در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
البته مسلما شخصیتهای سیاسی که خود را برای ریاست جمهوری کاندیدا کردهاند نسبت به وضع موجود انتقاد دارند و معتقدند با برنامه خود میتوانند وضعیت کشور را ارتقا دهند و از همین رو طبیعی است که در صحبتهای انتخاباتی، نقد از جایگاه خاصی برخوردار است؛ اما برای مردمی که میخواهند از میان وضعیت فعلی و منتقدان آن که با برنامههای خود به میدان آمدهاند، دست به انتخاب بزنند باید شرایطی فراهم شود که در فضایی عقلانی و به دور از احساس، تصمیمگیری کنند. در اظهارات یکطرفه، هر یک از شخصیتها تلاش میکند با دست گذاشتن روی نقاط ضعف طرف مقابل و برجسته کردن نقاط مثبت خود، شرکتکنندگان در انتخابات را متقاعد کند که به او رای بدهند، اما در جلسات مناظره که با پرسش و پاسخ میان دو طرف شرکتکننده در جلسه برگزار میشود هر یک از شرکتکنندگان میکوشند تا با استدلالهای خود، رقیب را متقاعد کند و ماحصل آن میتواند به مردم در انتخاب اصلح یاری رساند.
بر همین اساس در فصول انتخابات از جمله همین انتخابات پیش رو شاهد برگزاری جلسات مناظره میان موافقان و مخالفان هستیم. مناظرههایی که حتی در صدر اسلام هم سابقه داشته است. در این خصوص میتوان به جلسات پرسش و پاسخ میان امام صادق (ع) با صوفیان یا مناظرههای شهید مظلوم آیتالله دکتر بهشتی با نورالدین کیانوری عضو حزبتوده اشاره کرد.
پس از طی یک دوره رکود در برگزاری مناظرههای سیاسی، در سالهای اخیر شاهد رونق گرفتن مجدد این قضیه هستیم. در همین خصوص میتوان به مناظرههایی که در روزهای اخیر میان حامیان دولت و حامیان دیگر کاندیداها انجام شده است، اشاره کرد. در یکی از این مناظرهها که در دانشکده خبر برگزار شد حمید رسایی در حمایت از احمدینژاد و رجبعلی مزروعی و اسماعیل گرامی مقدم در حمایت از میرحسین موسوی و مهدی کروبی صحبت کردند. در مناظره دیگری هم که در دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد محمدجواد حقشناس، حامی مهدی کروبی و مهدی کوچکزاده طرفدار محمود احمدینژاد بود که با یکدیگر به بحث و گفتگو نشستند. نکته حائز اهمیت درخصوص چنین مناظرههایی این است که طرفین مناظره، واقعا به نمایندگی از یک کاندیدا در جلسه حاضر شوند نه اینکه تنها به واسطه گرایش سیاسی مشابه با یک کاندیدا، مناظره سیاسی برگزار کنند. نمونه چنین مناظرهای را در مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری نهم به ابتکار سازمان صدا و سیما شاهد بودیم که در برنامهای تلویزیونی مهدی کلهر، مشاور فعلی رئیسجمهور با حسین مرعشی، سخنگوی فعلی حزب کارگزاران سازندگی به مناظره پرداختند. مرعشی در این جلسه از مواضع هاشمی رفسنجانی دفاع میکرد و کلهر نیز حامی محمود احمدینژاد بود. البته میتوان گفت بهترین حالت یک مناظره انتخاباتی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، برگزاری مناظرهای با حضور کاندیداهای ریاست جمهوری است که تاکنون شاهد چنین مسالهای نبودهایم. اما اعلام آمادگی برخی کاندیداها در روزهای اخیر برای مناظره با دیگر کاندیداها، میتواند افق روشنی را در این خصوص ترسیم کند. در همین زمینه اخیرا محسن رضایی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرده است که آمادگی دارد با دیگر کاندیداها بخصوص محمود احمدینژاد و میرحسین موسوی مناظره کند.
در کنار اینگونه مناظرهها، سخنرانیهای چهرههای شناخته شده و مطرح سیاسی که به نحوی نسبت به عملکرد کاندیداها در گذشته و حال شناخت دارند میتواند تا حدودی به تنویر فضای سیاسی کشور در آستانه انتخابات کمک کند. البته وجود یک جریان آزاد اطلاعات و وجود منابع آماری واحد نیز میتواند تا حدود زیادی به تصمیمگیری مردم در میان اطلاعات و آمار ارائهشده کمک کند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه