به گزارش مهر، مسجد جامع شهر ورزنه از نزدیکترین مناطق حاشیه تالاب گاو خونی با سابقهای حدود 600 سال در حال تخریب و تهدید جدی است این مسجد جامع و شهر ورزنه در مسیر حاشیه جاده ابریشم قرار گرفته و بسیاری از کتب تاریخی و سفرنامه سیاحان به آن اشاره کردهاند.
رئیس شورای اسلامی شهر ورزنه در این خصوص گفت: تا کنون درخواستهای متعددی از مسوولان سازمان میراث فرهنگی و فرمانداری اصفهان در زمینه رسیدگی جدی به وضعیت فیزیکی این مسجد جامع داشتهایم که متاسفانه رسیدگی لازم نشده و به خوبی واضح است که اگر به سرعت اقدام عملی صورت نگیرد کتیبهها و آجرهای سردر این مسجد فرو خواهد ریخت.
ماشاالله شفیعی افزود: به دنبال هر بارندگی حتی جزئی، شکاف میان دیوارههای بنا و نازککاریهای آن بیشتر میشود و با چشم هم به راحتی میتوان خمیده شدن دیوارههای داخلی حیاط مسجد جامع را مشاهده کرد و ما علاوه بر نگرانی در خصوص میراث فرهنگی نگران حفظ جان نمازگزاران نیز هستیم و لازم است متولیان امر این موضوع را جدی بگیرند.
رئیس انجمن دوستداران میراث فرهنگی شهر ورزنه نیز با اشاره به آثار یافت شده در این بنای تاریخی اظهار کرد: مسجد جامعه ورزنه از مساجد بسیار مهم مرکز ایران است که آثار آتشکده زرتشتی نیز در همین محل مربوط به دوره قبل از اسلام یافت شده است.
رضا خلیلی ورزنه خاطرنشان کرد: در سال 1366به بهانه اجرای طرح روان سازی کاروانسرای همجوار این مسجد و مجموعه بازار آن را تخریب کردند و متاسفانه برای اینکه هزینهای برای بازسازی نپردازند این بخشهای تاریخی را نیز تخریب کردند.
خلیلی ورزنه در ادامه با اشاره به ایجاد حفرهها و شکافهای حدود 20سانتی متری در و سردر این بنای تاریخی که در نتیجه همین بیتوجهی ایجاد شده، اظهار کرد: متاسفانه اکنون تزئینات سر در مسجد جامع ورزنه از آن جدا شده است و ما همه روزه با نگرانی در انتظار فرو ریختن آن هستیم.
وی با اشاره به بارش بارانهای اخیر اظهار کرد: این بارش در نهایت سبب سنگینی و ایجاد فشار بر سقف و سردر بنا خواهد شد و قطعا بیتوجهی به مرمت فوری آن، تخریب و فرو ریختن بخشهایی از این بنا را در پی خواهد داشت.
در اثر غفلت مسوولان و متولیان امور در سالهای گذشته مسجد جامع جار نیز در 20 کیلومتری اصفهان به طور تقریبا کامل تخریب شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت