
جملات بالا در واقع سوگندنامه پزشکان ایرانی است که معمولا در جشنهای فارغالتحصیلی به شکل نمادین خوانده میشود. ظاهرا این جملات برای همه پزشکان متعهدکننده و عملی نیست، وقتی که رئیس قطب ارولوژی کشور میگوید: «اگر اخلاق پزشکی به نقطه مطلوبی برسد، جراح در میان عمل جراحی نمیآید و بگوید یک بیماری دیگر در بیمارتان کشف کردم، اگر پول اضافه میدهید، این بیماری را نیز درمان کنم!»
البته این اولینبار نیست که از بیاخلاقیها در حوزه پزشکی گفته میشود، رهاسازی بیماران در خیابان، گرفتن زیرمیزی حتی قبل از انجام هرگونه جراحی یا اقدام درمانی، توصیه به انجام آزمایشهای غیرضروری بهخاطر قرار مالی با آزمایشگاهها و مراکز رادیولوژی و صرف حداقل زمان برای ویزیت بیماران از جمله مصادیق این بیاخلاقیهاست که بارها از سوی گروههای پزشکی مطرح و تایید شده است.
مسلما هیچکس از پزشکان صرفا بهخاطر یک سوگندنامه توقع ندارد همه موارد اخلاقی را رعایت کنند؛ این سوگندنامهها نمادین هستند، اما حرفه پزشکی جزو مشاغل خاص در تمام دنیاست.
پزشکی در پاسخ به انتقاد از افزایش بیاخلاقیها در این حرفه میگفت، در همه حرف کشور افراد بیاخلاق پیدا میشوند و پزشکی از این موضوع مستثنی نیست.
شاید حق با او باشد، اما اگر در مراجعه به یک اداره دولتی با کمکاری کارمندش مواجه شوید، در نهایت کارتان به روز دیگری موکول میشود یا این که با زحمت فراوان برای انجام آن روبهرو میشوید. اما در حرفه پزشکی جان یک انسان، که میتواند نانآور خانهای یا جگرگوشه پدر و مادری باشد، در میان است. پزشکی جزء مشاغل خاص است و کسانی که به پزشکان مراجعه میکنند، در شرایطی بهسر میبرند که بیشتر از هر چیزی به دلجویی و محبت نیاز دارند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
دکتر محمد اسحاقی، استاد دانشگاه تهران:
محمدرضا مهدوی در گفتوگو با «جامجم»: