
پنجشنبه ششم مهر بیش از 250 تروریست که در زندان بزرگ شهر تکریت، مرکز استان صلاحالدین در شمال عراق زندانی بودند، توانستند پس از کشتن تعدادی از زندانبانان فرار کنند.
در میان زندانیان فراری بیش از 40 نفر، از جمله سران القاعده محکوم به اعدام بودند که قرار بود حکم اعدام آنها در بغداد اجرا شود.
هرچند نیروهای ویژه امنیتی از بغداد به تکریت اعزام شدند و در درگیری با زندانیان شماری را از پای درآورده و 80 نفر را دستگیر کردند، اما همچنان دهها زندانی فراریاند. اقدام دستهجمعی تروریستها در فرار از زندان، در میان دولتمردان و رسانههای عراق بازتاب گستردهای داشت.
گروههای مخالف دولت مالکی، نخستوزیر را مسئول برقراری امنیت و فرار این عده توصیف کردند.
فهرست العراقیه، سرسختترین مخالف مالکی از مجلس خواست تا نخستوزیر را استیضاح کند.
کردها در این خصوص اظهار نظر خاصی نداشتند، ولی یک نماینده وابسته به جریان صدر خواستار تغییر مالکی شد، در حالی که این جریان وابسته به فهرست اتحاد ملی است.
سید عمارحکیم، رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق هم به دستهای پشت پرده داخلی و خارجی در فرار زندانیان و ناامنیهای عراق اشاره کرد و خواستار تجدید نظر در طرحهای امنیتی شد. طرفداران مالکی نیز عوامل سیاسی را که در دستگاههای امنیتی نفوذ دارند، مسئول فرار این عده معرفی کردند.
وزیر دادگستری عراق گفت در یک سال گذشته چند بار درخواست کرده بود که محکومان برای اجرای حکم اعدام به بغداد منتقل شوند، اما مدیران امنیتی استان صلاحالدین و برخی نمایندگان فهرست العراقیه با صدور اطلاعیههای مختلف مانع انتقال تروریستها شدند.
به گفته وزیر دادگستری عراق برخی سران العراقیه درصدد بودند با تصویب قانون عفو عمومی در مجلس، اکثر متهمان به اعمال تروریستی آزاد شوند. همزمان با فرار زندانیان از تکریت موجی از خشونت شهرهای مختلف عراق را دربرگرفت.
در یک روز بر اثر انفجار بیش از 15 خودروی بمبگذاری شده و بمب در شهرهای مختلف عراق دهها نفر کشته و زخمی شدند.
در میان این افراد شماری از زائران ایرانی که برای زیارت عتبات عالیات به عراق سفر کرده بودند نیز وجود داشتند. این ناامنیها درسطوح مختلف و با روشهای خاص صورت میگیرد.
تروریستها از یکسو مردم عادی را با انفجار بمب یا خودروی بمبگذاری شده هدف قرار میدهند و از سوی دیگر ترور مسئولان کشور و ائمه مساجد را با سلاحهای مجهز به صداخفهکن در دستور کار قرار دادهاند.
تروریستها اخیرا استاندار سابق بصره را که وابسته به حزب فضیلت اسلامی بود ترور کردند و در بغداد، کرکوک و موصل چهار امام جماعت سنی و شیعه را هدف قرار داده و به قتل رساندند.
این اقدامات جنایتکارانه حاکی از آن است که گروههای تروریستی درصدد ایجاد فتنه مذهبی در عراق هستند.
دولت عراق تاکنون در دستگیری عوامل اصلی و پشت پرده این انفجارها و ناامنیها موفق نبوده است.
در بعد سیاسی هم باید گفت طالبانی بعد از سفر استعلاجی و بازگشت به کشور تاکنون نتوانسته است مقدمات برگزاری نشست ملی را فراهم کند.
هرچند رئیس جمهور عراق امیدوار است که مذاکرات با طرفهای سیاسی را با هدف فراهم کردن مقدمات برگزاری نشست ملی این روزها آغازکند، اما پیشاپیش دو فهرست العراقیه و کردها اعلام کردند طالبانی نمیتواند به مشکلات پیچیده سیاسی در این کشور پایان دهد.
این دو فهرست حتی درخصوص برگزاری نشست ملی در آیندهای نزدیک ابراز ناامیدی کردهاند.
این درحالی است که فهرست اتحاد ملی به تلاشهای خود برای حل اختلافات شدت بخشیده و ابراهیم جعفری، رییس این فهرست در دیدار با طالبانی، مالکی و اسامه نجیفی رییس مجلس نسبت به موفقیت رییسجمهور برای حل اختلافات ابراز امیدواری میکند. از این رو گفته میشود طالبانی هفته آینده زمان و مکان برگزاری نشست ملی را مشخص خواهد کرد.
علی ظریفی خامنه - رییس دفتر نمایندگی صداوسیما در بغداد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
طالقانی معتقد است سینمای ملی داشتن به هر قیمتی افتخار محسوب نمیشود، چون این مقوله تبدیل به یک ابژه شده و طرف غربی هر قدر خودمان را تحقیر کنیم، بیشتر به ما امتیاز میدهد
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
دکتر محمد اسحاقی، استاد دانشگاه تهران: