در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سان جای جهوا، معاون مدیرعامل موتورولا: این مدیر ارشد شرکت موتورولا در سال 1963 میلادی در یکی از ایالتهای شرق کشور هند متولد شد و مدرک دکتری خود را در رشته مهندسی الکترونیک از دانشگاه اسکاتلند دریافت کرد. وی مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه لیورپول دریافت کرده بود، ولی مدارک کارشناسی ارشد و دکتری را از دانشگاه اسکاتلند گرفت و هماکنون ساکن ایالت ایلینویز آمریکاست. سان جای هماکنون معاون مدیرعامل، مدیر ارشد بخش بازاریابی گوشیهای تلفن همراه و در نهایت عضو هیات مدیره شرکت موتورولا است. وی در سال 1991 میلادی ازدواج کرد و هماکنون 3 پسر دارد.
سان جای جهوا ابتدای سال 2008 میلادی برای ایفای نقش معاونت مدیریت در موتورولا انتخاب شد. وی در سال 2008 میلادی یعنی اولین سال حضورش در این پست 5/104 میلیون دلار درآمد کسب کرد که بیشتر از نصف این درآمد از سود سهام وی بود. شایان ذکر است بحران اقتصادی سبب شد این مدیر ارشد در سال گذشته پاداش دریافت نکند و در صورتی که پاداشی متناسب با میزان درآمدش دریافت میکرد دریافتی وی بیشتر از این مقدار بود.
در سال 2008 میلادی دستمزد سان جای برابر با 484 هزار و 615 دلار آمریکا بود. وی در این سال 412 هزار و 96 دلار آمریکا مزایا دریافت کرد و بیشتر از 100 میلیون دلار در یک سال گذشته از سهام خود در شرکت موتورولا و دیگر شرکتها درآمد کسب کرد.
شرکت موتورولا یکی از شرکتهای بزرگ مخابراتی در جهان است که در زمینه تولید گوشی تلفن همراه در دنیا شهرت زیادی دارد. این شرکت تولیدکننده ارزانترین گوشیها در جهان است و همین مساله سبب شد مدیرعامل آن که طی سالهای گذشته با سیاستگذاری مختلف زمینه رشد درآمد و سودآوری را فراهم کرد میلیونها دلار درآمد کسب کند. بحران اقتصادی دنیا موجب شد تا موتورولا شماری از نیروهای خود را اخراج کند و دستمزد گروهی از نیروها را تقلیل دهد. پیش بینی میشود در سال جاری میلادی درآمد مدیران ارشد این شرکت با کاهش 25 درصدی مواجه شود.
لاری الیسون، مدیرعامل شرکت اوراکل
شرکت اوراکل یک شرکت فعال در زمینه فناوری اطلاعات است که توسط لاری الیسون در سال 1979 میلادی تاسیس شد. این شرکت که به ارائه خدمات نرمافزاری و پشتیبانی مشغول است، در سال 2008 میلادی تحت تاثیر بحران مالی و اقتصادی جهانی قرار گرفت. مدیرعامل این شرکت که بنیانگذار آن نیز محسوب میشود، در سال 2008 میلادی 6/84 میلیون دلار درآمد کسب کرد. وی در سال 1944 میلادی در نیویورک آمریکا متولد شد. الیسون که در فاصله یک سال گذشته 12 میلیارد دلار به ثروت خود افزوده است، در فهرست ثروتمندترین افراد جهان در مجله فوربس رتبه چهارم جهان را دارد. وی سومین فرد ثروتمند آمریکایی و چهارمین فرد ثروتمند جهان است و ارزش سهام وی در شرکت اوراکل بتنهایی برابر با 25 میلیارد دلار آمریکاست.
طبق اطلاعات ارائه شده از سوی سی.ان.ان در سال 2008 میلادی دستمزد الیسون برابر با یک میلیون دلار بود و 8/10 میلیون دلار پاداش دریافت کرد. مزایای وی در یک سال مورد بررسی برابر با 5/1 میلیون دلار بود و 4/71 میلیون دلار سود از سهام خود در شرکت اوراکل به دست آورد.
این مدیر ثروتمند آمریکایی تحصیلات دانشگاهی ندارد. وی تحصیلات خود را در دانشگاه ایلینویز آمریکا پیش از اتمام سال دوم رها کرد. در آن زمان مادر وی در اثر بیماری جان خود را از دست داد و مشکلات روحی مانع از ادامه تحصیل وی شد. بعد از 2 سال وی به تحصیل در رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه شیکاگو روی آورد، ولی پیش از اتمام اولین ترم، تحصیل را رها کرد. این اولین باری بود که این مدیر ارشد فناوری با کامپیوتر روبهرو شد و همین آشنایی زندگی وی را تغیر داد. الیسون طی سالهای عمرش 4 بار ازدواج کرده است که 3 ازدواج اول به جدایی انجامید و ازدواج آخر وی در 18 دسامبر سال2003 میلادی با ملانی کرافت نویسنده داستانهای رومانتیک در آمریکا همچنان پابرجاست.
رابرت ایگر، مدیرعامل شرکت والت دیزنی
شرکت والت دیزنی که سابقهای طولانی در رسانه کودک دنیا دارد، همواره در زمره سودآورترین شرکتهای دنیا بوده است. در عین حال از سال 2005 میلادی که رابرت ایگر مدیریت این شرکت را به عهده گرفت و اصلاحات ساختاری و تغییرات بنیادین در آن ایجاد کرد درآمد و سودآوری این شرکت رشد زیادی کرده است. رابرت ایگر مدیرعامل شرکت والت دیزنی در سال 2008 میلادی 1/51 میلیون دلار آمریکا درآمد کسب کرد. دستمزد سالانه وی در سال 2008 میلادی برابر با 2 میلیون دلار بوده است و در عرض یک سال گذشته به واسطه زحمات زیادی که برای توسعه شرکت و رشد درآمدش کشید، بیشتر از 14 میلیون دلار پاداش دریافت کرد. مزایای پرداخت شده به وی در سال 2008 میلادی برابر با 773 هزار و 90 دلار بود و بیشتر از 32 میلیون دلار هم از سهام این شرکت و سود حاصل از آن به دست آورد. در شرایطی ایگر 1/51 میلیون دلار در عرض یک سال درآمد به دست آورده است که بحران اقتصادی دنیا موجب کاهش ارزش سهام والت دیزنی به کمترین سطح طی 6 سال اخیر شد.
ایگر ششمین مدیرعامل شرکت 82 ساله والتدیزنی است که در روز اول اکتبر سال 2005 میلادی و بعد از اتمام دوره مدیریت مایکل ایسنر مدیریت والت دیزنی را به عهده گرفت. پیش از این وی در بخش مدیریت اجرایی و بخشهای دیگر شرکت دیزنی فعالیت میکرد و سابقه طولانی حضورش در این شرکت دلیلی برای شناخت کامل وی درخصوص شرایط اقتصادی و موفقیتش در هدایت این شرکت بزرگ است.
وی در فوریه سال 1951 میلادی در کالیفرنیا متولد شد و تحصیلات خود را در کالج ایساکا به اتمام رسانید. مدرک کارشناسی خود را در رشته رادیو و تلویزیون از مدرسه ارتباطاتroy park گرفت و کار خود را به عنوان گوینده اخبار هواشناسی در تلویزیون محلی آمریکا آغاز کرد. در سال 1973 میلادی به شرکت رسانهای آمریکا پیوست و بتدریج رشد کرد تا این که وارد والتدیزنی شد. همسرش یک روزنامهنگار مطرح آمریکایی است و 4 فرزند دارد.
کنث چینالت مدیرعامل شرکت آمریکن اکسپرس
آمریکن اکسپرس یک موسسه ارائهدهنده خدمات مالی در آمریکاست که در سال1850 میلادی در نیویورک تاسیس و کار خود را آغاز کرده است. کنث چینالت که در سال 1951 میلادی در یک خانواده تحصیلکرده سیاهپوست و در نیویورک به دنیا آمده است از سال 2001 میلادی به عنوان مدیرعامل این شرکت کار خود را آغاز کرد. پیش از آن نیز چینالت سالها در بخشهای مختلف این شرکت مشغول به کار بود و توانست در تمامی مراحل موفقیتهای زیادی به دست آورد. وی در سال 2008 میلادی 3/1 میلیون دلار دستمزد دریافت کرد و میزان پاداشی که در ازای تلاش و کوشش خود در این شرکت مالی به دست آورد، 1/6 میلیون دلار بود. این مدیر آمریکایی آفریقایی در سال گذشته 2/1 میلیون دلار مزایا دریافت کرد. درآمد وی از سهام شرکت آمریکن اکسپرس و سهام دیگر شرکتها برابر با 34 میلیون دلار بوده است.
وی مدرک کارشناسی خود را در رشته تاریخ از کالج بودین در سال 1973 میلادی دریافت کرد و مدرک حقوق خود را از دانشگاه هاروارد گرفت. وی پس از دریافت مدرک خود از دانشگاه هاروارد کار خود را در رشته حقوق و مشاوره حقوقی و اقتصادی آغاز کرد. چینالت در سال 1995 میلادی ازدواج کرد، ولی فرزندی ندارد.
آمریکن اکسپرس در دهه 1990 میلادی با سرعت زیادی رشد کرد، ولی هیچ گاه چنین بحرانی را تجربه نکرده بود، اما چینالت یکی از موفقترین مدیران مالی در سال 2008 میلادی بود و توانست بحران اقتصادی را با کمترین زیان دهی به اتمام برساند. این شرکت مالی در 3 ماه آخر سال 2008 میلادی با کاهش 10 درصدی درآمد روبهرو شد و همین مساله سبب شد تا بیشتر از 15 درصد از نیروهای خود را تعدیل کند. تعدیل نیروها در آمریکا در جریان بحران اقتصادی جهانی از مسائلی بود که در بسیاری از شرکتها مورد استفاده قرار گرفت. آمریکن اکسپرس در جریان بحران مالی میلیاردها دلار کمک از دولت دریافت کرد و با کمک آنها توانست از بحران اقتصادی رهایی یابد. این شرکت در زمره معدود شرکتهای آمریکایی فعال در حوزه مسائل مالی بود که تحت تاثیر بحران مالی ورشکسته نشد و بسیاری از کارشناسان اقتصادی دلیل این مساله را نحوه مدیریت چینالت میدانند.
ویکرام پاندیت، مدیرعامل شرکت سیتیگروپ
مدیرعامل بانک سیتیگروپ که در سال جاری میلادی 2/38 میلیون دلار درآمد کسب کرد در سال 1957 میلادی در یکی از ایالتهای کشور هند متولد شد، ولی در سن 16 سالگی برای تحصیل در دانشگاه کلمبیل عازم ایالات متحده آمریکا شد. وی مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی برق و الکترونیک از این دانشگاه دریافت کرد و برای ادامه تحصیل رشته امور مالی را برگزید. پاندیت در سال 1986 میلادی مدرک دکتری خود را در رشته امور مالی از مدرسه بازرگانی دانشگاه کلمبیا دریافت کرد و مدتی به عنوان استاد به تدریس در این دانشگاه مشغول شد. وی تا سال 1994 میلادی به تدریس در دانشگاههای مختلف مشغول بود و در سال 1994 میلادی وارد مجموعه مورگان استنلی شد. از آن سال تا کنون وی در پستهای مالی بزرگی همچون مدیریت بخشهای مختلف مورگان استنلی و سیتیگروپ مشغول به کار است.
وی در نیمه دوم سال 2008 میلادی به عنوان مدیرعامل و عضو هیات مدیره سیتی گروپ انتخاب شد و همان زمان اعلام کرد تا زمانی که این بانک دوباره به سوددهی نرسد هیچ یک از کارکنان پاداشی دریافت نمیکنند. طبق گزارشهای مخابره شده در سال 2008 میلادی دستمزد خالص وی 958 هزار و 333 دلار آمریکا بود و 16 هزار و 193 دلار مزایا دریافت کرد. درآمد وی از سود سهام و رشد ارزش سهام برابر با 36 میلیون دلار بود.
پاندیت که دومین مدیر ثروتمند هندی در فهرست پردرآمدترین مدیران جهان است، طی یک سال حضورش در بانک سیتیگروپ تغییرات بزرگی در عملکرد آنها ایجاد کرد و موفق شد این شرکت را به سودآوری برساند. وی که هم اکنون در نیویورک زندگی میکند 2 فرزند دختر دارد که آنها نیز در دانشگاههای بزرگ آمریکا مشغول به تحصیل هستند.
پاندیت در سال 2007 میلادی به عنوان برترین مدیر آمریکا انتخاب شد. وی به دلیل عملکرد تاثیرگذارش در پست معاونت ریاست سیتی گروپ در زمره 100 مدیر برتر آمریکا بود و همین مساله زمینه را برای ارتقای شغلی وی فراهم کرد. پاندیت نیز همچون دیگر مدیران پر درآمد آمریکا سهم اعظم درآمدش را از سهامی که به دلیل موقعیتش دریافت کرد بدست میآورد.
مارک هورد، مدیرعامل هیولت پاکارد
مارک در روز اول ماه ژانویه سال 1957 میلادی در نیویورک سیتی آمریکا متولد شد. این مدیر مطرح آمریکایی که هم اکنون در کالیفرنیا ساکن است مدرک کارشناسی خود را در رشته بازرگانی از دانشگاه بیلور دریافت کرد. وی در سال 1979 میلادی موفق به اخذ این مدرک شد و بعد از دریافت آن، کار خود را در بخشهای مختلف مالی و اقتصادی آمریکا آغاز کرد. عملکرد خوب وی در اداره دستگاههای اقتصادی و مالی در ایالات متحده آمریکا سبب شد تا با سرعتی بیشتر از انتظار پیشرفت کند.
این مدیر ارشد آمریکایی در سال 2008 میلادی 34میلیون دلار درآمد کسب کرد. دستمزد خالص سالانه وی برابر با 5/1 میلیون دلار بود و در عرض یک سال گذشته 9/23 میلیون دلار پاداش دریافت کرد. عملکرد خوب شرکت کامپیوتری هیولت پاکارد و رشد سودآوری آن سبب شد تا توانایی اقتصادی این شرکت در ارائه پاداشهای کلان به مدیران در سطح پیشین باقی باشد. در سال 2008 میلادی مارک 662 هزار و 695 دلار آمریکا مزایا دریافت کرد. سود سهام و رشد ارزش سهام وی در سال 2008 میلادی تنها 8 میلیون دلار بود که در مقایسه با مدیران دیگر رقم اندکی است. وی بیشترین پاداش سالانه را داشته است و کمترین سود سهام را بدست آورد. شاید این دو تفاوت وی با دیگر مدیران سبب مطرح شدن نامش در میان پردرآمدترین مدیران دنیا شد.
مارک هورد در سال 2005 میلادی به عنوان مدیرعامل انتخاب شد و از آن زمان بازسازی شرایط اقتصادی و بازاری شرکت را آغاز کرد. وی در سالهای حضورش در این شرکت تبحر زیادی در کاهش هزینهها از خود نشان داد و مانع از زیاندهی شرکت شد. انتظار میرود در سال جاری میلادی به دلیل افزایش مشکلات اقتصادی درآمد وی نیز کاهش یابد. مارک که طی سال گذشته هزاران نفر از کارمندان خود را اخراج و دستمزد کارمندان باقی مانده را بین 5/2 تا 15 درصد کمتر کرد، اعلام کرده است در سال 2009 میلادی دستمزد خالص خود را 20 درصد کاهش میدهد. انتظار میرود این سیاستهای وی موجب رشد پاداش تعلق گرفته به وی در انتهای سال 2009 میلادی شود. گفته میشود سیاستهای او مانع از ورشکستگی هیولت پاکارد در سال 2008 میلادی شد و کار ارزشمندش همواره مورد تقدیر هیات مدیره این شرکت بزرگ تکنولوژیکی قرار دارد.
جک فیوسکو، مدیرعامل شرکت کالپاین
کال پاین یکی از شرکتهای مطرح آمریکایی در حوزه نیروگاهی است که پروژههای بزرگی در سراسر آمریکا دارد. دفتر اصلی این شرکت در ایالت هیوستون آمریکاست. این مدیر 56 ساله آمریکایی در دهم اوت سال 2008 میلادی به عنوان مدیرعامل و عضو هیات مدیره انتخاب شد و از همان زمان هم مدیریت خود را با هوشمندی و تجربه آغاز کرد. وی که مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی الکترونیک دارد، از 20 سال پیش در شرکت کالپاین مشغول کار است. فیوسکو در پستهای مختلف در این شرکت کار کرده است و همین مساله سبب شد اطلاعات کاملی درباره عملکرد تمامی بخشهای شرکت و نحوه مدیریت و اداره آن داشته باشد.
جک فیوسکو در سال 2008 میلادی یعنی پس از گذشت کمتر از 5 ماه از آغاز دوره مدیریتش 7/32میلیون دلار درآمد به دست آورد. دستمزد خالص وی در سال گذشته برابر با 396 هزار و 154 دلار آمریکا بود و 896 هزار و 154 هزار دلار پاداش دریافت کرد. مزایای وی در سال گذشته میلادی برابر با 266 هزار و 780 دلار آمریکا بود که برای 5 ماه فعالیت در پست مدیریت ارشد شرکت رقم خوبی بود. در سال گذشته میلادی فیوسکو 1/31 میلیون دلار از سهام خود در این شرکت بدست آورد. این مبلغ شامل افزایش ارزش سهام و سود سهام میشد.
این مدیر ارشد بخش نیروگاهی در آمریکا پس از روی کار آمدن اقدام به تعدیل نیرو کرد و هزینههای کار خود را کاهش داد. البته با توجه به این که این صنعت در سال 2008 میلادی چندان آسیبی متحمل نشده بود شمار افرادی که در این صنعت از کار بر کنار شدند بسیار کمتر از دیگر صنایع بود. وی در سخنرانی خود در آغاز کار جدیدش تاکید کرد: نیروگاههای آمریکا نیروگاههای فرسوده و قدیمی است و نیاز کشور برای بازسازی آنها و تامین انرژی مورد نیاز صنایع بسیار زیاد است. وی از بخشخصوصی و دولت خواست تا سرمایه بیشتری برای توسعه صنعت نیروگاهی در کشور تامین کنند تا در آینده صنایع مصرفکننده برق کمترین آسیب را متحمل شوند.
روپرت مورداک مدیرعامل شرکت نیوز کورپوریشن
وی که 11 ماه مارس 1931 میلادی در ملبورن متولد شد، به عنوان پدر استرالیایی صنعت رسانهای جهان شناخته میشود. او در سال 2008 میلادی 1/30میلیون دلار درآمد کسب کرد که 1/8 میلیون دلار از آن را دستمزد خالص وی تشکیل میداد. او که هم اکنون علاوه بر سهامداری چندین شرکت بزرگ رسانهای، به عنوان سردبیر وال استریت ژورنال فعالیت میکند، در سال 2008 میلادی 1/4 میلیون دلار از سود سهام و رشد ارزش سهام خود درآمد کسب کرد. مورداک در رشته روزنامهنگاری مدرک کارشناسی گرفت و کارشناسی ارشد خود را در رشته رادیو و تلویزیون دریافت کرد.
وی در سال 2007 میلادی یکصد و سی و دومین فرد ثروتمند معرفی شده از سوی فوربس بود و مجموع داراییهای وی 4 میلیارد دلار آمریکا ارزش داشت. او که در تلویزیونها و شبکههای خبری مختلف کار کرده است هم اکنون مدیریت شرکت نیوز کورپوریشن را به عهده دارد. او طی سالهای زندگیش 3 بار ازدواج کرد و هم اکنون 6 فرزند دارد که در بخشهای مختلف صنعتی این کشور مشغول به کار هستند.
این مدیر رسانهای کار خود را از رسانههای انگلیس آغاز کرد و هم اکنون در ایالات متحده آمریکا نفوذ زیادی در رسانهها دارد. وال استریت ژورنال که یکی از مهمترین رسانههای آمریکا و مهمترین رسانه اقتصادی این کشور است، در کنترل مورداک - که از وی میتوان به عنوان مافیای بزرگ رسانهای در غرب نیز نام برد - قرار دارد.
مورداک مهمترین مشکل رسانههای دنیا را بیتوجهی به استعدادهای جوان میداند و میگوید: «اهمیت تجربه در رسانه را نباید با ممانعت از ورود جوانان به این حرفه اشتباه گرفت. از طرف دیگر، توجه به اقتصاد رسانه و درآمدزایی آن را باید از کار حرفهای جدا دانست. در حرفه رسانهای باید درآمدزایی مطرح باشد و به آن توجه شود ولی نباید بخش تبلیغات یا درآمدی رسانه را با بخش حرفهای آن ادغام کرد. زیرا این کار از ارزش هر دو بخش خواهد کاست.
با این حال به دلیل گرایشهای صهیونیستی مورداک و رسانههای متعلق به وی، این فعال با سابقه رسانهای در میان اهالی مطبوعات چندان خوشنام نیست و بسیاری از تحلیلگران رسانه، وی را یکی از بازوهای تبلیغاتی صهیونیستها میدانند.
مونا مشهدی سرجبی
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه