ولی کار تنها به اینجا ختم نمیشود، زیرا در عین حال تغییرات بسیار زیادی روی این سیستم پیادهسازی شده است. خیلی از این تغییرات در زمینه سیستمهای امنیتی این برنامه اعمال شده است. برای مثال تغییراتی چون دفاع از هسته مرکزی رایانه هنگام بالا آمدن سیستم عامل و تعدادی از برنامههای جانبی برای بهتر کردن نحوه کار با این سیستمعامل مانند نوارهای scroll barها که به صورت خودکار هنگام استفاده شما عریضتر میشود. در ادامه مطلب به بررسی نکات جدید و توسعه یافته این سیستم عامل در مقایسه با سیستمهای عامل پیشین خواهیم پرداخت:
تلفظ لغت در تمام برنامهها
همانطور که در نسل سوم آیپدها شاهد بودهاید، برنامه ترجمه صدا به متن که در تمام این گجتها موجود بود، در حال حاضر روی سیستم عامل OS X Mountain Lion نیز طراحی شده است. تنها راه استفاده از این قابلیت با کمک کلید موجود روی صفحه کلید لپتاپ یا با کمک قابلیتی است که روی نوار منو در صفحه نمایش قرار داده شده است. باید اضافه کنیم که با استفاده از این قابلیت شما متن مورد نظرتان را به رایانه میگویید و متن به هر زبانی که بخواهید، بدون وجود هیچ اشکالی در تلفظ برای شما تایپ میشود. تنها زبانهای روز دنیا که توسط این برنامه پشتیبانی میشود، انگلیسی، فرانسه، اسپانیایی، آلمانی و ژاپنی است.
هر ویروسی را از مک دور نگه دارید
سال گذشته مک تنها حمله ویروسها از طریق برنامه جاوا به سیستمش را تجربه کرد. پیش از آن همه بر این باور بودند که ویروسهای نوع خاص malware فقط روی سیستمهای عامل ویندوز میتوانست وارد شود، ولی پس از اتفاقی که سال گذشته برای سیستم عامل مک افتاد، از آن به بعد اضافه کردن نرمافزارهای ضدویروسی یا ضد malware روی سیستمهای عامل مک به عنوان یک اجبار مطرح شد. به همین دلیل سیستم عامل OS X Mountain Lion از این قاعده جدا نیست و این اپلیکیشن ویروسکش توسط کمپانی سازنده روی این سیستم نصب شده است.
البته این را باید اضافه کنیم که تنها برنامههای مختص اپل که روی اپل استور موجود است میتواند روی این شیرکوهی نصب شود. با این حال شما همواره میتوانید برنامه دیگری از کمپانیهایی را که دارای ID اختصاصی اپل هستند (یعنی با این کمپانی مشارکت دارند) روی این سیستم عامل داشته باشید.
پروندههایی در ابرها
این قابلیت هم یکی دیگر از قابلیتهای مورد استفاده روی iOSهاست. کاربران یا دیگر برنامهنویسان میتوانند برای راحتی بیشتر، برنامههایشان را از طریق سیستم iCloud به اشتراک بگذارند. در حقیقت با این کار شما میتوانید تمام برنامههای مورد نظر را در سرویس Apple iCloud داشته باشید؛ این یعنی در سیستم عاملهای مک و iOSها امکان دسترسی به این برنامهها برایتان به وجود میآید. همانطور که میدانید در سیستمهای iOS اپلیکیشنها تنها میتوانند فایلهای موجود روی خودشان را بخوانند، با وجود این شما به آسانی میتوانید فایلهای مختلف را از برنامهای به برنامه دیگری کپی یا جابهجا کنید. حتی میتوانید روی سیستم مکتان قرار داده و از طریق برنامه Finder جایی که همه برنامهها میتوانند این فایل را مشاهده کنند، فایل مورد نظر را جستجو و پیدا کنید.
آگهی رسانی یکپارچه تمام نرم افزارها
این قابلیت فهرستی از تمام پیغام های موجود روی سیستم عامل را برایتان نمایش خواهد داد. علاوه بر این فهرست سایتهایی که میتوانند در زمینه این alertها به شما کمک کنند، در برابرتان قرار خواهد گرفت. با این کار به آسانی میتوانید کار به روزرسانی نرمافزارهای نصب شده در رایانهتان را در کمترین زمان ممکن انجام دهید. این alertها دارای مدل و شکلهای مختلف و متنوعی است، پس شما میتوانید کنترل کامل برای درجه امنیت هر برنامه را خودتان به دست بگیرید. حتی میتوانید notificationهای مخصوص به آن برنامه را از کار بیندازید.
حتی میتوانید گزینه از کار انداختن این notificationها را برای همیشه انتخاب کنید. البته سیستم عامل شیرکوهی اپل به طور خودکار میتواند این notificationها را در مواقعی که شما مشغول انجام کار مهمتری هستید، از کار بیندازد.
پنجرههای جستجوگر موجود روی ابرها
این قابلیت پیش از آن که روی iOSها قرار داده شود، برای سیستمهای عامل OS X طراحی شد. در سیستم شیرکوهی یک تب جستجوگر یکباره در برابر دیدگانتان ظاهر خواهد شد که از طریق برنامه Safari
6 امکان دستیابی به پنجره باز شده روی این سیستم عامل را در دیگر برنامهها برایتان میسر خواهد کرد. البته این قابلیت تنها برای گجتهای مک میسر است. برای مثال تصور کنید پنجرهای روی لپتاپتان باز است ولی شما میخواهید همان پنجره را روی آیپدتان مشاهده کنید. با کمک این سیستم شما میتوانید پنجرههای مختلف را از یک گجت به گجت دیگر ارسال و در آن مشاهده کنید.علاوه بر این، Safari
6 قسمت آدرسدهی و جستجو را با یکدیگر ادغام کرده؛ یعنی این جستجوگر دقیقا مشابه گوگلکروم عمل میکند. بنابراین از این پس جستجوکردن آدرس جدید یا پیدا کردن آدرسهای پیشین همگی کاری واحد و مشابه است.خواندن صفحات اینترنتی در حالت offline
کمپانی اپل حدود یک سال گذشته به برنامههای سافاری قابلیت Reading list یا همان فهرست خواندن مطالب را اضافه کرد. با کمک این قابلیت، شما میتوانید سایتهای مختلف جستجو شدهتان را برای خواندن در این فهرست قرار دهید و بعد از گذشت مدت زمان دلخواه، آنها را بخوانید. یکی از مزایای این کار بینیازی شما به اینترنت برای خواندن سایتهایی است که در این فهرست قرار دادهاید؛ هرچند هنگامی که شما صفحه مورد نظرتان را میخوانید بلافاصله از این فهرست حذف خواهد شد.
در شیرکوهی، برنامه سافاری تمام سایتهای مورد نظرتان را با فرمت HTML ذخیره میکند؛ یعنی شما میتوانید به آسانی هنگامی که در هواپیما یا در سفر هستید، مطلب مورد نظرتان را مشاهده کنید. البته سیستمهای جدید iOS
6 هم دارای این قابلیت هست.یکی از راههای هوشمندانه استفاده از این قابلیت، ذخیره هر صفحه به صورت صفحه چند مقالهای است، یعنی فقط صفحهای را که روی آن قرار دارید به فهرست مورد نظرتان اضافه نکنید، بلکه صفحات قبل و بعد از آن را هم در نظر داشته باشید.نازلی وحدت
منبع: www.infoworld.com
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛