سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت خارجه ظهر پنجشنبه در نشست خبری با حضور خبرنگاران ارمنستان که در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در ایروان برگزار شد به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری از یک شبکه خبری ارمنستان در پاسخ به اینکه موضع تهران درباره ادعای آذربایجان در بحث الحاق آذربایجان ایران چیست؟ گفت: ما در سیاست خارجی به دنبال داشتن بهترین روابط با همسایگان خود هستیم و تلاش می کنیم حتما بهترین رابطه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی را با کشورهای همسایه از جمله ارمنستان، ترکیه، عراق داشته باشیم و این جزو اولویت های سیاست خارجی ماست.
رامین مهمانپرست افزود: ما تامین امنیت، آرامش و صلح را به نفع همه کشورهای منطقه می دانیم و تلاش های زیادی داشته ایم تا برای حل بحران های منطقه ای راهکاری پیدا شود.
وی تاکید کرد: ما همکاری های منطقه ای را بهترین راه حل برای بحران های منطقه ای می دانیم. به نظر می آید روابط خوب کشورهای منطقه در راستای منافع برخی کشورهای خارج از منطقه یا جریانات موجود منطقه نیست. از جمله رژیم صهیونیستی در واقع منافع خود را در ایجاد تنش و اختلاف بین کشورهای منطقه می داند.بارها به مسئولان کشورهای منطقه توصیه کردیم با درایت کاری کنند که در فتنه های منطقه دخالتی نداشته باشند.
سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: هرگونه ادعای بی اساسی که منجر به اختلاف کشورهای منطقه شود، توسط دشمنان هر دو کشور ایجاد می شود. کشورهایی که چنین ادعایی مطرح می کنند معلوم می شود که تاریخ را خوب مطالعه نکرده اند. اگر تاریخ را خوب مطالعه کنند مشخص می شود که کدام مناطق متعلق به کدام سرزمین است. اما هم اکنون وقت پرداختن به مسائل جانبی نیست، ما می خواهیم بهترین روابط بین کشورهای منطقه حاکم باشد. همه باید دقت کنیم از اینگونه اقدامات تحریک آمیز جلوگیری شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره بحران سوریه نیز اظهارداشت: سیاست اصولی ما درباره تحولات منطقه این است که از حقوق ملت های منطقه دفاع کنیم. اگر ملت ها خواسته هایی دارند این خواسته ها حتما باید شنیده شوند.
وی با بیان اینکه اگر عده ای ادعا می کنند که از مردم سوریه دفاع می کنند، چرا با برگزاری انتخابات مخالفت می کنند، افزود: ما معتقدیم راه حل بحران سوریه توقف درگیری ها و توقف انتقال سلاح به سوریه، تشکیل دولت انتقالی و برگزاری انتخابات بی طرفانه است.
مهمانپرست با بیان اینکه برخی کشورهای اروپایی و منطقه ای رسما می گویند سلاح بیشتری باید به مخالفان برسد، افزود: ما فکر می کنیم آنها از نتیجه دموکراسی و انتخابات می ترسند.
مهمانپرست در پاسخ به سوالی درخصوص دایر کردن پایگاه نظامی اسرائیل در مرز ایران و آذربایجان اظهارداشت: رژیم صهیونیستی قدرت و توان اقدام نظامی علیه ایران را ندارد، هرقدر این رژیم ضعیف تر شده جمهوری اسلامی در قوی ترین حالت دفاعی خود قرار گرفته است. اگر اشتباهی تاریخی از مقامات صهیونیستی سر بزند اولین اشتباه آنها آخرین اشتباه آنها خواهد بود.
وی افزود: ما توانایی کافی برای دفاع از کشور را داریم و این قدرت دفاعی را در جهت تامین امنیت منطقه می دانیم و ستون برقراری امنیت منطقه در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران است. امیدواریم که کشورهای منطقه هم با درایت رفتار کنند.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص نقش جمهوری اسلامی ایران برای حل مناقشه قره باغ گفت: ما در مذاکرات با مقامات ارمنستان در این باره گفت وگو کرده ایم. اگر درخواستی از ایران از طرف دو کشور به عمل آید که تهران نقش جدی برای حل این مسئله داشته باشد حتما با تمام ظرفیت در این راه اقدام خواهیم کرد.
مهمانپرست در پاسخ به سوالی درباره انتخابات ریاست جمهوری ایران که مورد سوال رسانه های ارمنی بود، اظهارداشت: هم اکنون 30 نامزد قابل قبول داریم و رقابت هیجان انگیزی خواهیم داشت. بهترین ویژگی این شرایط این است که کسی نمی تواند پیش بینی داشته باشد.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: ویژگی مردم ما بگونه ای است که به نحوی مشارکت می کنند که نتیجه آن همه را غافلگیر می کند. برای ما برگزاری هرچه بهتر این انتخابات مهم است. هر فردی انتخاب شود چون منتخب مردم است مورد احترام همه است.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد