به گفته کارشناسان، گرده گلها، گیاهان، مو و کرک، پر حیوانات، داروها و لوازم آرایشی نقش اساسی در ایجاد آلرژی چشمی دارند.
حمیدرضا نیکبین، استاد دانشگاه و متخصص چشم به ایرنا گفت: چشم دریچهای به جهان خارج است. وقتی چشمها باز هستند، ملتحمه در تماس مستقیم با مواد حساسیتزای موجود در هوا قرار دارد، ملتحمه که بافت پوششی مخاطی قسمت جلوی کره چشم و سطح داخلی پلکهاست یک سد دفاعی در برابر محیط خارج است.
وی گفت: در ملتحمه تعداد زیادی رگ، سلولهای ایمنی و مواد دفاعی وجود دارد که باعث حفاظت لایههای داخلیتر کره چشم در برابر عفونتها و عوامل خارجی میشود.
این استاد دانشگاه گفت: به علاوه اشک چشم نیز دارای سلولها و عوامل ایمنی است که به دفاع در برابر عوامل خارجی کمک میکند، بنابراین بسیاری از واکنشهای دفاعی در جلوی کره چشم، در سطح ملتحمه اتفاق میافتد.
نیکبین افزود: هرگاه کنترل طبیعی این واکنشهای دفاعی به هم بخورد یا واکنشهای دفاعی به جای عوامل خارجی در برابر عوامل داخلی اتفاق بیفتد، واکنشهای حساسیتی ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه التهاب ملتحمه و قرنیه، بیماری شایع در فصل بهار است که اغلب در مناطق روستایی گرمسیر و در نوجوانان بهخصوص پسرها اتفاق میافتد و قبل از 20سالگی به تدریج بهبود مییابد، گفت: بیماری معمولاً از اواسط بهار که هوا رو به گرمی میرود شروع میشود و پس از دو تا سه ماه کم کم برطرف میشود و در سال بعد بیماری مجددا عود میکند.
این استاد دانشگاه گفت: در این بیماری، چشمها خارش شدید پیدا میکند و پلکها متورم و سنگین میشوند و در مواردی فرد ظاهر خواب آلوده پیدا میکند، ممکن است حساسیت به نور ایجاد شود و معمولا ترشحات شیری رنگ چسبناک در گوشه چشمها جمع میشود.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه