندک نیز پیوسته در حال کاهش است.
گوگل نیز در کسب درآمد در چین دچار مشکل شده است، زیرا با این که این گوشیهای ارزانقیمت چینی مجهز به سیستم عامل اندروید هستند، اما معمولا نرمافزارها و ابزار جستجوی گوگل را به همراه ندارند.
لیانگ میگوید که میخواهد همچنان گوشیهای هوشمندی با قیمت پایین تولید و به بازار عرضه کند. گوشیهای تولیدی شرکت او از نظر کیفیت دوربین یا صفحه نمایش بخوبی گوشیهای مطرح بازار نیستند و عمر باتری کوتاهتری دارند، اما در هر صورت قیمت پایینتری نسبت به رقبای خود دارند.
لیانگ میخواهد بر کیفیت محصولات خود بیفزاید، اما بهطور کلی «قابل قبول بودن» در بازار برای او مهمتر از «بهترین بودن» است.
منبع: technologyreview
مترجم : صالح سپهریفر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد