به گزارش مهر، محمدعلی طرفه در نشست خبری افزود: خشک شدن زایندهرود برای هیچکس خوشایند نیست، اما مردم باید بدانند برای رفاه و آسایش مردم در استان تصمیمگیری شد برای چند ماه زایندهرود جاری نباشد. مردم باید توجه کنند میان جاری بودن رودخانه زایندهرود و تامین آب شرب، نیاز آنها به آب شرب در اولویت قرار گرفت.
طرفه با اشاره به اینکه برخی از کارشناسان میگویند از آنجا که اصفهان با کمبود آب مواجه است، دلیلی برای گسترش صنایع در آن وجود ندارد، گفت: در حال حاضر 20 درصد از آب زایندهرود به شرب تخصیص یافته و حدود 72 درصد آن برای مصارف کشاورزی در نظر گرفته میشود و 7 تا 8 درصد آب زایندهرود هم به بخش صنعت تعلق میگیرد.
گسترش بی رویه صنایع
مدیر عامل سازمان آب منطقهای اصفهان یادآور شد: البته صنایع باید با بازچرخانی آب، حداکثر استفاده را در دستور کار قرار دهند و از طرفی در شرایطی که هر قطره آب ارزش خاص خود را دارد، نباید صنایعی که نیاز آبی زیادی دارند در اصفهان راه اندازی شود چون آنها هم مدعی میشوند که شرکت آب منطقهای باید آب در اختیارشان قرار دهد.
وی افزود: در حال حاضر طبق قانون فقط به استان یزد حدود 55 الی 60 میلیون متر مکعب آب در سال برای نیازهای شرب منتقل میشود و این در حالی است که انتقال آب از اصفهان به یزد طبق همان دستورالعملی انجام شد که از استانهای دیگر چند صد میلیون متر مکعب آب به حوضه زایندهرود وارد میشود.
مدیرعامل سازمان آب منطقهای اصفهان تصریح کرد: مگر نه اینکه از طریق تونلهای کوهرنگ1 و 2و تونل چشمه لنگان و خدنگستان و در آینده از طریق پروژه بهشتآباد آب از دیگر حوضهها به زایندهرود منتقل میشود، به هر حال انتقال آب از حوضه زایندهرود به شهر یزد بر اساس سیاستهای شرکت مدیریت منابع آب ایران و وزارت نیرو صورت میگیرد.طرفه همچنین در خصوص عملیات حفاری تونل سوم کوهرنگ اظهار کرد: این طرح در حین حفاری به حفرهای بزرگ برخورد کرد و با بزرگترین معضل زمینشناسی در تاریخ حفر تونل آب در کشور مواجه شد.
وی افزود: اکنون قسمت باقی مانده تونل در محل گسل قراردارد و علاوه بر ریزشی بودن بافت زمین، در مواقعی با ورود آب به داخل تونل روبهرو میشود و این موضوع سبب کندی عملیات حفاری شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان اصفهان در خصوص ناکارآمدی ساخت سد گفت: در حال حاضر این اظهارات پایه علمی در سطح جهان ندارد و به اثبات نرسیده است. بهطور مثال اگر در اصفهان سدی به وجود نمیآمد هم اکنون نمیتوانستیم نیاز شرب مردم را تامین کنیم، ضمن اینکه باید گفت در اصفهان تنها از طریق سدسازی میشود نیازهای کشاورزی و صنعت منطقه را فراهم کرد.
طرفه اظهار کرد: البته نباید از دیگر روشهای آبخیزداری برای استحصال آب چشم پوشی کرد اما در مناطقی مانند ایران و بخصوص اصفهان به دلیل نحوه توزیع و مقدار بارندگی جهت تامین نیازهای کشاورزی، شرب و صنایع هیچ روشی به جز ایجاد سد وجود ندارد.
وی افزود: از طرفی هماکنون 60 هزار حلقه چاه، چشمه و قنات در استان اصفهان وجود دارد که سفرههای زیرزمینی آنها با روشهای آبخیزداری تغذیه میشود.
طرفه گفت: در اینکه حفاظت و بهرهبرداری از زایندهرود یکی از وظایف مهم شرکت آب منطقهای است شکی نیست ولی این را بدانید که رودخانه زایندهرود 350 کیلومتر طول دارد و از میان 2 استان چهارمحال و بختیاری و اصفهان گذر میکند.وی ادامه داد: از آنجا که سرشاخههای زایندهرود در استان چهارمحال و بختیاری است از این رو آنها مدعی هستند باید برداشتهایی از زایندهرود داشته باشند که در این میان وزارت نیرو هم سهمیههایی به آنها داده است.
طرفه یادآور شد: با این همه، هنوز هم ممکن است برداشتهای غیرمجاز از آب زایندهرود در بالادست صورت بگیرد، اما وزارت نیرو به مدیران شرکتهای آب منطقهای در استان های اصفهان و چهارمحال و بختیاری این دستور را داده که هیچگونه بارگذاری جدیدی روی رودخانه زایندهرود نداشته باشند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم