تصویربرداری مجموعه نمایشی «یکی بود یکی نبود» در یک ساختمان قدیمی در تهران انجام شده است

طنز «یکی بود یکی نبود» برای نوروز شبکه 4

«یکی بود یکی نبود» به کارگردانی ابوالفضل احمدیان عنوان مجموعه نمایشی طنزی است که در ایام نوروز از شبکه4 سیما روانه آنتن می‌شود.
کد خبر: ۴۶۱۵۵۷

پس از سریال «رازهای یک خانه»، «یکی بود یکی نبود» دومین مجموعه نمایشی است که در شبکه 4 سیما تولید می‌شود. هر دو مجموعه در ساختار تله‌پلی تهیه شده است. تله‌پلی‌ها در فضای بسته یک ساختمان ضبط می‌شود ولی داستان‌هایشان اپیزودیک است و در قالب چند قسمت روایت می‌شود. بنابراین می‌توان جای آنها را بین تله‌تئاتر و سریال دانست.

تهیه‌کننده «یکی بود یکی نبود» این سریال را در 30 قسمت 40 دقیقه‌ای هم اکنون به شبکه 4 سیما تحویل داده است. او به «جام‌جم» توضیح می‌دهد:‌ تصویربرداری این مجموعه نمایشی در یک ساختمان قدیمی در تهران انجام گرفته است. این ساختمان معروف به خانه فرهنگ گلشن است و به دلیل رفت و آمد مراجعان در هر قسمت ماجرایی حول موضوعی مشخص شکل می‌گیرد. در این ساختمان 10 بازیگر ثابت داریم و هر بار 2 یا 3 مهمان وارد ساختمان می‌شوند و داستانی را با خود به همراه می‌آورند. این 10 نفر با هم همسایه هستند.

کرمی ادامه می‌دهد: خانه فرهنگ گلشن یک ساختمان دو طبقه است که در طبقه اول آن خانم گل پری صاحبخانه زندگی می‌کند. طبقه دوم هم محل اشتغال عده‌ای از جمله روان‌شناس، وکیل و عکاس است.

به گفته وی، یک موسسه کاریابی و آموزشگاه علمی هم در این طبقه مستقر شده است. تمام اینها در یک طبقه هستند و محل کارشان با دیوارهای پیش‌ساخته از هم جدا شده است. بنابراین ساکنان این طبقه همدیگر را می‌بینند و کارشان با هم مرتبط است. مثلا یک نفر برای پیگیری شکایتش به وکیل مراجعه می‌کند و وکیل او را به روان‌شناس ارجاع می‌دهد.

تهیه‌کننده این مجموعه با اشاره به ویژگی‌های کار در فضای بسته می‌گوید: ما به خاطر محدودیت‌های بودجه‌ای به سمت این شکل ساختاری رفته‌ایم. شبکه‌های دیگر می‌توانند زیاد هزینه کنند و سریال بسازند. اما شبکه 4 با بودجه تله‌تئاتر باید کارهای نمایشی بسازد.

نگاهی طنز به مشکل کاغذ بازی در ادارات

داستان های «یکی بود یکی نبود» حول محور مسائل فرهنگی و اجتماعی رخ می‌دهد.

کرمی در این باره می‌گوید: این مجموعه خیلی از مشکلات را با زبان طنز مطرح می‌کند. مثلا در یک قسمت کارشناسی را نشان می‌دهیم که در شبکه‌های مختلف تلویزیون راجع به فوتبال و سینما و اقتصاد صحبت می‌کند. در یک قسمت زندگی چند بساز و بفروش را روایت می‌کنیم. همچنین به مسائلی چون کاغذ بازی در ادارات و توانایی نه گفتن در انسان‌ها می‌پردازیم.

آپارتمان، ذهن زیبا، مردی که زیاد می‌دانست، سرگیجه، مامور ویژه، بودن یا نبودن، مردی برای تمام فصول و پدرخوانده عناوین برخی از قسمت‌های این مجموعه نمایشی است. اولین قسمت از مجموعه یکی بود یکی نبود ، قرارداد شرافتمندانه نام دارد.

قرارداد شرافتمندانه داستان دونفر به نام‌های سروناز و بهناز است که برای تاسیس موسسه کاریابی به این ساختمان مراجعه می‌کنند. آنها با مخالفت سایر اعضای ساختمان مواجه می‌شوند و درگیری‌هایی که بین آنها پیش می‌آید داستان این قسمت را شکل می‌دهد.

آرش نوذری، رضا پاپی، حسن تسعیری، محمود راسخ‌فر، مریم یوسف، هاله هماپور، مجید نظیمی، بهرام بهبهانی، داوود خیری و آیلار ریاضی از جمله بازیگرانی هستند که در این مجموعه به ایفای نقش می‌پردازند. نریشن (صدای متن) این مجموعه با صدای امیر حسین مدرس روایت می‌شود.

تیتراژ «یکی بود یکی نبود» با صدای فریدون آسرایی بر اساس شعری از عبدالجبار کاکایی از شبکه 4 سیما پخش می‌شود. ساخت موسیقی متن این مجموعه را حمیدرضا صدری و موسیقی تیتراژ را پاشا یثربی بر عهده دارد.

«یکی بود یکی نبود» بر اساس فیلمنامه احسان جوانمرد و به تهیه‌کنندگی محسن کرمی در گروه تامین برنامه شبکه 4 سیما تهیه و تولید شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اقتصاد بازار، مهم‌تر از هویت ملی

طالقانی معتقد است سینمای ملی داشتن به هر قیمتی افتخار محسوب نمی‌شود، چون این مقوله تبدیل به یک ابژه شده و طرف غربی هر قدر خودمان را تحقیر کنیم، بیشتر به ما امتیاز می‌دهد

اقتصاد بازار، مهم‌تر از هویت ملی

نیازمندی ها