لطفا نگویید«به من چه؟»

کد خبر: ۳۱۱۶۸۷

یکی از این صفات داشتن روحیه همدلی و اعتماد به نفس و داشتن نگرش مثبت به طرف مقابل است. تا وقتی که شما همسرتان را رقیب خود بدانید ایجاد همدلی غیرممکن است. بسیاری از ما وقتی همسرمان با یک دشواری روبه‌رو می‌شود یا سرکوفت می‌زنیم و بار مسوولیت را بر او سنگین‌تر می‌کنیم یا با بالا انداختن شانه و جمله «به من چه؟» او را در برابر مشکلات تنها می‌گذاریم.

مسائل و مشکلات مالی شاید برجسته‌ترین عرصه اختلاف نظر بین همسران باشد که گاهی دوطرف با وجود داشتن امکانات از پذیرش بخشی از مسوولیت‌ها شانه خالی می‌کنند، در این صورت محیط خانواده از آسیب و فشار یک عضو که معمولا مردان هستند آسیب خواهد.

براساس نتیجه پژوهش موسسه فرهنگی مطهری به راهکارهای ساده داشتن یک خانواده موفق اشاره شده است که بخشی از این راهکارها در پی می‌آید. براساس نتایج پژوهش‌های صورت گرفته، طبیعی‌ترین شکل خانواده، این است که هیچ عاملی جز مرگ نتواند پیوند زناشویی را بگسلد و میان زن و شوهر جدایی بیفکند. کوشش مصلحان جامعه مخصوصا پیامبران خدا این بوده است که نظام خانواده، یک نظام مستحکم و پایدار باشد و هیچ عاملی نتواند این کانون سعادت را متلاشی گرداند. به هر حال خانواده خوشبخت نشانه‌هایی دارد که ما در اینجا به چند نمونه آن اشاره می‌کنیم. امید است که خانواده شما نیز برخوردار از این نشانه‌ها باشد.

1 - در بین اعضای خانواده جمله «به من چه یا به تو چه» رد و بدل نمی‌شود، چراکه اعضا به گفتگو و مشورت منطقی اعتقاد دارند و احساس مسوولیت می‌کنند.

2 - افراد به یکدیگر اعتماد دارند و از این اعتماد سوء‌استفاده نمی‌کنند و اعتماد را یکی از پایدارترین ویژگی ازدواج موفق و خانواده موفق می‌دانند.

3 - تا جایی که امکان دارد با هم هستند و در مهمانی‌ها یا کارهای مربوط به خانواده تنها نمی‌روند. همدلی، همکاری، همفکری و هماهنگی را بقای خانواده خوشبخت می‌دانند.

4 - باهم اتحاد دارند و در مسائل مختلف، با گفتگو و مشورت به تفاهم می‌رسند و سعی می‌کنند اگر سوء‌تفاهم به وجود آمد، آن را در درون خود بدون این که کسی بفهمد حل کنند.

5 - به سلیقه‌ها و عقاید یکدیگر آگاه بوده و به آن احترام گذاشته و عمل می‌کنند.

6 - نسبت به هم «شرم مسموم» ندارند، یعنی خواسته‌های طبیعی خودشان را بدون نگرانی یا خشونت ابراز می‌کنند.

7 - به حریم یکدیگر احترام گذاشته و از حدود مشخص شده خود فراتر نمی‌روند.

8 - نگران سلامت روحی و جسمی یکدیگر بوده و از هم مراقبت می‌کنند. اگر چنانچه مشکلی به وجود آید، سعی وافر در حل مشکل را دارند.

9 ‌- در بیشتر اوقات لحظات خوشی را که با یکدیگر بوده‌اند مرور می‌کنند؛ دنبال خاطرات تلخ نیستند، دوست دارند همیشه در خوشی، شادی و نشاط زندگی کنند.

10 - برای فامیل‌ها و همسایه‌های خود اهمیت قائل‌اند و پذیرای فامیل یکدیگر هستند.

11 - از امور مالی یکدیگر خبر دارند و چیزی را از یکدیگر پنهان نمی‌کنند. صرفه‌جویی و پس‌انداز کردن جزو برنامه‌های اقتصادی خانواده‌های خوشبخت است.

12 - برای رشد یکدیگر تلاش کرده و زمینه پیشرفت خانواده را فراهم می‌کنند.

13 ‌- افراد به هم افقی نگاه می‌کنند نه عمودی. یعنی هیچ کس خود را برتر از دیگری و در مقام قدرت نمی‌بیند. دیکتاتوری، زور و قدرت‌طلبی حاکم نیست.

14 - همه اعضا احساس برنده بودن، موفق بودن و امید داشتن می‌کنند و خودشان را در زندگی برنده می‌دانند.

15 - در کنار هم احساس امنیت و آرامش می‌کنند نه ترس و اضطراب یا تنش و درگیری.

16 - علاقه، عشق، محبت، صفا و یکدلی خود را هم در رفتار و هم در گفتار به یکدیگر ابراز می‌کنند.

17 - از یکدیگر انتظار بیجا و توقع نامناسب ندارند.

18 - اگر مشکلی پیش بیاید به راه‌حل فکر می‌کنند و به دنبال مقصر و گناهکار نمی‌گردند. دست به علت‌یابی و ریشه‌یابی آن مشکل می‌زنند و راه‌حل منطقی ارائه می‌دهند.

19 - هریک از طرفین پیوسته به فکر خوشحال نمودن و راضی نگه داشتن یکدیگر هستند.

20 - زن و شوهر به خاطر همدیگر زندگی می‌کنند: اول خود بعد دیگران. زندگی آنها به خاطر بچه‌ها یا ترس از طلاق و حرف مردم نیست.

21 - زن و مرد می‌توانند هر روز به دنیای اختصاصی یکدیگر نزدیک‌تر شوند و کار به مسائل خصوصی و زندگی دیگران ندارند.

22 - با درخواست‌های یکدیگر برخوردهای مثبت و منطقی دارند.

23 ‌- زن و مرد در کنار یکدیگر هستند نه رودررو و رقیب یکدیگر، بلکه رفیق هم هستند و واکنش منفی از خود نشان
نمی‌دهند.

24 ‌- خانواده‌های خوشبخت تلاش دارند که بچه‌های خوب و خوشبختی نیز به جامعه تحویل دهند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها