سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
نامه سولانا پاسخ به نامه یک ماه پیش دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان است که 15 مهر ماه برای وی ارسال کرد.
سعید جلیلی در نامه خود با یادآوری رویکرد راهبردی و سازنده جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات با 6 کشور، بسته پیشنهادی ایران را تامینکننده بستری مشترک برای گفتگو درباره نگرانیهای مشترک دانسته بود.
در نامه دبیر شورای عالی امنیت ملی با انتقاد از کشورهای 1+5 آمده بود: آنگاه که سوالی منطقی مطرح میشود شایسته است طرف گفتگو به جای استفاده از ابزار فشار، سعی در ارائه پاسخ منطقی داشته باشد.
سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان پس از صدور قطعنامه 1835 علیه ایران در نامهای به سولانا با اشاره به رفتار غیرمنطقی برخی کشورها تاکید کرد که در روند مذاکره، استفاده از فشار به جای استدلال، راهگشا نخواهد بود.
جلیلی در این نامه، نبود تمدن گفتگو را عامل تکیه برخی قدرتها به اهرمهای فشار به جای استدلال و منطق دانست و تصریح کرد: برای جامعه جهانی جالب است که در روند گفتگو آنگاه که سوالی منطقی طرح میشود، طرف گفتگو به جای ارائه پاسخ از ابزار فشار استفاده کند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان، این رفتارهای غیرمنطقی در قضاوت جهانی را گواه نداشتن پاسخ روشن به پرسشهای اصولی جمهوری اسلامی ایران ارزیابی و بیان کرد: پیشنهاد ایران برای خلع سلاح و عدم اشاعه، خوشایند قدرتهایی که سالها در جهت تولید و انباشت سلاح هستهای عمل کردهاند، نیست.
چندی پیش علی باقری، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز با اشاره به سوالات جمهوری اسلامی ایران از کشورهای 1+5 و بیپاسخ ماندن آنها گفت: پس از گفتگوهای ژنو، نماینده 6 کشور (سولانا) طی تماس تلفنی که با دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران داشت، درخواست کرد که تهران، پاسخ مشخص و روشنی را به درخواست آنها (6 کشور) ارائه کند و پس از آن، دبیر شورای عالی امنیت ملی در نامهای به سولانا، از وی درخواست کرد که سوالات مطرح شده باید سوالات مشخص و روشن باشد، چرا که پاسخ روشن، مستلزم دریافت سوال روشن است.باقری خاطرنشان کرد: حدود یک هفته پس از ارسال این نامه بود که سولانا در تماس مجدد تلفنی با جلیلی اذعان کرد: این منطق و موضع جمهوری اسلامی ایران، منطق و موضع درستی است و باید به سوالات و نکاتی که مدنظر ایران است، پاسخ داده شود.
وی افزود: بر اساس توافقات نشستی در یکی از پایتختهای اروپایی برگزار شد و نماینده سولانا نتوانست به برخی از سوالات نماینده جمهوری اسلامی ایران پاسخ دهد و قرار شد طی مشورتی با نمایندگان گروه 1+5 ظرف مدت یک هفته پاسخ این سوالات را ارائه کند.
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی اضافه کرد: در نهایت، پاسخی که به جمهوری اسلامی ایران دادند، صدور قطعنامه 1835 در شورای امنیت سازمان ملل بود که غیرمنطقی بود؛ در حالی که این قطعنامه، پاسخ سوالات جمهوری اسلامی ایران نبود.
مذاکرات ادامه مییابد
در همین حال علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اقتدار نظام جمهوری اسلامی در عرصه سیاست خارجی گفت: مساله هستهای، یک سیاست راهبردی در نظام جمهوری اسلامی است؛ اما در عین حالی که به تعهدات احترام میگذاریم، یک گام از موضع خود عقبنشینی نخواهیم کرد.
به گزارش ایسنا، بروجردی درباره ارتباط ایران با گروه 1+5 و انتخاب اوباما، گفت: در چالش گرجستان شاهد تحولات در رابطه روسها و آمریکا بودیم که باید دید با انتخاب اوباما، این رابطه به کجا خواهد انجامید، اما عجلهای نداریم و مذاکرات جلیلی و سولانا ادامه پیدا میکند.
وی درباره مسیر پرونده هستهای ایران در شرایط جدید خاطرنشان کرد: در زمان بوش، نگاه کاملا سیاسی به پرونده هستهای ایران میشد؛ در حالی که در عملکرد ما، هیچ مشکلی وجود نداشت و ندارد و جمهوری اسلامی به همه تعهدات خود عمل کرده است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانههای داخلی و معاند را بررسی کردهایم
ابراهیم تهامی، مهاجم سابق تیمملی در گفتوگو با جامجم:
گفتوگو با محمود پاکنیت بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون
در گفتوگو با تهیهکننده مستند معروف شبکه سه اولویتهای موضوعی فصل جدید بررسی شد