برخی منابع آمریکایی می‌گویند پنتاگون طرح عملیات نظامی احتمالی علیه دمشق را آماده کرده است

آمریکا به دنبال قطعنامه‌ای جدید علیه سوریه

درحالی که برخی منابع از آمادگی پنتاگون برای اجرای عملیات نظامی در سوریه خبر می‌دهند، گفته می‌شود آمریکا قطعنامه جدیدی را برای ارسال کمک‌های انساندوستانه به سوریه تقدیم شورای امنیت سازمان ملل کرده است. این درحالی است که تاکنون تلاش‌های دیپلماتیک کشورهای غربی و عربی برای تصویب قطعنامه‌های ضد سوری در دونوبت به دلیل مخالفت چین و روسیه به شکست انجامیده است. چین و روسیه از ادامه اصلاحات در سوریه حمایت می‌کنند، اصلاحاتی که اخیرا با برگزاری همه‌پرسی قانون اساسی امیدواری‌های جدیدی را در این کشور برانگیخت.
کد خبر: ۴۶۰۷۲۰

به گزارش ایسنا، دیپلمات‌های سازمان ملل می‌گویند آمریکا در حال تدوین یک قطعنامه جدید در شورای امنیت سازمان ملل علیه سوریه است. یکی از این دیپلمات‌ها اظهار کرد: قطعنامه پیشنهادی واشنگتن بر دسترسی‌های بشردوستانه به شهرهای معترض سوریه متمرکز شده و از سوی دیگر تاکید دارد که دولت اسد مسوول بحران در این کشور است. این دیپلمات‌ها گفته‌اند: در مقطع کنونی فقط مذاکرات اولیه در مورد این قطعنامه صورت گرفته اما یک دیپلمات دیگر گفته است که چارچوب اصلی این قطعنامه تصویب شده اما هنوز در اختیار شورای امنیت قرار نگرفته و تاریخ ارائه آن نیز مشخص نیست.

در همین حال آلن ژوپه، وزیر خارجه فرانسه اظهار کرد: یک قطعنامه جدید درباره برقراری آتش‌بس و دسترسی‌ برای کمک‌های بشردوستانه در سوریه هم‌اکنون در شورای امنیت تحت بررسی است. ژوپه در پارلمان فرانسه گفت: من از روسیه و چین می‌خواهم که این قطعنامه را وتو نکنند. برنار والرو، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه نیز یادآور شد: قطعنامه جدید خواستار توقف خشونت‌ها و دسترسی کلی برای ارائه کمک‌های بشردوستانه به شهرهایی است که در آنها اعتراض وجود دارد. یکی دیگر از دیپلمــــات‌های غربی سازمان ملل نیز ابراز امیدواری کرد: غرب با تمرکز و درخواست برای پایان یافتن خشونت و دسترسی برای ارائه کمک‌های بشردوستانه در سوریه بتواند حمایت همه از جمله روسیه و چین را برای تصویب این قطعنامه جلب کند.

دخالت نظامی

در حالی که بارها مقامات مسوول غربی هرگونه دخالت نظامی در سوریه را رد کرده و برحل بحران این کشور به صورت داخلی و منطقه‌ای تاکید دارند، برخی خبرها حکایت از آن دارد که آمریکا خود را برای یک دخالت نظامی احتمالی در سوریه آماده می‌کند. به گزارش شبکه العالم، منابع آمریکایی فاش کردند که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) طرح عملیات نظامی احتمالی علیه سوریه را آماده کرده است و در صورتی که کاخ سفید دستور دهد؛ اجرا خواهد شد. این منابع افزودند: براساس این طرح، گزینه‌های نظامی مختلفی برای به‌کارگیری علیه نظام سوریه روی میز است و در این طرح، نوع سلاح‌ها و تجهیزات نظامی مناسب به همراه تعداد نیروها مشخص شده است.منابع آمریکایی خاطرنشان کردند: چنانچه به ارتش آمریکا دستور داده شود تا علیه سوریه وارد عمل شود؛ نیروهای مسلح آمریکا باید طرح‌های نظامی بیشتری را آماده کنند. این خبرها درحالی منتشر می‌شود که کشورهای مستقل بارها هرگونه دخالت نظامی در سوریه را مردود دانسته و محکوم کرده‌اند. درهمین رابطه دولت کوبا نیز روزگذشته یک بار دیگر درباره وقوع جنگ داخلی در سوریه یا دخالت نظامی خارجـــی در این کشور که می‌تواند عواقبی جدی برای بشریت و به ویژه منطقه خاورمیانه داشته باشد، هشدار داد.

درخواست آتش‌بس فوری

این تحولات درحالی جریان داردکه ناوی پیلای کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در اظهاراتی خواستار برقراری آتش‌بس فوری در سوریه شده است. به گزارش فارس، وی که روز سه‌شنبه طی نشستی ویژه در شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو سخن می‌گفت، افزود: «طبق گزارش‌های رسیده به دفتر من، دسترسی شمار زیادی از مردم سوریه به آب، مواد غذایی و دارو محدود شده و موج گسترده‌ای از بازداشت‌ها در این کشور به راه افتاده است.» وی افزود: ما از دولت سوریه می‌خواهیم به ناظران بین‌المللی و سازمان‌های امدادرسانی اجازه ورود به این کشور را داده و همچنین آتش‌بس فوری برقرار کند. به گفته پیلای، تاکنون بیش از 7500 نفر در ناآرامی‌های سوریه کشته شده‌اند. این خبر تاکنون از سوی منابع سوری تایید نشده است. در همین حال، فیصل الحموی، نماینده سوریه در این اجلاس ضمن پاسخ دادن به اتهامات بـــــی اساس علیه کشورش، به نشانه اعتراض این نشست را ترک کرد. وی گفت: هدف واقعی از برگزاری این نشست، طولانی کردن بحران سوریه از طریق حمایت چنین نشست‌هایی از گروه‌های مسلح مخالف بشار اسد است. الحموی تاکید کرد: به همین دلیل، هیات سوریه این نشست را مشروع نمی‌داند و هر قطعنامه و مصوبه‌ای که از این نشست صادر شود، جانبدارانه خواهد بود و ما آن را نخواهیم پذیرفت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها