گروه سلامت: بسیاری از افراد به هنگام بروز مشکلات چشمی از قرمزی گرفته تا تورم، سوزش، آبریزش و مانند آن با نگاه انداختن به یخچال منزل، قطره به اصطلاح استریل مورد نیاز خود را یافته و خود درمانی را شروع می‌کنند و حتی گهگاه به اطرافیان نیز توصیه می‌کنند که از این قطره‌ها استفاده کنند. دکتر افسر فراهانی دستجانی، جراح و چشم‌پزشک در این خصوص می‌گوید: تمامی قطره‌ها دارای دو قسمت نگهدارنده و ماده موثره هستند که تماما به صورت استریل تهیه می‌شوند. بنابراین وقتی روی قطره‌ای نام «استریل» حک می‌شود، باید دید که این قطره شامل چه ماده موثره‌ای است چرا که عمده حساسیتی که برای چشم اتفاق می‌افتد، مربوط به ماده نگهدارنده قطره است.
کد خبر: ۲۸۵۵۷۹

وی می‌افزاید: استریل بودن قطره دلیل به مفید بودن آن برای همه افراد نیست و وقتی فردی به قطره‌ای حساسیت پیدا می‌کند، احتمال این که به بقیه قطره‌ها هم از طریق همان ماده (نگهدارنده)‌ حساسیت پیدا کند هست.

دکتر فراهانی تصریح می‌کند: برای همین به بیمارانی که این مشکلات را با قطره‌ها دارند توصیه می‌شود حتما به پزشک اطلاع دهند و در مورد استفاده از قطره‌ها قدری با احتیاط‌تر عمل کنند.

در این میان عده دیگری به ماده موثره قطره‌ها، حساسیت نشان می‌دهند، همانند بیمارانی که به پنی‌سیلین‌ حساسیت نشان می‌دهند که بهترین توصیه برای این افراد، قطع داروها به محض مشاهده حساسیت است.

قطره کلرامفنیکل

این قطره جزو گروه آنتی‌بیوتیک‌هاست که براساس این که کدام شرکت دارویی، سازنده آن است، اسامی مختلفی دارد.

این جراح و چشم پزشک می‌افزاید: این قطره آنتی‌بیوتیک نسبتا مفید و کم عارضه‌‌ای است، ولی با این حال دلیلی برای مصرف بدون تجویز پزشک آن وجود ندارد، چرا که در مواقع بسیار نادر مشاهده شده که مصرف بی‌رویه و بدون تجویز پزشک این دارو باعث کم‌خونی در افراد شده است.

همچنین به کرات دیده شده است که از قطره نفازولین به عنوان درمان بیماری‌ها استفاده می‌کنند در حالی که نفازولین فقط باعث انقباض عروق و کمتر دیده شدن آنها می‌شود و در صورتی که طولانی‌مدت و پشت سر هم استفاده شود، دیگر اثر ابتدایی را نخواهد داشت.

قطره بتامتازون

دکتر فراهانی دستجانی می‌گوید: بسیاری از افراد به هنگام بروز هر نوع مشکلی در چشم خود به قطره بتامتازون متوسل می‌شوند و به مدت طولانی از آن و ترکیبات مشابه آن، استفاده می‌کنند ولی لازم به توضیح است، در صورتی که از این قطره بیش از 14 روز و حداکثر بیشتر از یک ماه استفاده شود، بایستی در انتظار عوارض ناخواسته آن نیز بود که در برخی مواقع با عوارض بسیار جدی همچون افزایش فشار چشم، آب مروارید و آب سیاه مواجه می‌شوند.

گفتنی است وقتی از دارویی جهت بهبود و درمان استفاده می‌شود، بایستی کفه ترازوی اثرات مطلوب دارو، سنگین‌تر از کفه ترازوی عوارض ناخواسته آن باشد کما این که بعضی از بیماران سال‌های طولانی تحت نظر پزشک، مجبورند از این داروها استفاده کنند.

اشک مصنوعی

این قطره معمولا کم‌عارضه، مفید و موثر است، که در افرادی که با خشکی چشم مواجه هستند، بسیار مفید است.

در عین حال، باید دانست عوارض مصرف خودسرانه انواع قطره‌ها با قرمزی، ورم، سوزش و گاهی گستردگی ورم چشم همراه است. دکتر فراهانی دستجانی با اشاره به این مطلب می‌گوید: بهترین راه برای اینکه بخواهیم دارویی جذب چشممان نشود، فشار دادن 20 -30 ثانیه‌ای مجرای اشک است که می‌توان ارتباط قطره با سیستم گردش خون را قطع کرد، چراکه قطره‌ها از طریق مجرای اشک به داخل مخاط بینی ریخته می‌شوند و از آنجایی که قطره‌ها در مخاط قابلیت جذب عمومی دارند، وارد گردش خون می‌شوند.

وی تصریح می‌کند: گاهی بیمار با مصرف چند هفته‌ای قطره چشمانش دچار عارضه می‌شود و گاهی سالیان سال از قطره‌ای مصرف می‌کند و عارضه‌ای برای وی رخ نمی‌دهد. پس بهتر است قبل از مصرف هر دارو و قطره‌ای، ابتدا با پزشک معالج مشورت شود و قبل از مصرف، تاریخ تولید و انقضا و رنگ قطره چک شود تا تغییر رنگی صورت نگرفته باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها