به گزارش روز یکشنبه جام جم آنلاین به نقل از آتلانتیکو، از اسکندریه تا پاولوپتری و از پورت روایال تا پمپئی شهرها و تمدن هایی وجود داشتند که براثر بلایای طبیعی نابود شدند.
1 - بندر اسکندریه
اسکندریه و بندر آن امروز در عمق پنج متری آب های این بندر مشهور مصر باستان مدفون است. بندر اسکدریه امروزی هیچ شباهتی با بندری که زیر آب است ندارد.
معابد ، تئاترها، کاخ هایی که در طی قرون متمادی ساخته شدند براساس روایت های تاریخی بر اثر زلزله ای مهیب ویران شده و به اعماق دریا فرو رفتند. باستان شناسان تاکنون بیش از 1000 ستون، دهها ستون مخروطی و بیش از 20 مجسمه اسفنکس (ابولهول) را یافته اند. هنوز کاوش ها برای یافتن هزاران قطعه باستانی دیگر از بقایای اسکندریه ادامه دارد.
2 -ماهابالیپورام
شهر آتلانتید اغلب نامش هنگام صحبت از شهر های غرق شده مطرح می شود. به رغم واقعیت این شهر کمتر شناخته شده و در طول هزاران سال اساس افسانه ها بوده است و وجود آن در ساحل ماهابالیپورام باورنکردنی به نظر می رسد.
با این حال،ویرانه هایی در اعماق دریا در خلیج کامبرای در جنوب شرقی هند کشف شده اند. ویرانه ها شامل شش معبد به قدمت بیش از 10 هزار سال هستند. باستان شناسان شاید با ادامه تحقیقاتشان بتوانند ثابت کنند که معابد ماهابالیپورام افسانه نبوده و واقعیت داشته اند.
3 - پاولوپتری
شهر بندری پاولوپتری در یونان در آب های ایونین در جنوب پلونزی متعلق به دوره برنز بود. در این بندر قدیمی ترین بقایای یک شهر غرق شده مشهور وجود دارد. برخی از سفالینه های کشف شده به گفته باستان شناسان متعلق به هزاره های ششم و پنجم قبل از میلاد هستند. دکتر نیکلاس فلمینگ در سال 1967 بقایای این شهر غرق شده را کشف کرد. با این حال، اکتشاف آن در سال 2009 انجام شد.
4- پورت روایال
پورت روایال مقر قدیمی حکومت انگلستان در جزیره جاماییکا و در عین حال عمده ترین بندر ماهیگیری و تجاری جزیره در طول قرن هفدهم بود. در روز هفتم ژوئن سال 1962 این شهر پایانی دردناک را تجربه کرد و توسط زلزله ای سهمناک ویران شد.
آب اقیانوس بیش از دو سوم شهر را غرق کرد و پورت روایال دیگر رونق نیافت. فعالیت های تجاری به بندر کینگستون منتقل شدند. امروز توریست های غواص می توانند برخی از استحکامات این شهر را که یادآور گذشته پر رونق آن است زیر دریا مشاهده کنند.
5 - شهرک های گمشده کانادا
با اینکه ماجرای 10 شهرک گمشده کانادا متعلق به گذشته ای دور نیست اما کمتر کسی از آن خبر دارد. در اوایل ژوئیه سال 1958 میلادی 10 شهرک ایالت اونتاریو در زیر آب ها غرق شدند. این سرنوشت شوم نه ارتباطی به زلزله داشت نه سونامی و نه هیچ بلای طبیعی دیگر. حتی ساکنان این 10 شهرک از قبل از سرنوشت زادگاهشان اطلاع داشتند. احداث سد موزس - ساندرز از سال 1954 آغاز شد و سرانجام دریاچه آن این 10 شهرک را غرق کرد و هزاران نفر از ساکنان آن خانه و زادگاهشان را از دست دادند.
6- یوناگونی
در مجمع الجزایر ژاپنی ریوکیو در منتهی الیه جنوب جزیره یوناگونی ماهیگیران محلی اغلب از یک کاخ مدفون شده در زیر آب ها صحبت می کردند. سرانجام کیهاشیرو آراکاته یک برگزارکننده تورهای زیر آبی تصمیم گرفت واقعیت را کشف کند. در سال 1958 او پلتفورم هایی از ماسه سنگ را یافت که شکل آنها بسیار شبیه هرم های بومیان آمریکای جنوبی و زیگورات های بابل بود. سال ها بعد در 1996 ماساآکی کیمورا استاد زمین شناسی تحقیقات گسترده تری را انجام داد و در سال 1999 ثابت کرد که این بنا ها ساخته دست بشر بوده و به احتمال زیاد بقایای یک کاخ یا یک معبد است.
7 - وایز
وایز شهر افسانه ای منطقه برتانی فرانسه را در واقع می توان آتلانتید این کشور نامید که براساس افسانه ها برای تنبیه "داهود" به دلیل گناهانش به زیر آب فرو رفت. "داهود" به اسطوره های برتانی تعلق دارد.
وی دختر شاه کورنوال و ملکه نورد بود. داهود شهر وایز را ساخت که براساس اعتقادات کاتولیسیسم تفریحات رایج در آن غیر قابل تحمل بودند.
8 - رونگولت
رونگولت شهری در شمال آلمان در جزیره استراند در روز 16 ژانویه 1362 میلادی بر اثر امواج غول پیکر ناشی از یک توفان عظیم دریایی به زیر آب ها فرو رفت. در قرن بیستم میلادی بقایای این شهر در دریای وادن کشف شد.
9- پمپئی
شهر پمپئی در کامپانیا ایتالیا یکی از مشهورترین شهر های نابود شده تاریخ محسوب می شود. این شهر که در قرن پنجم قبل از میلاد ساخته شده بود در پی فوران آتشفشان وزوو در 24 اوت سال 79 میلادی زیر خاکسترهای داغ آتشفشانی به کلی مدفون شد. اما همین قشر خاکستر بهترین پوشش محافظ این شهر بود تا بتوان امروز آن را مشاهده کرد.
10 - هیروشیما
شهر هیروشیما در ژاپن در جزیره هونشو از جمله شهرهایی است که به دست بشر نابود شد. درواقع، هیروشیما در روز ششم اوت 1945 پایان جهان را به چشم دید. این شهر نخستین شهری بود که هدف بمباران اتمی قرار گرفت. مترجم: بهرام افتخاری.
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سعیده لعلی، مدیر کتابخانه مرکزی سازمان صداوسیما از ویژگیهای منحصر بهفرد این مکان فرهنگی برای ما گفته است
سفیر ایران در لبنان در گفتوگوی اختصاصی با روزنامه «جامجم» از پیامهای مراسم با شکوه بیروت میگوید
به بهانه نمایشگاه «مشق دل» در گالری صداوسیما
در گفتوگوی «جامجم» با یک مشاور خانواده مطرح شد