گام‌های حرفه‌ای برای ورود به بازار کار (3)‌

یافتن ‌فرصت‌های‌ آزاد‌‌ شغلی‌

معمولاً فارغ‌التحصیلان به دو طریق عمده جذب می‌شوند؛ یکی از طریق شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگی که برای جذب نیروهای جدید و معمولاً جوان در بخش‌های مختلف اداری و... اقدام به برگزاری آزمون‌های ادواری و... می‌کنند؛ همچون بانک‌ها؛ و دیگری استخدام‌های فصلی یا موردی است که شرکت‌های بزرگ وکوچک و مراکز دولتی و خصوصی هر از گاهی در مطبوعات یا رسانه‌ها آگهی می‌کنند و معمولاً رقابت برای این‌گونه پست‌ها فشرده‌تر از حالت اول است. برای آگاهی از فرصت‌های مختلف شغلی، بسیاری از دانشگاه‌های معتبر در خارج کشور، بولتن‌ها یا خبرنامه‌هایی منتشر می‌کنند که حاوی اخبار مختلف درباره مشاغل متفاوت و نیز آگهی دعوت به کار بسیاری از مراکز است که می‌تواند داوطلبان جویای کار مورد استفاده قرار گیرد. مراجعه به خبرنامه یا نشریات هفتگی اصناف مختلف نظیر نساجی، روزنامه‌نگاری و غیره نیز می‌تواند مفید واقع شود؛ همچنین وجود «کتاب زرد»(Yellow book) در بیشتر کشورها، از دیگر راه‌های برقراری ارتباط با کارفرمایان جویای کار به ترتیب حروف الفبا یا نوع خدمات شرکت است تا جستجو را برای افراد راحت‌تر کند.
کد خبر: ۲۱۵۴۷۰

از سویی در بسیاری از کشورها، نشریاتی به بازار می‌آیند که تنها کارکرد آنها اطلاع‌رسانی درباره فرصت‌های مختلف شغلی است. برخی از این نشریات در اغلب دانشگاه‌های معتبر خارج از کشور توزیع در ماه‌های خاصی از سال که معمولاً ماه‌های استخدامی در مشاغل مختلف است، چاپ می‌شوند. خوشبختانه در کشور نیز مدتی است نشریاتی (اغلب به صورت هفته‌نامه) به بازار کار اختصاص یافته‌اند و می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند. همچنین صفحات آگهی روزنامه‌های بزرگ، شما را در این کار یاری می‌دهد.

این روزها با آنلاین شدن بسیاری از خدمات، کاریابی نیز درموارد بسیاری به همین شیوه صورت می‌گیرد. به این معنی که سایت‌های آنلاین بسیاری وجود دارند (بین‌المللی و یا منحصر به هر کشور) که فرد متقاضی و جویای کار، مشخصات خود را در آنها تایپ و ثبت می‌کند و با این کار، کارفرمایان براحتی می‌توانند در میان انبوهی از فایل‌های متقاضیان، افراد مورد نیاز خود را گلچین کنند. همچنین مجموعه‌ای از خدمات کاریابی از طریق پست الکترونیکی به صورت پیام‌های الکترونیکی فردی یا زنجیره‌ای و یا پیغام‌های کوتاه روی موبایل عرضه می‌شوند. از سویی در برخی از شهرهای دنیا مثل گلاسکو یا لندن نمایشگاه‌هایی ویژه با هدف آشنایی فارغ‌التحصیلان با کارفرمایان ویافتن فرصت‌های شغلی مناسب برپا می‌شود.

این نمایشگاه در دو شهر لندن و گلاسکو در فصل پاییز بر پا می‌شود و در شهرهای دیگر، گاه در فصول گرم سال همچون ژوئن و جولای برگزار می‌شود و شرکت در آنها برای فارغ‌التحصیلان مراکز مختف آموزش عالی، آزاد است. آژانس‌های کاریابی در بسیاری از کشورها، فعالیت گسترده‌ای دارند وموارد مختلف شغلی را به صورت فایل به شما ارائه می‌کنند. برخی مراکز کاریابی نیز به عنوان یک واسطه عمل می‌کنند و گاه با دادن آگهی در جراید، نیروهای مورد نیاز را گلچین و برای بستن قرارداد کاری به شرکت‌ها و مراکز حرفه‌ای معرفی می‌کنند و یا آنها را مستقیماً به کارفرمایان معرفی می‌کنند.

امروزه بسیاری از این آژانس‌های کاریابی  که گاه به صورت مکاتبه‌ای و یا حتی تلفنی هم خدمات خود را ارائه و نام و مشخصات شما را ثبت می‌کنند‌ ‌  در مشاغل مختلف و یا تخصصی فعالیت دارند ورونق آنها به واسطه فشرده‌تر شدن بازار کار، روز به روز بیشتر شده است.

حسین عابدی‌

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روایت اول، شرط پیروزی

در گفت‌وگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانه‌های داخلی و معاند را بررسی کرده‌ایم

روایت اول، شرط پیروزی

نیازمندی ها