حاشیه خبر

سووشون‌خوانی در لبنان

بهمن موسوی: سووشون هنوز هم خبرساز است، اصلا مهم نیست که چند سال از عمر این کتاب گذشته باشد، به چاپ چندم رسیده باشد، مهم این است که سووشون هنوز هم زنده است و در فضای ادبیات ایران نفس می‌کشد، برخلاف خیلی از آثاری که یک سال یا نهایت چند سال بیشتر، مهمان رسانه‌ها نیستند و بعد خیلی راحت فراموش می‌شوند، اصلا انگار نه انگار که نوشته شده‌‌اند، چاپ شده‌اند و زمانی هم برای خودشان حسابی خبرساز بوده‌‌اند. سووشون البته این‌طور نیست، 40 سال شاید هم 39 سال و چند ماه از عمرش می‌گذرد و سال‌هاست که عدد نوبت چاپش 2 رقمی شده، اما هنوز زنده است، مثل نویسنده‌اش که سال 1300 در شیراز به دنیا آمده و حالا در یکی از مناطق شمالی تهران روزگار سالخوردگی‌اش را سپری می‌کند.
کد خبر: ۲۱۷۵۶۷

سووشون که هنوز هم خیلی‌ها نامش را درست تلفظ نمی‌کنند، باز هم خبرساز شد، آن هم در آستانه 40 سالگی، ماجرا از این قرار بود که سیمین دانشور، همسر زنده‌یاد جلال آل‌‌احمد در مصاحبه با یکی از نشریات داخلی از دیدارش با امام موسی صدر صحبت کرده بود و این که در آن دیدار، ترجمه عربی امام موسی از رمان سووشون را دیده است. اما چند وقت بعد، خبرگزاری فارس گزارش داد که نزدیکان امام موسی از وجود چنین ترجمه‌‌ای اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند.

سیمین دانشور (به نقل از همان گفتگو)‌: <یک روز امام موسی صدر به دیدنم آمد و این ترجمه را برای من آورد... این ترجمه سال‌ها پیش در لبنان و از سوی نهضت امل منتشر شده است.»

این گفته دانشور را البته حورا صدر، دختر امام موسی رد کرده است، او در گفتگو با فارس، از وجود چنین ترجمه‌ای اظهار بی‌اطلاعی کرده است.

با این حال، اگر این ترجمه هم وجود خارجی نداشته باشد یا از سوی امام موسی صدر صورت نگرفته باشد، خیلی مهم نیست، چرا که مهم توجه امام موسی به ادبیات و گونه مدرن آن یعنی رمان است.

امام موسی صدر که هنوز هم لبنانی‌ها چشم به راهش هستند، داستان‌های بسیاری را در ذهن خیلی‌ها شکل داده است؛ داستان‌هایی که همه بر محور روشن‌بینی و روشنفکری او می‌گردند.

امام موسی صدر که یکی از تاثیرگذارترین چهره‌های روحانی در خاورمیانه بود، از سوم شهریور سال 1357 ناپدید شد. از آن زمان تا امروز، خیلی‌ها چشم به راه هستند تا باز هم او را ببینند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روایت اول، شرط پیروزی

در گفت‌وگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانه‌های داخلی و معاند را بررسی کرده‌ایم

روایت اول، شرط پیروزی

نیازمندی ها