خانواده کارگران فوت‌ شده در کارخانه فولاد ابهر از مقصران حادثه شکایت کردند

سهل‌ انگاری مرگبار (+عکس)

به دلیل ریزش مجدد معادن کرمان

سرنوشت معدنکاران همچنان در ابهام

در حالی‌که چهار روز قبل به دلیل ریزش مجدد معادن کرمان چهار معدنچی در عمق 600 متری معدن زغالسنگ هجدک گرفتار شدند پس از خارج کردن جسد یک نفر از آنها سرنوشت سه معدن کار دیگر در هاله‌ای از ابهام است.
کد خبر: ۳۷۳۳۷۷

به گزارش مهر، در حالیکه ظهر روز سه‌شنبه هفته گذشته بر اثر ریزش مجدد معادن زغالسنگ هجدک در شهرستان راور چهار معدنچی این معادن بار دیگر دچار سانحه شدند همچنان داستان این سانحه ادامه دارد و حضور خانواده‌های معدنکاران در محل و نگرانی آنها تداعی گر معدنکاران شیلیایی است.

در این حادثه تاکنون مرگ یک نفر از معدنچیان قطعی شده است و جسد وی روز بعد از حادثه در روز چهارشنبه از عمق 600 متری معدن هجدک بیرون کشیده شد اما متاسفانه پس از گذشت چهار روز همچنان سرنوشت سه معدنکار دیگر همچنان نامشخص است.

این در حالی است که به دلیل عمق بسیار زیاد معدن و شدت سانحه و عدم جریان هوا در این قسمت از معدن و احتمال نشست گاز امکان زنده بودن سه معدنکار متاسفانه بسیار کم تخمین زده می‌شود اما تلاشها در راستای آوار برداری معدن و رسیدن به منطقه سانحه همچنان توسط امداد گران ادامه دارد.

تلاشها برای بیرون آوردن معدنکاران در حالی ادامه دارد که خانواده‌های این افراد در محوطه معدن همچنان در انتظار خارج کردن آنها از زیر آوار معدن هستند.

خانواده کارگران با نگرانی اوضاع را دنبال می‌کنند

نکته قابل تامل این‌که گروه ایمنی وزارت صنایع و معادن که به صورت زمینی به سمت این معدن در حال انتقال بودند در میانه راه دچار حادثه شده اند و هم اکنون اعضای این گروه امدادی و کارشناسان در یکی از بیمارستانهای کرمان بستری شده‌اند.

با این وجود طبق اعلام مسوولان آوار برداری برای رسیدن به کارگران در اعماق معدن ادامه دارد و مطابق پیشرفت انجام شده به نظر می‌رسد که صبح جمعه به محل ریزش برسند.

شمال استان کرمان در شهرستانهای زرند، راور و کوهبنان دارای معادن غنی زغالسنگ است که هزاران نفر از مردم این مناطق در این معادن در حال اشتغال هستند اما پس از واگذاری معادن زغالسنگ کرمان به بخش خصوصی و عدم رعایت نکات ایمنی و استانداردها در برداشت زغالسنگ کارگران معادن کرمان طی دو سال اخیر شاهد سوانح زیادی بوده اند به طوریکه قریب به سی نفر تاکنون در معادن زغالسنگ کرمان جان خود را از دست داده اند و دهها نفر نیز مصدوم شده‌اند.

لزوم رعایت نکات ایمنی در معادن

هر چند که مسوولان پس از بروز هر حادثه در این معادن بر لزوم رعایت نکات ایمنی در معادن صحبتهای زیادی را انجام داده اند اما در نهایت چند ماه بعد شاهد بروز سانحه‌ای جدید هستیم.

دلیل عمده این سوانح در معادن کرمان عمق بسیار زیاد معادن زغالسنگ کرمان، عدم توجه صاحبان معادن در خصوص رعایت نکات ایمنی و همچنین بهره برداری از رشهای سنتی برای استخراج زغالسنگ است.

این در حالی است که به دلیل کاهش بسیار زیاد قیمت زغالسنگ در بازار‌های جهانی صنعت زغالسنگ با چالش مواجه شده است و میزان قابل توجهی از زغالسنگ معادن کرمان در زرند و همچنین معادن دپو می‌شود.

هر چند بسیاری از کشورها به سمت جایگزین کردن سوخت پیش می‌روند اما زغالسنگ همچنان در بسیاری از صنایع همچنان سوخت غالب است و با توجه به اهمیت زغالسنگ کرمان لزوم تحول در این بخش بسیار مهم است و وقت آن رسیده که مسوولان مربوطه پس از بروز سوانح غم انگیز در معادن کرمان سرانجام برای برطرف کردن مشکلات معادن کرمان چاره اندیشی کنند.

بهره برداری سنتی مهم‌ترین عامل سوانح است

مدیرکل کار و امور اجتماعی استان کرمان در این خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمان اظهارداشت: بازرسی‌های مداوم از معادن استان کرمان انجام می‌شود و این روال با جدیت ادامه خواهد یافت.

سید جواد منصوری در ادامه دلیل اصلی بروز سوانح را عدم رعایت نکات ایمنی دانست و ادامه داد: کارگران باید در راستای رعایت نقاط ایمنی دقت بیشتری انجام دهند.

وی مهم‌ترین دلیل بروز سوانح در معادن کرمان را استخراج به روشهای سنتی دانست و خواستار استفاده از روشهای نوین روز شد.

منصوری اضافه کرد: افزایش آگاهی معدنکاران از موارد ایمنی و کاهش آمار سوانح معادن استان از اهداف تعیین شده است.

افزایش سطح ایمنی معادن کرمان ضروری است

رئیس مرکز تحقیقات حفاظت بهداشت وزارت کار نیز در خصوص شرایط معادن کرمان با اشاره به وجود معادن فراوان در کرمان خواستار توجه بیشتر مسوولان در افزایش سطح ایمنی معادن شد.

علی مصریان چندی پیش در سمینار ایمنی معادن کرمان اظهار کرد: استان کرمان معادن بسیاری را در خود جای داده است که با توجه به حجم معادن و تعداد کارگران معادن افزایش سطح ایمنی معادن در کرمان ضروری است.

وی تصریح کرد: رویکرد استفاده از تکنولوژی‌های مدرن به جای روشهای سنتی در معادن الزامی است و مسوولان این معادن باید توجه بیشتر در خصوص ایمنی معادن داشته باشند.

مصریان عنوان کرد: امیدوارم با آموزش و بهینه سازی صنایع، کاهش حوادث ناشی از کار در کشور انجام شود و کارگر و کارفرما برای آموزش نکات ایمنی و بهینه سازی کارگاه‌ها احساس تکلیف کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها