گروه فرهنگ وهنر: محمدعلی بهمنی معتقد است: شعر کمی حقیقت است و کمی دروغ؛ حالا می‌توان اسم این دروغ را غلو هم گذاشت که مستقیما دروغ نباشد. این شاعر در گفتگو با ایسنا، درباره‌ نسبت «شعر و حقیقت» و این اعتقاد ‌که شاعر در شعرش به حقیقت بپردازد، توضیح داد: اصلا همه جای زندگی همین‌گونه است. هیچ چیز مطلق نیست و همه‌ ما از این 2 واقعیتی که وجود دارند، داریم بهره می‌بریم. گاهی دروغ هم واقعیت دارد؛ یعنی اگر شما از بخشی از دروغ بهره‌ نبرید، واقعیت این است که زندگی سخت می‌شود.
کد خبر: ۲۸۷۴۳۱

او سپس با اشاره به تفاوت حقیقت و واقعیت، گفت: حقیقت ذاتی هرچیزی هست؛ اما واقعیت این است که گاهی مجبورمان می‌کند همان امر ذاتی را هم یا سانسور کنیم، یا چیزی به آن بیافزاییم.

بهمنی همچنین درباره‌ اعتقادش به وظیفه‌ شاعر در بیان حقیقت در شعر، متذکر شد: نه اصلا شاعر این وظیفه را ندارد؛ مگر این‌که شاعری باشد که اثری را خلق نکند؛ بلکه آن را بسازد. در لحظه‌ آفرینش اینها با شاعر همراه نیستند.

وی در پایان با اشاره به فردوسی گفت: به عنوان نمونه، نمی‌توانید ثابت کنید که همه‌ وقایعی که شاهنامه روایت می‌کند، اتفاق افتاده‌اند.اما فردوسی آن‌قدر هنرمندانه آنها را ثبت کرده که دوست داریم همان را به همان شکل باور کنیم. واقعیت این است. اما زمانی‌که در شعر می‌آید، دروغ یا واقعیت به حقیقت پیوند می‌خورد و ما اصلا فکر نمی‌کنیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها